Skocz do zawartości
Gość

Sześć Automatów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Napisano (edytowane)

Ale Panowie po co mierzyc pH a tym bardziej EC przy organice? A tym bardziej BioTabsie? 

@PogromcaBaobabow moim zdaniem tej roślince dobrze by zrobiła napowietrzona herbatka PK z odrobiną orgatrexu i solidna dawka bakterii.

Don't panic is organic ✌️

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender  co to znaczy ? Napisz mi dokładnie co zrobić i machnę na następne podlanie i dzięki śliczne ❤️🔥

Też miałem to z tyłu głowy że kiedyś mi mówiłeś że organicznej się nie mierzy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender a to nie mam to dać tylko pk i organitrxu ? Czy coś jescze co miałem w tym zestawie startowym w biotabsie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender ok 5 Orga i ok walić jak wcześniej 2 ? Na następną uprawę kupię cały zestaw biotabs na zapas bo fajnie się z tym pracuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender @PogromcaBaobabow Jak mogę zapodać tipa do wypróbowania wymieńcie część Orgatrexu na Bio PK 5-8, u mnie dobrze to wjeżdża, dodaje też trochę czystej melasy. 

Mierzenie EC mija się z celem, ale ph fajnie jak ma ludzkie wartości, bo jak będzie 8 to nie ma opcji żeby nie było problemów, ja staram się trzymać ok.6,1-6,4 grow a później ok 6,5-6,7, chociaż organika spoko się doregulowuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Bubble no ja na tym biotabsie od początku mam w przedziale 6,3-6,5 a walę sama woda z kranu Bio pk daje ale nie mam tej herbatki 😞 i chyba tylko to podam tylko dalej nie wiem w jakiej ilości 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender pytają to odpowiadam 🫣 nawet nie zwróciłem uwagi na to że to bio, i owszem sprawdzać nie trzeba bo roślin nie spali, ale przynajmniej wie że ziemia nabita odżywkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender to orgatrexu taką ilość jaka jest do herbaty ? Tam był chyba 5ml/L nie chciał bym przesadzić bo szkoda mi jej będzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender dałem jak napisałeś ja sobie muszę rozpisać używanie tego biotabsa na przyszłość na początku musiałem dać za dużo jak końcówki delikatnie złapało teraz to się prezentuje tak 

image.jpg

image.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@PogromcaBaobabow a lampe masz na 100% tak? Na jakiej wysokosci? Moze by dalo radę obniżyć trochę zeby zaczęła się wyjadac z tego azotu, bo nabita jest fest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cholender no właśnie obnizalem i chętnie bym jescze obniżył dziś już nie otworzę bo za 10 min gaśnie ale myślę że jest na 30/40cm jak nabita i jak wyjadać proszę objaśnij każdą  wiedza się przyda 🤝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi