Tester 1,407 Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Wszystkie pytania i odpowiedzi związane z podlewaniem i nawożeniem roślin, wyborem odpowiednich nawozów Edytowane 23 Lutego 2019 przez Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) PK 13/14 firmy Canna będzie dobre na kwitnienie ? Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Cedzik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buk 8 Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) tak taki nawóz będzie odpowiedni, możesz dorzucić też jakiś stymulator kwitnienia Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Buk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 13 Stycznia 2020 Macie jakieś sposoby na wode z kranu by była lepsza jakościowo? Kumpel filtrował Britą i zwykłe kwiaty mu zwiędły. Odwróconą osmoze bym użył, ale jakąś taką mobilną. Nie mam zamiaru do kranu podłączać. Nie wiem, czy tak można wogóle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 13 Stycznia 2020 1 hour ago, Fijałek said: Macie jakieś sposoby na wode z kranu by była lepsza jakościowo? Kumpel filtrował Britą i zwykłe kwiaty mu zwiędły. Odwróconą osmoze bym użył, ale jakąś taką mobilną. Nie mam zamiaru do kranu podłączać. Nie wiem, czy tak można wogóle. Odwróconą osmozę musisz podłączyć do sieci, albo mieć filtr z pompką-potrzebne jest ciśnienie, żeby przepchnąć wodę przez membranę. Możesz poszukać jeszcze informacji na temat filtrów ceramicznych-zdobywają popularność za oceanem. Musisz mieć straszną wodę z kranu, że boisz się o rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 14 Stycznia 2020 @doominik jest lekko matowa. Nawet czasami herbata źle smakuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Stycznia 2020 1 hour ago, Fijałek said: @doominik jest lekko matowa. Nawet czasami herbata źle smakuje. To grubo. Filrty RO można zrobić tak, żeby podłączać je na jakiś czas, np. pod prysznic czy waż ogrodowy. moj ma rating 100gpd (maxa powinien dawać 400l/dzień) ale przy ciśnieniu w sieci 2,5bar daje tylko 7/h, wiec jakbyś zamierzał kupić to weź ten parametr pod uwagę sa jeszcze filtry do wody pitnej pod zlew-brita ma takie np-ale nie wiem hak sobie radzą ze zmiękczaniem wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papagrower 14 Napisano 14 Stycznia 2020 ph bufer solution w amazonie w saszetkach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) @Fijałek proszę ? Działa ?? Edytowane 26 Lutego 2020 przez HolenderskiGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 26 Lutego 2020 @HolenderskiGrower to jest jeden z trio bazy nawozów. Ja ich używam i serio pH jest mega stabilne. Jedynie jak dodaje silikonu, to muszę dodać pH down. Zaczyna się tak 6,6 po napełnieniu zbiornika i powoli spada-do 6,0 dosyć szybko, potem tak się trzyma i na koniec tygodnia mam 5,7, czyli idealnie dla hydro. Niestety tanie nie są, ale jedyne, które mogę zostawić na cały tydzień i poprosić kogoś o uzupełnienie zostawiając tylko wodę i odmierzone nawozy. Inna sprawa, to że AN robi nawozy konkretnie do naszych roślinek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) @doominik Dokładnie. ? Edytowane 26 Lutego 2020 przez HolenderskiGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 2 Marca 2020 Czy mam sie bać? Używam dwóch nawozów z Canna: terra vega i cannazym. Pół dawki, co drugie podlewanie. Podlewam jedna szklanką, czyli cos kolo 250ml. Światlo chodzi 18/6. Mało jest tych odbarwień, może ze 3 liście. Mam jeszcze nawozy takie jak BOOST Accelerator, Terra Flores, PK 13/14 I nie wiem czy zacząć używać terra flores już z pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 2 Marca 2020 Czy mam sie bać? Używam dwóch nawozów z Canna: terra vega i cannazym. Pół dawki, co drugie podlewanie. Podlewam jedna szklanką, czyli cos kolo 250ml. Światlo chodzi 18/6. Mało jest tych odbarwień, może ze 3 liście. Mam jeszcze nawozy takie jak BOOST Accelerator, Terra Flores, PK 13/14 I nie wiem czy zacząć używać terra flores już z pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 2 Marca 2020 40 minut temu, Fijałek napisał: Mam jeszcze nawozy takie jak BOOST Accelerator, Terra Flores, PK 13/14 1 godzinę temu, Fijałek napisał: Czy mam sie bać? @Fijałek kilka plamek żartujesz? to normalka a co do nawozów, wystarczy przeczytać, nie ma tam etykiety? bo one są na kwitnienie i odpuścił bym na razie nawozy bo widać że ma pierwiastków roślina, ciemne zielone liście są tego oznaką 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Marca 2020 Ja teraz zrobilem sie bardzo leniwy i podlewam 2L wody na donice co 4-5 dni. Rosliny nie pokazaly zadnych oznak przelewania tak ze jest git. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog 0 Napisano 25 Kwietnia 2020 Zna ktoś jakiś dobry system nawadniania? Który może polecić. Mowa tu o kropelkowym nawadnianiu z pompą, nie systemy autopot. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 25 Kwietnia 2020 @Patolog Big Drippa podobno sie sprawdza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog 0 Napisano 26 Kwietnia 2020 @CheMsKuN dzięki. Ale chodzi mi coś z pompką, zeby wode z biornika wypompowywalo nie biorąc pod uwagę grawitacji i żebym mógł ustawić czasowo skraplanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 26 Kwietnia 2020 W takim razie absolutnie nie kupuj tego zestawu. https://allegro.pl/oferta/system-nawadniajacy-gib-dla-16-roslin-growbox-6876818420 Te pompki nawet po tym jak timer je wylaczy, dalej pchaja wode przez wezyki. Duzo ludzi sie juz na tym przejechalo. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patolog 0 Napisano 26 Kwietnia 2020 @CheMsKuN dzieki za uwage. patrzyłem na to ale jakoś mnie nie przekonało. Szukam coś bardziej takiego jak na zdjęciu. Tylko mam problem z wyszukaniem tego ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach