PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 Lecimy od nowa Ziemia Biobizz Light Mix Nawozy Biotabs Mars Hydro 80x80x160 Lampa Fce 1500 2x Strawberry Haze 2x Oreo 1x Panty Punch 1x Banan/blueberry 4 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WBB 2,367 Posted October 3, 2024 Ciekawe jak się będzie wyciągało te kostki przy przesadzaniu. Bo moje ostatnio się porozpadały ale nie miałem normalnego podłoża tylko te w easyplugach przemieliłem śrubokrętem. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @WBB jest zestaw łopatek dam to mojej do zrobienia bo ja bym wyjebał w ścianę 😂 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WBB 2,367 Posted October 3, 2024 6 minut temu, PogromcaBaobabow napisał: bo ja bym wyjebał w ścianę hah... to samo chciałem zrobić jak mi się w rękach rozpadło ale nie do końca i coś korzonek trzymało 🙂 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @Boczelli coś chyba źle obliczyliśmy 😂 chyba że mogą być tak krzywo myślałem że będzie minimum luzu 🥺 Dobra pojebalem ja okazało się że box jest 70x70 … to zajebiście niewiem jak to teraz ogarnąć Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 3, 2024 (edited) @PogromcaBaobabow no lipa. W 80x80 by bylo jeszcze luzu. One się nie mieszczą? Bo nie widac na zdjęciu dokladnie? Ile l maja? Edited October 3, 2024 by Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 2,926 Posted October 3, 2024 Pod środkowe daj jakieś małe podstawki i się pomieszczą. 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @WymiataczMega kurwa zrobiłem to właśnie 😂😂😂 a teraz przeczytałem tylko teraz ziemi dać tyle żeby były równo w miare nie ? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted October 3, 2024 @PogromcaBaobabow nasypiesz ziemi do pelna to beda ciezsze i sie uloza stojac kolo siebie. Doniczki sie troche zdeformuja ale roslinom w niczym to nie bedzie przeszkadzac 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @Boczelli 23,5 chyba miały jak dobr3 pamiętam Jesteście najlepsi dzięki ❤️🔥 A tego nawozu startexu starczy po 42g ? Ma być 50 ale nie będę zamawiał 1,5kg jak braknie tylko 48g I jedna tabletka na donice czy 1,5 ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted October 3, 2024 @PogromcaBaobabow 1 tabs na 10litrow ziemi. Pol lub ciut wiecej w przypadku automatow. Wloz go gdy roslinki beda mialy okolo 2 tygodnie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 3, 2024 (edited) @PogromcaBaobabow musi starczyć. Dajn 1 tabsa przy przesadzaniu. Ten osuszacz tam poki co niepotrzebny Edited October 3, 2024 by Boczelli Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @Boczelli tak wiem tylko przymierzałem 🔥 @moonka że jak ? W instrukcji było odrazu . Już nic nie rozumiem xDˣᴰ @Boczelli 10 minut temu, Boczelli napisał: @PogromcaBaobabow musi starczyć. Dajn 1 tabsa przy przesadzaniu. Ten osuszacz tam poki co niepotrzebny Przy przesadzaniu z inkubatora do doniczek mówimy ta ? @Boczelli ty masz mieszak z Mars hydro ? Jak zdjąć ten przód żeby go wyczyścić bo mnie pojebie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 3, 2024 @PogromcaBaobabow nie mam mieszaka z mars hydro. Mozesz dac tego tabsa od razu, a mozesz po 2-3 tyg go wcisnac. Zrob tak jak bedzie ci wygodniej 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted October 3, 2024 @PogromcaBaobabow no ja wlasnie dziwie sie troche instrukcji. Ziemia sama w sobie ma nawozy wystarczajace na pierwsze +- 14 dni. Ja daje tabsy wlasnie w okolicy 14 dnia aby nie przedobrzyc na poczatku Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @moonka a light ? Może rzeczywiście dam po tyg dwóch ale jak wyjmę po tyg to będą miały 3 jak tabletkę włożę Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 3,993 Posted October 3, 2024 (edited) @PogromcaBaobabow pisalem wlasnie o lightmix🙂 kazda mocniejsza mogla by popalic mlode rosliny. Rob jak uwazasz🙂 ja robie tak bo wydaje mi sie to sensowniejsze niz wsadzanie od razu i dokokszanie ziemi juz od wstepu. W moim obecnym grow nawet te 2 tygodnie to bylo za wczesnie bo byly lekkie nadmiary azotu po tabsach ale u mnie ziemia to moj wynalazek wiec to tez inna bajka😅 Edited October 3, 2024 by moonka 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 3, 2024 @moonka w instruckcji jest mowa o sadzonce, czyli domyślnie ~2tygodniowej roslince 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
PogromcaBaobabow 425 Posted October 3, 2024 @Boczelli to tylko tabletka później ile je trzymać w tym inkubatorze ? Reszta z instrukcji normalnie ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cholender 3,831 Posted October 3, 2024 @PogromcaBaobabow no kilka dni jak leb wystawia Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites