Cholender 3,791 Napisano 16 Stycznia (edytowane) Ale Panowie po co mierzyc pH a tym bardziej EC przy organice? A tym bardziej BioTabsie? @PogromcaBaobabow moim zdaniem tej roślince dobrze by zrobiła napowietrzona herbatka PK z odrobiną orgatrexu i solidna dawka bakterii. Don't panic is organic ✌️ Edytowane 16 Stycznia przez Cholender 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 16 Stycznia @Cholender co to znaczy ? Napisz mi dokładnie co zrobić i machnę na następne podlanie i dzięki śliczne ❤️🔥 Też miałem to z tyłu głowy że kiedyś mi mówiłeś że organicznej się nie mierzy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 16 Stycznia @PogromcaBaobabow PK Booster Compost Tea - herbatka kompostowa https://search.app/HerqZ7Yq1iPdxpBA9 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 16 Stycznia @Cholender a to nie mam to dać tylko pk i organitrxu ? Czy coś jescze co miałem w tym zestawie startowym w biotabsie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 16 Stycznia @PogromcaBaobabow masz wszystko napisane w tym linku wyzej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 16 Stycznia @Cholender ok 5 Orga i ok walić jak wcześniej 2 ? Na następną uprawę kupię cały zestaw biotabs na zapas bo fajnie się z tym pracuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 254 Napisano 16 Stycznia @Cholender @PogromcaBaobabow Jak mogę zapodać tipa do wypróbowania wymieńcie część Orgatrexu na Bio PK 5-8, u mnie dobrze to wjeżdża, dodaje też trochę czystej melasy. Mierzenie EC mija się z celem, ale ph fajnie jak ma ludzkie wartości, bo jak będzie 8 to nie ma opcji żeby nie było problemów, ja staram się trzymać ok.6,1-6,4 grow a później ok 6,5-6,7, chociaż organika spoko się doregulowuje. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 16 Stycznia @Bubble no ja na tym biotabsie od początku mam w przedziale 6,3-6,5 a walę sama woda z kranu Bio pk daje ale nie mam tej herbatki 😞 i chyba tylko to podam tylko dalej nie wiem w jakiej ilości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 583 Napisano 17 Stycznia @Cholender pytają to odpowiadam 🫣 nawet nie zwróciłem uwagi na to że to bio, i owszem sprawdzać nie trzeba bo roślin nie spali, ale przynajmniej wie że ziemia nabita odżywkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 17 Stycznia @Cholender to co jutro chyba będę podlewał to mogę dać tego pk 2ml ? I orgatrexu też zapodać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 17 Stycznia @PogromcaBaobabow a daj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 17 Stycznia @Cholender to orgatrexu taką ilość jaka jest do herbaty ? Tam był chyba 5ml/L nie chciał bym przesadzić bo szkoda mi jej będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,901 Napisano 17 Stycznia Szkoda to jest jak teściowa do studni wpadnie a się nie utopi. Wtedy całą wodę trzeba wymienić 🙃 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 17 Stycznia @WymiataczMega a to fakt 😂 @WymiataczMega czyli dalej nie wiem więc idę utopić teściową 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,342 Napisano 17 Stycznia @WymiataczMega a znasz to: - sąsiad, pożycz 2 wiadra wody. - bierz... a po co ci? - bo teściowa wpadła do szamba po szyję 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 17 Stycznia @PogromcaBaobabow ja bym dal 2ml pk 1ml orgatrexu i 0.5g bactrexu na litr wody 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 17 Stycznia @Cholender dziękuję ❤️🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 18 Stycznia @Cholender dałem jak napisałeś ja sobie muszę rozpisać używanie tego biotabsa na przyszłość na początku musiałem dać za dużo jak końcówki delikatnie złapało teraz to się prezentuje tak 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,791 Napisano 18 Stycznia @PogromcaBaobabow a lampe masz na 100% tak? Na jakiej wysokosci? Moze by dalo radę obniżyć trochę zeby zaczęła się wyjadac z tego azotu, bo nabita jest fest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PogromcaBaobabow 412 Napisano 18 Stycznia @Cholender no właśnie obnizalem i chętnie bym jescze obniżył dziś już nie otworzę bo za 10 min gaśnie ale myślę że jest na 30/40cm jak nabita i jak wyjadać proszę objaśnij każdą wiedza się przyda 🤝 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach