PogromcaBaobabow 425 Posted January 11 @Boczelli te całkiem przyslaniete albo małe całkiem wyjebałem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 13 @Boczelli jutro będę walił nawóz ile tego pk ? 2/L czy zwiększyć już do 3 ? I ogólnie ładnie wygląda obawiają mnie tylko niektóre preflowery brązowe @mateo 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted January 13 @PogromcaBaobabow ja bym nie dawal jeszcze pk, a na pewno nie tak duzo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 13 @Boczelli no już chyba 3 razy wodę dostała czysta po ostatnim nawożeniu to jescze się wstrzymać ? @Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 14 @Cholender dałem dziś samą wodę ile dać tego nawozu następnym razem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted January 14 @PogromcaBaobabow no daj te 2ml/l 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 14 @PogromcaBaobabow spr sobie wypływ jakie masz stężenie nawozów i pH będziesz wiedział czy lepiej woda czy karmic Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 14 @mateo musiał bym chyba z 10 litrów przelać 😂😂😂 bo 5 litrów zasysa i wypływa kieliszek może Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 14 (edited) I tak lepiej przelewać żebyś miał trochę większy wypływ nawozy sie nie osiadają w glebie Edited January 14 by mateo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 14 @mateo i nadmiar wyławiać wtedy ? A jak dziś podlałem poge jutro dolać żeby wypłynęło i próbę sobie zebrać do pomiaru ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 14 (edited) Lepiej podstawić na czymś doniczkę żeby była na podstawce woda nie wypłynie na namiot jest więcej miejsca na wode a zawsze możesz spr wypływ ja mam strzykawkę 500ml😅jak wypływa za dużo to zbieram Edited January 14 by mateo Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 14 @mateo ta ja mam podstawkę tylko pytanie czy jak dziś podlałem mogę jutro jescze dać żeby zebrać ta wodę do pomiaru Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 15 Lepiej nie pamiętaj łatwiej jest dać roślinie papu niż ma go mieć np za duzo 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 1,186 Posted January 15 (edited) Lepiej nie podlewać...* Edited January 15 by mateo 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 15 Możesz poczekać aż wyschnie ziemia i na następne podlanie podlej po donicy całej ale większość w środku bliżej łodygi powinno wtedy wylecieć spodem więcej i zmierz ec, preflowery mogą robić się brązowe od dotyku, gdzieś rękawem zachaczysz itp i robią się brązowe 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 15 @JarzynaSWDN tylko że już kilka razy 3 albo 4 była podlana sama woda teraz chciałem dać nawóz chyba że jeszcze się wstrzymać do pomiaru Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 15 Ec możesz sprawdzić podlewając wodą z odżywkami, sprawdź ec tego co wlewasz i tego co wyleci, jak np chcesz żeby ec w doniczce było 1.4 to wlewasz odżywki ec 1.4 i sprawdzasz odpływ, jak jest niski na przykład 0.8 to 1.4 - 0.8 = 0.6 i następne podlanie dajesz o 0.6 więcej, jak ec odpływu jest wyższe to lejesz wodę aż spadnie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 16 @JarzynaSWDN miernik padł pokazał 4-5 tys EC i się teraz zawiesza jak tylko do wody włożę ph ideolo 6,5 Musiał bym z litr przelać nie szklankę bo tak to duże stężenie odżywek mogło być na małej powierzchni a nie mam nawet czym zebrać tyle wody a Po 10ml mi się nie uśmiecha 😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 634 Posted January 16 Trochę wysokie, a ta ziemia nie jest przypadkiem naładowana odżywkami? Bo nawet to i roślina nie wygląda jak by jej czegoś brakowało Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted January 16 @JarzynaSWDN no biotabs tam jest ale mi się wydaje że miernik głupieje przy takiej ilości by była zmasakrowana Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites