Jump to content
Sign in to follow this  
Tester

Jak zrobić makumbe (poradnik)

Recommended Posts

Jak zrobić makumbe (poradnik)

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

Konopie są wspaniałymi roślinami które mają wiele zastosowań. Rośliny te mają wielką moc, są wykorzystywane w medycynie oraz do rekreacyjnego spożywania. Gdy mamy męskiego krzaka możemy wykorzystać go na makumbe, która potrafi zaskoczyć mocą niejednego palacza. Z tego poradnika dowiesz się jak zrobić makumbe, czyli niezwykły napój z mega mocnym odurzającym działaniem.

 - Rozdrabniamy krzaka aby zmieścił się do garnka  

Roślinę wygotowujemy w wodzie przez godzinę, następnie odcedzamy, przepłukujemy wodą i wyciskamy

Wyciśniętą roślinę umieszczamy w garnku, wlewamy mleko 3.2 % tak aby wszystko swobodnie pływało, dodajemy dwie łyżki masła ( w zależności         od posiadanego materiału) no i trochę cukru. Uwaga aby nie przypalić mleka.  

Gotujemy przez pół godziny   

Odcedzamy

-  Przelewamy przez jakieś sitko

-  Mamy gotową makumbe   

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg 

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

jak-zrobić-makumbe-poradnik.jpg

Makumba potrafi zaskoczyć mocą więc powinno zachować się umiar w spożywaniu tego typu magicznego napoju. Efekty działania pojawić się mogą w czasie 0,5-1,5h od wypicia i długo trzymać. Zaletami makumby jest to, że wykorzystujemy wszystko to co było by do wyrzucenia. Teraz powinieneś już wiedzieć jak zrobić makumbe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To tylko z meskich lisci czy mozna przeznaczyć na to liscie z zenskiej rosliny? Jak to działa? Ile rzeczy mozna sie stąd dowiedziec ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej . mozna to przechowywac przez pare dni np. gdyby wlac na goraco do sloiczka i odwrocic, to sie zamknie. i jaka ilosc napoju proponujecie, zeby nie przesadzic..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam serdecznie, mam zapytanie. od dłuższego czasu piję prawdziwe kakao. takie co zawiera 60% tłuszczu i gotujesz 30 minut na wodzie (nie na mleku, gdyż kakao traci swoje właściwości). tak więc, zaczęłam się zastanawiać. czy gdybym chciała (hipotetycznie) ugotować roślinkę w tym kakao to czy musiałabym dodawać masła? (najwyżej zostanie masełko ;) ) i tak w ogóle to chyba powinno to to ze sobą współgrać? Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...