Andi 428 Napisano 19 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Grennleaf napisał: Siema , po wykiełkowaniu jak już przesadze do dużej doniczki , to w jakich ilościach podlewać i co ile najlepiej ? I przez jaki czas trzymać pod lampą (CFL ) włączona , a ile w ciemności . 18/6 świeć, podlewasz tak aby była wilgoć utrzymywana najlepiej po całości doniczki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 28 Maja 2022 moje pierwsze rosliny jedna 13.05.2022 a druga 21.05.2022 Jeżeli ktoś ma cos do dodania chetnie wysłucham niestety nie wiem co to za rodzaj nie wiem nawet czy to automat czy nie dbam i obserwuje co z tego wyrosnie ta starsza zaczyna wydzielac juz przyjemny zapaszek byc może ktoś mogłby coś dodac od siebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Maja 2022 @ŁukaszB_NMS w 24-30 dniu będziesz wiedział czy auto. Jeśli nie będzie włosów pokazywać to zmienisz sobie na 12/12. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 28 Maja 2022 W dniu 19/12/2021 o 11:55, Grennleaf napisał: Siema , po wykiełkowaniu jak już przesadze do dużej doniczki , to w jakich ilościach podlewać i co ile najlepiej ? I przez jaki czas trzymać pod lampą (CFL ) włączona , a ile w ciemności . staraj się podlewać w taki sposób, aby ziemia była sucha po 3-4 dniach- na początku będzie to nie więcej niż 50 ml, pod koniec nawet 1500ml; nie podlewaj bezpośrednio pod roślinkę tylko wokół świecisz 18h na dobę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 11 Czerwca 2022 (edytowane) ja z takim problemem roslinka rosła pieknie az tu nagle znalazlem ja padnieta prawie całkowicie teraz znow wyglada ciut lepiej aczkolwiek musze zapytac co zrobiłem zle?? pestki??? ziemia: Terra Canna Pro+ woda odstana kranowka podlewanie co 3 dni teraz ok 800ml wczesniej było mniej wiem juz sie dowiedziałem lampa 18/6 donica 11L szmaciana poki co zadnych nawozow jeszcze nie stosowalem odległaosc od szczytów ok 75 cm pilnuje slyszalem ze stres tylko od czego?? Edytowane 11 Czerwca 2022 przez ŁukaszB_NMS @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 11 Czerwca 2022 @ŁukaszB_NMS A nie jest przelana? Wilgotność? Temp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 12 Czerwca 2022 myslisz ze do 800 ml wody co trzeci dzien mogłbym ja przelac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 13 Czerwca 2022 mam dobra wiadomosc podniosła sie całkowicie wiatraki maja tylko plamy brazowe niestety ale tak to roslina rosnie bardzo ładnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Czerwca 2022 @ŁukaszB_NMS przesuszyłeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 13 Czerwca 2022 nie. podlewam 800ml co trzeci dzien wiec nie moje podejrzenia padaja raczej na zbyt wysoka temperature w pomieszczeniu w ktorym stał namiot teraz poszedl sobie do piwnicy i jest lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 Dodam tylko od siebie że automaty najlepiej sprawdzają się w połowie lata, gdy są już upalne dni, przedwczesne startowanie z nimi może skutkować tym że później wam nie dojdą, oczywiście tyczy się to Outdoora. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 7 Lipca 2022 1 godzinę temu, Heavy Lung napisał: przedwczesne startowanie z nimi może skutkować tym że później wam nie dojdą, oczywiście tyczy się to Outdoora. jak nie dojdą? czego niby ? dojść dojdą ale z mniejszym plonem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) @Kibic A jak nie zdołają dojrzeć na czas to też nazwiesz plonem? Zbyt wcześnie wystawi na out gdzie są jeszcze lekkie przymrozki i wątpię by cokolwiek tym osiągnął. Najlepiej wystawiać automaty bezpośrednio na konkretne upały. Wtedy według mnie warunki są dla nich najbardziej sprzyjające. Edytowane 16 Lipca 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 17 Lipca 2022 @Szwagrom ale ty napisałeś przedwczesne startowanie z nimi może skutkować tym że później wam nie dojdą to było napisać że mogą paść przez złe warunki, albo że będzie mniejszy plon, a ty napisałeś że nie dojdą, jak nie dojdą, dojdą z mniejszym plonem albo padną przez mróz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Sierpnia 2022 Nie wiem czemu ale przywykłem do automatów, zbyt wiele czekania na sezona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Szwagrom fotoperiod może szybciej dojść od automata na indoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Sierpnia 2022 @Kibic Ta ale kosztem tego że będzie mniejszy jeśli chodzi ci o skrócenie veg. Ale wiadomo plon korzystniejszy i podobno jaranie z sezona lepsze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Szwagrom a automat ile rośnie z miesiąc i kwitnie to można dać taki sam weg fotoperiodom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Sierpnia 2022 @Kibic No właściwie to tak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 8 Sierpnia 2022 @Szwagrom no i jak odmiana jest szybka na kwitnieniu a automat dłuższy to może wyjść szybciej do ścinki fotoperiod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach