Skocz do zawartości
PogromcaBaobabow

Sześć Automatów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ale Panowie po co mierzyc pH a tym bardziej EC przy organice? A tym bardziej BioTabsie? 

@PogromcaBaobabow moim zdaniem tej roślince dobrze by zrobiła napowietrzona herbatka PK z odrobiną orgatrexu i solidna dawka bakterii.

Don't panic is organic ✌️

Edytowane przez Cholender

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender @PogromcaBaobabow Jak mogę zapodać tipa do wypróbowania wymieńcie część Orgatrexu na Bio PK 5-8, u mnie dobrze to wjeżdża, dodaje też trochę czystej melasy. 

Mierzenie EC mija się z celem, ale ph fajnie jak ma ludzkie wartości, bo jak będzie 8 to nie ma opcji żeby nie było problemów, ja staram się trzymać ok.6,1-6,4 grow a później ok 6,5-6,7, chociaż organika spoko się doregulowuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender pytają to odpowiadam 🫣 nawet nie zwróciłem uwagi na to że to bio, i owszem sprawdzać nie trzeba bo roślin nie spali, ale przynajmniej wie że ziemia nabita odżywkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender no właśnie obnizalem i chętnie bym jescze obniżył dziś już nie otworzę bo za 10 min gaśnie ale myślę że jest na 30/40cm jak nabita i jak wyjadać proszę objaśnij każdą  wiedza się przyda 🤝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi