Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Czerwca 2020 Siemanko Ludziska! Testujemy panel ledowy LUMATEK ATTIS 200W. NASIONKA MIAŁY BYĆ SAME SWEET ZZ OD RSQ ALE ODZIWO NIC Z TEGO NIE WYSZŁO... CZEKAŁEM DWA TYGODNIE AŻ COŚ WYJDZIE A NAWET NIE RACZYŁY SIĘ POKAZAĆ. JESTEM TROCHĘ W PLECY Z CZASEM. ZOSTAŁY MI Z POPSZEDNIEJ UPRAWY KALASHNIKOWA OD GREEN HOUSE SEEDS KTÓRE WYSTRZELIŁY JAK BURZA I PO 4 DNIACH WŁOŻYŁEM JE DO MNIEJSZYCH DONICZEK 500ML. MUSIALEM DOKUPIĆ NAOSIONKA I W SKLEPIE MIELI QUICK CRITICAL+ OD DINAFEM. ONE TEŻ PIĘKNIE WYSKOCZYLY. LEZA 2 DNI NA WACIKU. JUTRO WLOZE JE DO MNIEJSZYCH DONICZEK 500ML. KALASHNIKOWA MAJĄ JUŻ 10 DNI. Teraz wszystko w skrocie: Oświetlenie: LUMATEK ATTIS 200W Box: 85x60x160 używane bedzie 60x60 reszta na nawilżacz i wiatrak. Box bedzie dopiero w piątek bo czekam aż podocinaja mi elementy na wymiar. Box bedzie ocieplony i wyłożony filią Diamond Lightite Mylar. Nasionka: 2x Kalashnikowa od green house seeds i 2x QUICK CRITICAL od DINAFEM. Ziemia: canna terra pro+ Odzywki: Canna flores i vega, canna rizhotonic, canna boost, canna pk13/14, plant magic magne-cal+ i do regulacji pH Wentylacja: Wentylator wyciągowy RAM 2 prędkości 100mm, 165m3/h i 200m3/h + filtr RAM. Ja uzywam tej pierwszej opcji Nawilżacz powietrza 5 litrów RAM 2x wentlatory mieszające powietrze RAM jeden cały czas w jednej pozycji a drugi ruchomy 4x Doniczki materialowe 15l od RSQ Temperatura w dzień ok 25*C wilgotność 80% Temperatura w nocy 19*C wilgotność ok. 80% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Czerwca 2020 Śledzę, jaram die tymi panelami i jak tylko przytule większą premie zamienie marsy na lumatek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 27 Czerwca 2020 Witam Wszystkich! Dzisiaj 15 dni dla 2xKalashnikowa i 4 dzień dla 3xCritical 1xKalashnikowa. Dziewczyny dzisiaj trafiły do nowego boxa ? temperatura 25stopni wilgotność 75% z tych czterech wybiorę 2 najlepsze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Czerwca 2020 @Dobry_Człowiek! bez treningu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 27 Czerwca 2020 @Farmerka czekam na 5-6 pięter i bedzie Fim. Narazie są tak ładne ze niechce nic z nimi robić ? planuję wega dla tych małych 5 tygodni. To kalashnikowa będą 7 na wegu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Czerwca 2020 @Dobry_Człowiek! ciekawe, będę zaglądać, ja swoje jedne miałam 40dni na wegu i powiem szczerze, że średnio mi się podobają, jakieś takie chude pałki ( wiem że je trochę popsulam bo były traktowane jak auto, a się okazało że to sezon).Zobaczymy jak będzie u Ciebie. ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Lipca 2020 20 dzień dla 2x kalashnikova i 9 dzien od wyjscia z ziemi dla 3x critical i 1x kalashnikova. Dziaiaj przesadziłem 2x kalashnikova do docelowych 15litrow. Podlane rhizotonic. Za tydzien planuje zrobić Fim. Maluchy jakos slabo idą, w miare jeszcze idzie kalashnikova i jeden critical i chyba tylko je zostawie a reszte wyrzuce bo jakieś niewypały tak jak na zdjeciu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Lipca 2020 Będę zaglądał, bo jestem bardzo ciekawy tych paneli-sam mam zamówione dwa 465W pro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 Jak dla mnie to niżej światło, albo wyżej te najmniejsze. W ogóle tą lampę tak jakos wysoko masz? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Lipca 2020 @Farmerka Producent zaleca od 45cm do 60cm nad roślinką. Ja mam 40cm od szczytów tych największych te niższe sa 45cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Lipca 2020 @doominik a ty na jakiej wysokości trzymasz panele nad szczytami na wege i flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Lipca 2020 @Farmerka @doominik a ty na jakiej wysokości trzymasz panele nad szczytami na wege i flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 @Dobry_Człowiek! na wegu 25-30, w sumie na kwitnieniu niewiele wyżej bo 40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 3 Lipca 2020 @Dobry_Człowiek! Tez mi się trafiły takie niewypały niedawno. Wysadziłem normalnie na out i byłem w szoku bo wyrosły z nich spore krzaki. Tylko to były automaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Lipca 2020 14 hours ago, Dobry_Człowiek! said: @Farmerka Producent zaleca od 45cm do 60cm nad roślinką. Ja mam 40cm od szczytów tych największych te niższe sa 45cm. Tak trzymaj, to jest w zakresie tego, co podaje producent. Ja u siebie trzymam tak jak zalecali, czyli około 50cm na vege i 35cm na flo 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Lipca 2020 Siema wszystkim! Potrzebuje waszej pomocy. Wolę zapytać co sie dzieję żeby nie było pozniej problemów. A więc tak dziewczynky mają około 22dni. Temperatura i wilgotosnoc w dzień to 28stopni i 78% wilgotności w nocy 20stopni i ok.80% wilgotności. Co może być przyczyną tego że końcówki liści zawiaja sie do góry??? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Lipca 2020 @Dobry_Człowiek! podlej glebę po całości, wentylacje masz sprawną ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Lipca 2020 @Tester z wentylacją wlasnie zrobilem małą przeróbkę. Odloczylem duży wentylator i podłączyłem mały bo trudno bylo mi utrzymać odpowiednią wilgotność także działam i podłączam duży. Dzieki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Lipca 2020 @Tester Wentylacja ogarnięta i podlane same wodą po 1250ml z pH 6.10. Zaraz będą miały noc także zobaczymy jak z temperaturą i wilgotnością będę miał na wiekszym wentylatorze. Jeszcze raz dzięki ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 4 Lipca 2020 Z tego co mi wiadomo jak maja za mocne swiatlo to pierwszym objawem jest to ze liście się właśnie tak wyginaja. Prosze mnie poprawic jesli sie myle. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach