Jump to content
Tester

Jak zrobić makumbe (poradnik)

Recommended Posts

Mam pytanie do osób, jakie robiły i spożywały makumbę. Wystarczy 2,5 g suszonych łodyg na jedną osobę, jaka nigdy wcześniej nie piła makumby? Czy dać więcej, lub mniej łodyg ? Podkreślę, że łodygi są ususzone, więc ich waga jest znacznie mniejsza niż świeżych, jakie posiadają w sobie wodę. 

DSC_0041.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Macie jakiś szybki sposób żeby zagotować topka żeby klepalo? Zależy mi dzisiaj na czasie i jak wrzuce topka do zagotowanej wody  tak jak herbatę to coś z tego będzie czy to nie przejdzie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minut temu, początkujący napisał:

Macie jakiś szybki sposób żeby zagotować topka żeby klepalo? Zależy mi dzisiaj na czasie i jak wrzuce topka do zagotowanej wody  tak jak herbatę to coś z tego będzie czy to nie przejdzie?

Wysuszyc i spalic go nie mozesz?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...