WielebnyMerry 382 Napisano 11 Czerwca 2020 Witam wszystkich Growerow i gości. Otóż postanowilem wejść w świat uprawy Mery. Moim celem jest uprawiana cele własne odmiany/n pobudzających, mających zalecenia czy wartości lecznicze/medyczne. Z racji że zaczynam co nie co czytałem lecz nie wszystko wiem doskonale, może dowiem się po pierwszym głowie, praktyka czyni mistrza. Ok, do rzeczy: - Box będzie Max 45x45x100, wyłożony kocem ratunkowym. Wentylacja, zamontuję wiatraczki od chłodzenia procesorów lub zasilaczy pc, wlot,wylot, mieszkający. Na pewno jakiś dobry filterek na flo będę musiał zamontować. Oświetlenie myślałem o ledach lub swietlowkach o łącznej mocy Max 60W, nie chcemy wzbudzać podejrzeń o wzrost poboru energii. Roślinki na pewno nie auto z uwagi na to że roślinki różnie rosną i czasem trzeba będzie szybsze flo stosować. Trening również zechce zastosować FIM i LST. Nawozy, tu problem bo myślałem o biohomusie forte extra na weg florovicie extra na flo i coś na finisz, jakiś odpowiednik pk, i tu nie wiem co na spuchniecie, Inne rzeczy typu odblyslniki i jakieś bajery są na stanie w głowie kwestia organizacji, kwestia finansowa. Wiec moje pytania: Jakie odmiany polecacie do takiego boxa? Max 8szt do niego chcemy wsadzić. Czy tyle wystarczy na takiego boxa światła? Polecany shop z nasionami chyba że ma ktoś na zbyciu nasiona w ramach OS. Czekam niecierpliwie z uwagi iż za Max 2 tygodnie chcemy startować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 11 Czerwca 2020 3 minuty temu, Obcyk19 napisał: Jakie odmiany polecacie do takiego boxa? Max 8szt do niego chcemy wsadzić. max to 4 sztuki na taką powierzchnię 3 minuty temu, Obcyk19 napisał: i coś na finisz, czego oczekujesz? 8 minut temu, Obcyk19 napisał: Czy tyle wystarczy na takiego boxa światła? nie, jeśli chodzi o świetlówkę to z 200W musiał byś dać @Obcyk19 9 minut temu, Obcyk19 napisał: Jakie odmiany polecacie do takiego boxa? odmian jest cała masa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Czerwca 2020 Oczekuje średniego plonu żadnych kokosowe tym bardziej że to pierwsza styczność z Mery. A na ledy styknie 60W czy też więcej no około 100W. Biorę pod uwagę to że od wysokości 100 zabiorę okolo10cm Max na obudowę panela plus podwieszenie i przewody wentylacji. Odmiany jak wyżej ale biorę pod uwagę niskie plenne bo w najgorszym razie będzie coś na bucha. Pytam o odmiany bo jak wspomniałeś jest ich masa a lżejsze dla głowy to chyba sativy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 11 Czerwca 2020 Godzinę temu, Obcyk19 napisał: a lżejsze dla głowy to chyba sativy? tak sativy tu ma grower 40x40 boksa i oświetlenie pytholite cob naked 60w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Czerwca 2020 Odmiane jaką bym chciał to wwxbb od GanjaFarmer, posta przewertuę. W sumie to lecą styknie na bank 100W ew. Dołożył bym na flo z 27W. A jakiś odpowiednik do nawozu pk 13-14? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 11 Czerwca 2020 @Obcyk19 13 minut temu, Obcyk19 napisał: A jakiś odpowiednik do nawozu pk 13-14? planton k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 11 Czerwca 2020 Insol pk Uni pk Szukaj. 8 roślin na taką powierzchnię? Hmmm, albo masz plan na sog albo głowę pełną marzeń. A i przy sog jeden top ma 5 cm miejsca, słabo to widzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Czerwca 2020 Napisałem Max 8. Z rozumienia pytania o nawoz to zostaje zakup pk?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 11 Czerwca 2020 A nie lepiej biobizz 3 pack 250ml? Kilka dyszek a masz pewność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Czerwca 2020 Bardziej chodzi mi o powszechnie dostępne nawozy w hurtowniach ogrodniczych czy sklepach ogrodniczych. Jedyna sex za jaką zamówić chcemy to nasiona przez neta resztę muszę ogarnąć sam najmniejszy przypal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 12 Czerwca 2020 @Obcyk19 no to tak jak napisałem. Uniwersalny nawóz to Burza Kwiatów Substrala a jak chcesz budżetowe pk to podałem wyżej, do kupienia w ogrodniczych czy rolniczych sklepach. Jak powazniejszy nawóz ogrodniczy to zerknij na Plonvit Kali @Aron przy dobrej ziemi pomijasz fazę weg czyli z trypacka zostaje tylko to co na flo. To już lepiej sam nawóz na flo kupić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Ziemia uniwersalna 5,5-6,5 ph od BLUMENERDEplus dokupić keramzyt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Wentyl napisał: @Aron przy dobrej ziemi pomijasz fazę weg czyli z trypacka zostaje tylko to co na flo. To już lepiej sam nawóz na flo kupić. Tak się właśnie zastanawiałem Mam donice 12l, niedługo 3 tydz a liście zielone. Pewnie za chwilę zaczną kwitnąć. Ale co się odwlecze... Wykorzysta się do innego grow. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Aron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Pytanko, co to za określenie "nasion z siepy" bo mam ich z 20szt, a co do odmiany żucicie coś, chodzi mi o to by na 1wszy raz coś szybkiego od nasiona do zbioru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 11 godzin temu, Aron napisał: A nie lepiej biobizz 3 pack 250ml? Kilka dyszek a masz pewność. Dostanę to w ogrodniczym czy trzeba zamawiać przez Internet? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Czerwca 2020 59 minut temu, Obcyk19 napisał: , co to za określenie "nasion z siepy Nie wiem, może jakiś Wasz slang? Dostałeś od kogoś te nasiona? Może wypadły z palenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Kiedyś się tak gadali że z faceta jak palenia nie było to się paliło gniazda po nasionach i bliskie listki, ale gryzlo. Więc to chyba by nasiona regular były, dla jak je wykonuje i na pkt wyśle na pastwę po 2 w jedno miejsce, a info od gościa dostałem co to znaczy siepa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Czerwca 2020 Godzinę temu, Obcyk19 napisał: Dostanę to w ogrodniczym czy trzeba zamawiać przez Internet? @Obcyk19 przez neta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 Więc postanowiłem zakupić biohomus forte extra i florowit, coś na zakończenie trza będzie kupić ale jest czas na to. Teraz sobie nasion do box najlepiej dziś to na pn by były i bym ruszył w tygodniu z fotorelacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Czerwca 2020 A jaki sklep polecacie na zakup nasion @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach