Tester 647 Posted March 2, 2019 Jak zrobić makumbe (poradnik) Konopie są wspaniałymi roślinami które mają wiele zastosowań. Rośliny te mają wielką moc, są wykorzystywane w medycynie oraz do rekreacyjnego spożywania. Gdy mamy męskiego krzaka możemy wykorzystać go na makumbe, która potrafi zaskoczyć mocą niejednego palacza. Z tego poradnika dowiesz się jak zrobić makumbe, czyli niezwykły napój z mega mocnym odurzającym działaniem. - Rozdrabniamy krzaka aby zmieścił się do garnka - Roślinę wygotowujemy w wodzie przez godzinę, następnie odcedzamy, przepłukujemy wodą i wyciskamy - Wyciśniętą roślinę umieszczamy w garnku, wlewamy mleko 3.2 % tak aby wszystko swobodnie pływało, dodajemy dwie łyżki masła ( w zależności od posiadanego materiału) no i trochę cukru. Uwaga aby nie przypalić mleka. - Gotujemy przez pół godziny - Odcedzamy - Przelewamy przez jakieś sitko - Mamy gotową makumbe Zdjęcia użytkownika robiącego makumbe Makumba potrafi zaskoczyć mocą więc powinno zachować się umiar w spożywaniu tego typu magicznego napoju. Efekty działania pojawić się mogą w czasie 0,5-1,5h od wypicia i długo trzymać. Zaletami makumby jest to, że wykorzystujemy wszystko to co było by do wyrzucenia. Teraz powinieneś już wiedzieć jak zrobić makumbe. 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buk 5 Posted June 15, 2019 (edited) piłem tego typu specyfik mój ziomek zrobił dobrze trzepało Edited April 12, 2020 by Buk Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielony 1 Posted August 19, 2019 @Buk a od razu Cię klepała czy po czasie ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buk 5 Posted August 19, 2019 Po czasie zaczęła mnie tarzać po ponad godzinie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kalafior 15 Posted February 14, 2020 To tylko z meskich lisci czy mozna przeznaczyć na to liscie z zenskiej rosliny? Jak to działa? Ile rzeczy mozna sie stąd dowiedziec ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Andi 121 Posted February 14, 2020 @Kalafior z żeńskiej też można, jak działa? trzepie w łeb 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
CheMsKuN 651 Posted February 15, 2020 @Kalafior Do makumby ladujesz wszystko, liscie, lodygi, topy tez mozna oczywiscie. A jak dziala makumba ? No coz, trzeba z tym uwazac, bo faza jest inna, ciezka, mocniejsza. I nie radze przedawkowac makumby ? 1 Mention Quote Happiness is not good enough for me. I demand euphoria !!! Moje Porady sa darmowe, ale pamietaj że korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialność 🤣 ? Share this post Link to post Share on other sites
Iza 0 Posted May 31, 2020 Hej . mozna to przechowywac przez pare dni np. gdyby wlac na goraco do sloiczka i odwrocic, to sie zamknie. i jaka ilosc napoju proponujecie, zeby nie przesadzic.. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bimbrownik 672 Posted May 31, 2020 @Iza to mleko więc raczej się nie utrzyma długo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
CheMsKuN 651 Posted June 1, 2020 @Iza Tez bym tego dluzej jak 2 dni w lodowce nie trzymal. Mention Quote Happiness is not good enough for me. I demand euphoria !!! Moje Porady sa darmowe, ale pamietaj że korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialność 🤣 ? Share this post Link to post Share on other sites
Dag 0 Posted June 1, 2020 witam serdecznie, mam zapytanie. od dłuższego czasu piję prawdziwe kakao. takie co zawiera 60% tłuszczu i gotujesz 30 minut na wodzie (nie na mleku, gdyż kakao traci swoje właściwości). tak więc, zaczęłam się zastanawiać. czy gdybym chciała (hipotetycznie) ugotować roślinkę w tym kakao to czy musiałabym dodawać masła? (najwyżej zostanie masełko ;) ) i tak w ogóle to chyba powinno to to ze sobą współgrać? Pozdrawiam. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bimbrownik 672 Posted June 1, 2020 @Dag terpeny rozpuszczają się w tłuszczach i alkoholu, spróbuj, sam jestem ciekaw Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Katrina89 0 Posted July 23, 2020 A czy z suszonych liści mogę zrobić makumbę? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 509 Posted July 23, 2020 @Katrina89 tak @Katrina89 tak Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
gadeczek 1 Posted August 24, 2020 Można zamrozić mleko w woreczkach do lodu i używać kiedy się chce np do kawki. Sprawdzone. Polecam 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Silencer 0 Posted August 25, 2020 Ile tam jest % thc? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 509 Posted August 25, 2020 @Silencer a kto to badał.. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 125 Posted August 25, 2020 @Silencer uważaj z tym, bo mocy to ma od chuja ? ja zrobiłem sobie nalewke i ogólnie daje pół kieliszka nalewki, 2 kieliszki soku z malin i 2/3 sok z mango chyba i jest bardzo dobrze ale jak dam cały kielon to już jest ciężko (palę już kilka lat więc coś mogę się wypowiedzieć na ten temat). Moja najdłuższa faza trwała 17h - męczarnia, nie polecam Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Silencer 0 Posted August 25, 2020 To ile najlepiej wypić na pierwszy raz? @mirecki Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 125 Posted August 26, 2020 @Silencer pół kieliszka, na 0,5l dałem chyba 15g tematu i po 2 miesiącach ogień ? robiłem na bimbrze 85% Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites