EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 Zakładam fotorelację. Roślina trzymana na parapecie. Zamierzam od połowy uprawy przenieść na outdoor. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to jestem otwarty na krytykę. Dzisiaj 8 dzień od wyjscia z ziemi. Kiełkowało w ziemi po 8 godzinnym namoczeniu w wodzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 14 Kwietnia 2020 @EneDue wygląda dobrze oby Ci tylko światła starczyło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 14 Kwietnia 2020 @EneDue przenoszę do fotorelek outdoor skoro to ma być outdoor chociaż za wcześnie na kiełkowanie automatów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Tester to może jeszcze nie przenos. Być może będzie cały czas na parapecie. @Andi oby wystarczyło. Niby słońce mam od 8:30 do 19 bezpośrednio na roślinkę. Jedynym wrogiem są chmury. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 14 Kwietnia 2020 Co to za roślinka znaczy się odmiana? Ziemie troszkę opisz bo wrazie kłopotów żeby było można pomóc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditos green poison XXL auto od sweet seed. Ziemia do kwiatów. Potem wrzucę dokładny opis opakowania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 14 Kwietnia 2020 @EneDue to do indoor daje potem się przeniesie do outdoor jak ją ci się uda wysadzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 14 Kwietnia 2020 Najwyżej jak mu się nie uda to zawsze możesz przenieść na parapet albo balkon ??? @Tester 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Tester luzik. Niech będzie gdzie uważasz byle bym nie łamał regulaminu @Legalize@LLBanditos wiem już że ziemia ma początkową ilość nawozu i jest pH regulowane kredą więc do czasu kwitnienia nie będę nawoził. Na kwitnienie mam nawóz jak na zdjęciu. Pisze że nie wypala roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 14 Kwietnia 2020 No zobaczymy co dalej jak na razie się nie wyciąga kolory swoje ma ale to wiadomo malutka ale mimo tego zdrowa... U szykuj sobie większą doniczek i ziemi więcej podlewaj po całej powierzchni nie tylko pod krzaka zobaczymy bd obserwować... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditos mam już kupione parę donic 10 l. Bo w sezonie będę wrzucał 5 automatów z donicami na outdoor. Ziemi mam póki co 50l i drugie opakowanie 10 litrów. Mam nadzieję że ten nawóz na kwitnienie faktycznie da radę. Wszystko tu będę na bieżąco wrzucał myślę że co parę dni, no chyba że coś się będzie działo niepokojącego to wtedy od razu będę alarmował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,400 Napisano 14 Kwietnia 2020 @EneDue co do sadzenia na outdoorze w donicach to jak mocno słońce świeci to trzeba pilnować aby nie przesuszyć gleby czasami nawet codziennie trzeba podlewać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 14 Kwietnia 2020 @Tester wiem właśnie ale na szczęście będę miał łatwy dostęp bez przypalu. Jedynie się wkurzę jeśli ktoś jakimś cudem mi je zajebie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 15 Kwietnia 2020 Też się zdziwiłem jak pół roku biegania a tu krzaki wyjebane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) @Legalize@LLBanditos @Tester witam. Mam pytanie. Udało mi się kupić lampę LED (po długiej mozolnej grze słownej z żoną która ogólnie jest nieprzekonana do mojego zamiłowania zważywszy na kraj i prawo) wiem że ta lampa to nic dobrego ale nie krytykujecie może za rok przekonam ją do zbudowania szklarni na działce. ? pytanie takie mam: czy musi być growbox czy może stać sobie w rogu pokoju? I czy może być lustro zamiast foli na ścianach? Ps. Nie mam kasy póki co na lepsze lampy bo korona wirus zamknął lokale gastro i siedzę w domu Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 15 Kwietnia 2020 17 minut temu, EneDue napisał: czy musi być growbox czy może stać sobie w rogu pokoju? Jeśli dziewczyna będzie stała w rogu normalnego pokoju bez żadnego obudowania to światło będzie się rozchodziło na całą powierzchnie pokoju, więc słabo. 19 minut temu, EneDue napisał: I czy może być lustro zamiast foli na ścianach? O lustrze nie słyszałam, ale zamiast foli możesz pomalować ściany boxa na biały mat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 15 Kwietnia 2020 @Morenn chodzi o estetykę i możliwości. Folia wygląda tak że nie przejdzie w pokoju. Może namowie by jedna szafę przerobić. Chciałem jej zrobić kącik w tym miejscu między głośnikami. Trzy strony z lustra i gra. Głośniki na gwarancji więc malowanie odpada. Pogadam z żonką żeby mi pozwoliła szafę użyć. Szafa jest niska w środku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 15 Kwietnia 2020 Lustra to slaby pomysl, kiepsko rozpraszaja swiatlo. Bialy mat albo mylar. Cisnij zonke zeby Ci szafe oddala, bo w tym rogu plant nie ma przyszlosci. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 15 Kwietnia 2020 @CheMsKuN pozwolila mi zbudować sobie Boksa bo przeraziła ja myśl o utracie szafy albo folii ponaklejanej w pokoju 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 15 Kwietnia 2020 @EneDue No to sprawa załatwiona ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach