KaczyHS 0 Napisano 10 Grudnia 2021 Drobno zmielony susz będzie ok do wykonania masła? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Grudnia 2021 @KaczyHS tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 30 Stycznia 2022 320g masełka(talerz 240), 35g cukrowych i kilka topów 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThcTrawka 0 Napisano 25 Lutego 2022 Mam pytanko czy moge dodac również kief do masla by ciastka kopaly mocniej?jeśli tak to w ktorym momencie go dać? Mam okolo 15g kiefu i okolo 40g lisci z topow (szuwaru) kopiącego bajkowo przeznaczone na to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczypiorek 20 Napisano 25 Lutego 2022 @ThcTrawka w tym samym co liście. Ja robiłem z samych liści ale dużą ilość, wyszła mi gdzies 250 g masełka i z całości zrobiłem ciastka (40 szt. Wielkości szklanki), zjadłem 4 i cieszyłem się że nie zjadłem więcej xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThcTrawka 0 Napisano 25 Lutego 2022 Mordo ja dam zamiast lisci, topy bardzo dobrej jakosci okolo 40 g lub szuwar z topów-miał. I do tego kief Moje pytanie raczej brzmialo w którym momencie dodać kief?. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 28 Lutego 2022 @ThcTrawka odpowiedział @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 28 Marca 2022 Masło. Co później to nie wiem. Zobacze jutro. Kostka masla 200g Gorilla Glue 5g topów wysuszonych po dekarbo. i wszystkie liscie z 3 krzaków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 30 Marca 2022 Pytanie za 100tysiecy punktów: Czy można zrobić masło używając ,oprócz zdrowych liści, tych na których wyszły braki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Marca 2022 @Lasir można 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @Tester Zajebiście to wygląda, muszę kiedyś spróbować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 3 Lipca 2022 @Szwagrom uwierz że moc potrafi zaskoczyć 😎 jak dostaniesz takim obuchem w łeb to uhhh 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 Muszę kiedyś spróbować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alicja 0 Napisano 23 Lipca 2022 A robil ktoś z kwiatostanu? jakie proporcje ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Lipca 2022 @Alicja ok 15-18 gram kwiatów na kazde 250 gram masla 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scypion 0 Napisano 24 Października 2022 Będę pierwszy raz robił masełko i mam pytanie, może się wydawać głupie. Rozumiem, że wygotowanie w wodzie ma usunąć chlorofil z rośliny ale czy przypadkiem nie rozpuści żywicy na łodygach i innych elementach rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Października 2022 (edytowane) @Scypion nie powinno Edytowane 24 Października 2022 przez Andi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 5 Grudnia 2022 Pierwsze i nie ostatnie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Grudnia 2022 @grolsch3 pozbyłeś się tego brązowego osadu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Grudnia 2022 @mirecki przez kilka złożonych gaz przeciskałem a i tak to przeszło, jak podgrzewałem to w okach tłuszczu już pływał ten drobny odpad. Ja ogólnie do garnka wrzuciłem sporo czekolady, a i tak kolor ładny pod mj 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach