EneDue 446 Napisano 28 Lipca 2020 @Wentyl pewnie że tak. Doświadczenia nie kupisz musisz je zyskać. Ja powoli zbliżamy się do końca uprawy i jednak bulk speed mnie zawiodło tak jak mówił @Bimbrownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 9 Sierpnia 2020 Skaranie boskie z tą uprawą, od początku problemy. Przeprowadziłem się, szafka w której miałem krzaki nie zmieściła się tam, gdzie miała stać. Wywaliłem ją a krzaki wsadziłem do starej, ścisk straszny. No i od tego wilgotność wysoka i temperatura też. Podłączając sterownik przełączyłem niechcący na światło ciągłe i ze dwa dni leciało 24/h. Teraz załatwiłem następną szafkę więc znów się rozluźniło ale co stresu mialy to hej. Trudno, na szczęście zbliżam się do końca. Zdjęcia jakieś wrzucę po urlopie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 13 Sierpnia 2020 Czas na smutny update. Po powrocie z urlopu zastałem piękną plechę na Criticalu. Ściąłem i odzyskałem co się dało. Czystego suchego wyszło 9g a "obranego" 7g, reszta kosz. Jakby mało było problemów do tej pory. No cóż, nic się nie poradzi, czeka mnie znowu przeróbka skrzynki. TN na razie jest ok, nie widać śladów pleśni więc rośnie spokojnie dalej. Z tego krzaka też dużo nie wyjdzie ale to już dawno wiedziałem. Dobrze chociaż, że na Criticalu zaczął się pojawiać brąz, więc przynajmniej jakaś moc będzie toto miało, nie próbowałem jeszcze. Uszyłem na szybko w piekarniku, żeby plecha się nie rozwinęła przypadkiem dalej a teraz dochodzi w słoikach. Poczeka trochę i się spróbuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 13 Sierpnia 2020 Długo czekałem na ten updejt. Przykro mi bo jakoś czuje twoją stratę jakbym sam stracił. Wiem że się starałeś jak ja a rzeczywistość nam odwaliła. Ale trochę będziesz miał na jakiś czas. Głowa do góry ! Teraz będzie lepiej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 13 Sierpnia 2020 @EneDue dzięki za te słowa. Nie przejmuję się, trudno. Niech tylko dojdzie druga i zaczynam od nowa, może z większym fartem ? Mam duże nadzieje związane z następną uprawą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2020 Piękne kolory topów na tym TN Szkoda, że weszła plecha, trzymam kciuki za następny projekt (3 czerwone odmiany - jakie?) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 15 Sierpnia 2020 @Groovebusters kolorki to chyba przez aparat, wydaje mi się, że tak normalnie wyglądają. Critical śmaćny ?, chociaż tyle. Co do odmian to będą Dark Rose CBD, Dark Devil i Black Cream. Oby lepiej niż teraz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 21 Sierpnia 2020 Pytanko do doświadczonych. Co to takiego, że 3 topy tak jakby schły od góry? Na pewno nie są dojrzałe/przejrzałe bo trichomy dalej w większości przeźroczyste. Ale liście przytopowe schną, top usycha. Uciąłem uschnięte części i poniżej normalnie wszystko zielone i rośnie dalej. Chodzi o tą najwyższą cześć topa, tak z 1,5-2 cm. Na pewno też nie przypalone bo wszystkie topy na jednej wysokości. I jie jest to pleśń, dokładnie obejrzałem. Zdjęć nie wrzucę bo już ucięte i odłożone do suszenia. Chyba że takie ususzone zdjęcie, bo i tak różni się od normalnego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Sierpnia 2020 @Wentyl no to bez fotki ciężko stwierdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 22 Sierpnia 2020 Nie mogę wstawić lepszych zdjęć, topki już podeschniete. Ale nawet na samym topie widać różnicę, ta sucha cześć wyraźnie oddziela się sama od pozostałej części, zaznaczyłem linią gdzie. Z pozostałymi nie ma takich dziwnych rzeczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Sierpnia 2020 @Wentyl nie schizuj się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 22 Sierpnia 2020 Nie schizuję tylko zastanawiam. Skoro na jednej roślinie mam 13 topów a 3 schną to coś musi być na rzeczy, próbuję się dowiedzieć o co kaman @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 23 Sierpnia 2020 Może brakowało jej wody i sama zadecydowała z czego zrezygnować. To tylko luźna myśl 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 3 Września 2020 Witajcie moi drodzy, trochę mnie nie było ale to nie znaczy, że zniknąłem całkiem. Naprawdę mam sporo na głowie teraz więc rzadko tu zaglądam, a jak już zaglądam to cicho siedzę. Przyszedł czas na przedostatni update w tej fotorelce jako że TN zakończyła żywot. Powinienem ją przytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie ale zrobiła się napięta sytuacja z fachowcem co mi remont robi, więc wolałem pozbyć się trefnego tematu. Została ścięta i otrymowana, teraz schnie. W ciągu dnia ukryta na dworzu, wieczorem przynoszę pachnidło do domu. A pachnidło wygląda tak : Szału nie ma, ale i tak myślałem, że gorzej się to skończy wiec nie ma co narzekać. Podam jeszcze tylko ile z tego wyszło i temat do przeniesienia. Z tematem uciekłem bo pachniał ale nie dałem dupie spokoju tylko posadziłem nowe ? @Farmerka na ten main lining trochę poczekasz, teraz wsadziłem 3czerwone auto, chyba że je trochę porozciagam ? @Groovebustersnie podbijaj pytań gdzieś tam tylko mnie bezpośrednio napierdzielaj ? I na koniec malutka zajawka następnego tematu. Sorki za jakość zdjęć, teraz lepszych nie zrobię. Z lewej Dark Rose CBD, prawa gora Dark Devil, prawy dół Black Cream. Nie wiem czy zakładać relkę, chyba założę ale jak zwykle nie będę dupy truł tylko wrzucał postępy ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Września 2020 Ostatni update w temacie. Dziś zakończyłem suszenie, podzieliłem na kawałeczki, dotrymowalem gdzie trzeba. Wynik mnie zaskoczył, nie sądziłem że tyle się uzbiera. Fakt, że topy fajne, twarde, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony! Teraz będzie dochodzić w pojemniku. Nie mam pojęcia jaki smak ani czy jest moc bo nie próbowałem nawet odrobiny ? Dziękuję wszystkim za pomoc i za trzymanie kciuków! Długi to był grow i męczący ale i fajny, trochę się nauczyłem ? Z fartem ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2020 @Wentyl ładnie. Jakie wymiary ma ta miska? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 5 Września 2020 @Seba691 optycznie nie jest tego jakoś dużo, myślę że to gęstość robi wagę. Choć pewnie jeszcze z 5 ucieknie w curingu. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2020 Pytam bo w sumie chciałem porównać ile mi wyjdzie i teraz jestem zadowolony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach