Szym 866 Napisano 12 Czerwca 2020 @Obcyk19 sionka.pl mają promocje na wszystko -25% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Obcyk19 napisał: Kiedyś się tak gadali że z faceta jak palenia nie było to się paliło gniazda po nasionach i bliskie listki, ale gryzlo. Więc to chyba by nasiona regular były, dla jak je wykonuje i na pkt wyśle na pastwę po 2 w jedno miejsce, a info od gościa dostałem co to znaczy siepa. Znów wyjdzie, że się czepiam ale... Kurna, co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Thc-thc przekonało mnie swoim bezpieczeństwem. A przynajmniej zapewnieniami. I mają dobre opinie. Te śmieszne promocje o 20% sobie można wsadzić... Chyba, że ktoś kupuje nasion na kilka tys. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Aron 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 44 minuty temu, Bimbrownik napisał: Znów wyjdzie, że się czepiam ale... Kurna, co? "Siepa" pytałem co to ma być za frazą tych nasion, to powiedział że to z jajcarza wyjaśnił że jak kiedyś była bida to się paliło męska rzut zamiast kwiatki panienek, no mnie zanotowali w tamtym momencie. Ale wiedza przydatna. Do wieczora coś muszę ogarnąć i myślę że zamówię więcej nasion to będzie na potem jak wyjdzie i zniechęce się. Problem to teraz taki że zakupiłem 4xdiody Led pod zabudowy g-k mają 10w a świeci jak 60W energooszczędna, fakt że na skupia siada, dziś budowa boxa. I zamówić nasionka, a co sądzicie o seedbank czy GanjaFarmer? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Czerwca 2020 @Obcyk19 27 minut temu, Obcyk19 napisał: seedbank czy GanjaFarmer? sklep jak sklep @Obcyk19 27 minut temu, Obcyk19 napisał: seedbank czy GanjaFarmer? może być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Żarówki coś takiego ale mocniejsze zakupiłem 10W, https://lampomat.pl/pl/p/Helios-Led-Podtynkowa-Nowodvorski-8992/40797 Zastanawiam się co zrobić na odblyslniki gdyż zrobię to na płycie gk i małym stelażu, na jakiś linkach by regulować wysokość. Niż miał być z desek do podbitki ale będę robić konstrukcję że stelaża i płyty gk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Czerwca 2020 @Obcyk19 pisałeś w pierwszym poście, że coś już na temat czytałeś... Zdajesz sobie sprawę, że na tych lampeczkach nic Ci nie urośnie? Takie coś to mam pod trepami schodów, żeby w nocy swojej starej modry nie rozwalić 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Skoro to odpowiednik łącznie około 150W przy 4 sztukach! No cóż skoro to się nie nadaje to wykorzystam to na doświetlenie od dołu gdy urosną roślinki, w sklepie pytałem o panel Led ale mają pod Katowice tylko wymiar to 60x60 bodaj że a ja chcemy box Max na 45x45 co pewnie przy budowie się zmieni. Na necie panel 60W z diod ludowych widziałem za około 120zika. Ogółem później przepisze parametry żarówek i oceniacie chyba że z tego rodzaju się nie nadają to nie będę siemordowac ale światło naprawdę wali w oczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Czerwca 2020 @Obcyk19 to zróbcie sobie po 10cm większy i dla roślin lepiej i taki panel wejdzie, a jak nie to zamiast topić kasę w żarówki to kupcie sobie -UWAGA- Ledam ? Kilka żarówek po 20-25 PLN w dodatku nie do uprawy bo spectrum nie takie to średni pomysł. To że jest jasno nie oznacza, że urosną, patrz na te panele z niebieskim i czerwonym światłem, nie oślepiają blaskiem, a robią robotę Bo z tego co piszesz robicie to w kilka osób to wtedy już żaden wydatek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Nie no ja sam a wydatek żaden przy założeniu że to na kilka growów będzie a nie na jeden raz, no i w dodatku zamiast kupować, pale własne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 SkunNL5 co sądzicie, miał ktoś styczność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Czerwca 2020 @Obcyk19 jaki producent ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Czerwca 2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Czerwca 2020 @Obcyk19 ? od Bulk Feminized Seeds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Czerwca 2020 Nasiona na GanjaFarmer ale biorę jednak WW I WR @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 13 Czerwca 2020 @Obcyk19 czyli nic nie czytałeś o świetle. Barwa 6000k jest na weg ale w zasadzie nie jest konieczna zwłaszcza przy automatach. 2700-3000k jest odpowiednia. 6000k jak byś sezony miał i chciał zrobić wszystko podręcznikowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Czerwca 2020 Ew podajcie stronkę zaufana gdzie mogę nie drogo kupić oświetlenie, chyba że zrobię to na 6x świetlówka 23W a świeci jak 125W A co z tymi co mam nadają się jak bym odkupił jeszcze 2 czy 4? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Czerwca 2020 32 minuty temu, Obcyk19 napisał: A co z tymi co mam nadają się jak bym odkupił jeszcze 2 czy 4? chyba z 10 @Obcyk19 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Czerwca 2020 Dobra dziś klapie boxa jutro myślę nad światłem z wasza pomocą, wolę fachowców się zapytać, choć widzę wiele fotorelek z udziałem świetlówek tornado lub paneli led @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 14 Czerwca 2020 By kasa wydana na oświetlenie nie poszła na marne proszę o pomoc w dokupieniu jakiś świetlówek. Np, 2x 32W tornado? Plus 4 te co mam dla bym na boki 2 na tyle w pionie i po jednej na prawo i lewo około 60-70% wysokości boxa. Sionka w drodze box na wykończeniu, doniczki chyba zrobię sam myślę z czego. Box powiększony na 50x50x120 z uwagi na to że średnia wysokości plonów to 80-100cm i czasem może być ciasno, tym bardziej że nie są to automaty wiec sam weg ustalamy a jak Bedzie dobrze szło to pójdę w Max plon. Plan na kolejny górę już jest z nowym oświetleniem HPS 150W z odblyslniki i cool tuba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach