MGR Anubis 15 Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Teraz Light Mix miałem all i wszystko śmietnik było nie do ogarnięcia za dużo nawozu w i sądzę popaliło. Ph spr przed podlaniem zawsze płyn heliga do ziemi mam i wszystko git. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez MGR Anubis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 24 Stycznia 2021 @MGR Anubis ale w tej roślince co dodałeś zdjęcie jaka jest ziemia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MGR Anubis 15 Napisano 24 Stycznia 2021 Jak napisałem Light Mix biobizz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 26 Lutego 2021 Cały czas jest mówione żeby dawać roślinie nawozy w momencie gdy pokaże oznaki jakichś braków. Rozumiem, że roślina dopóki dobrze rośnie to znaczy, że w ziemi ma wszystko co potrzebuje, ale czy takie podanie nawozu w chociażby połowicznej dawce nie będzie dla rośliny boostem? Czy po prostu krzak nie będzie w stanie pobrać więcej substancji odżywczych? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 26 Lutego 2021 @hitopoktam ja tak robie czekam az roslina zacznie dawac oznaki brakow. wole jak ma troche brakow niz przenawozic bo duzo latwiej uratowac sytuacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 26 Lutego 2021 @Charyx jasne, rozumiem i raczej też tak będę robił. Moje pytanie wychodzi z tego, że producenci zalecają stosowanie w danym stadium rozwoju rośliny a nie dopiero przy niedoborach. Taki Biobizz chwali się zwiększeniem tempa rozwoju czy lepszych wynikach w kwitnieniu nawet jeżeli stosujemy ich ziemie, która jest sprawdzona przez wszystkich. Wstrzymujemy się z nawożeniem ze względu na ryzyko przenawożenia czy rzeczywiście rośliny nie są w stanie wykorzystać tego co im dajemy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) To tak jakbyś psu kupił 50kg mięsa, zje 3kg 47 zostawi, lepiej dać umiarkowana ilość dopiero gdy będzie głodny Edytowane 26 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 @hitopoktam jeśli masz nadmiar jednego pierwiastka, może ci to zablokować pobieranie innego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 26 Lutego 2021 @hitopoktam najwiekszym bledem poczatkujacych jest nadgorliwosc. a dodam nieco wiecej a podleje wiecej a nie zaszkodzi, to sa wlasnie bledy ktore ciezko pozniej naprawic. lepiej lekki niedobor jak popalone korzenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 9 Marca 2021 Mordki. Co jeżeli sezonówkom dam małe donice? Np. po 6L? Wyrosną skarłowaciałe? Generalnie nie zależy mi na tym, by miały po 1,5 metra + @Szym @Tester ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mamasita 1 Napisano 9 Marca 2021 Godzinę temu, Aron napisał: Mordki. Co jeżeli sezonówkom dam małe donice? Np. po 6L? Wyrosną skarłowaciałe? Generalnie nie zależy mi na tym, by miały po 1,5 metra + @Szym @Tester ? Mniejsza donica = mniejsze korzenie = mniejsza roślina = mniejsze plony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firehorn 1 Napisano 30 Maja 2021 Ogolnie mam pytanie dot automata Watermelon z Royalqueenseeds(mam go pod lampa led). Jak nawozić to nawozami Biobizz. Mam 3 rodzaje nawozów. Grow, bloom I top max. W jakich tygodniach jaki nawóz zastosować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) @Firehorn musisz patrzyć czego roślinie brakuje jaka dałeś ziemie ? Edytowane 30 Maja 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 30 Maja 2021 @Firehorn w zależności od zapotrzebowania rośliny, ziemie masz dobrą? bo niektóre mają nawozów nawet na całą wegetacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) @Firehorn@Annigmato czytałem ze po biobizz śmierdzi temat Edytowane 30 Maja 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firehorn 1 Napisano 30 Maja 2021 Ziemia atami bio grow mix. Ogólnie dziwny jest watermelon bo jest bardzo niski i nie idzie w górę. Ale za to idzie wszerz. Ogólnie naworze roślinkę w okolicach 2ml na litr wody, aby jej nie przelać. Doniczka 11l 23x23x26 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 30 Maja 2021 39 minut temu, Firehorn napisał: Ogólnie dziwny jest watermelon bo jest bardzo niski i nie idzie w górę. Ale za to idzie wszerz. Ogólnie naworze roślinkę w okolicach 2ml na litr wody, aby jej nie przelać. Doniczka 11l 23x23x26 Jakiego dokładnie masz leda? I ile cm od planta trzymasz źródło światła? Nie lej nawozów jak nie widzisz niedoborów, a tym bardziej nie lej co podlanie Jeśli zauważysz niedobory to możesz się zasugerować tabela dawkowania od producenta, która znajdziesz w internecie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firehorn 1 Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Morenn napisał: Jakiego dokładnie masz leda? I ile cm od planta trzymasz źródło światła? Nie lej nawozów jak nie widzisz niedoborów, a tym bardziej nie lej co podlanie Jeśli zauważysz niedobory to możesz się zasugerować tabela dawkowania od producenta, która znajdziesz w internecie Panel led Spider Farmer SF1000 i światło jest na wysokości ok 45-50cm od rosliny. Cykl 18/6. Growbox 40x40x160 Lepiej używać nawóz co drugie podlewanie? Edytowane 31 Maja 2021 przez Firehorn Poprawka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 31 Maja 2021 12 minut temu, Firehorn napisał: Lepiej używać nawóz co drugie podlewanie? najlepiej kiedy roślina tego potrzebuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 31 Maja 2021 @Firehorn @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach