Tester 1,408 Napisano 24 Września 2019 Masło konopne z topów Masło konopne z topów może być wykorzystywane do przyrządzenia różnego rodzaju potraw, wypieków i innych smakołyków jak np. sosy, budynie, ciasta, ciasteczka, czekolada i wiele innych rzeczy. Masło konopne nie jest wykorzystywane do smarowania pieczywa. Takie masło można zrobić z kwiatostanów konopi indyjskiej oraz z liści i łodyg. Każda część konopi może być spożytkowana, chyba tylko oprócz korzeni, chociaż pomysłowi rolnicy i na nie mogli by znaleźć sposób aby coś z nimi zrobić. To jak mocne będzie masło konopne zależy w jakich proporcjach zostaną wykorzystane topy do normalnego masła oraz jakiej jakości użyjesz marihuany, wiadomo czym mocniejsza odmiana tym nasze masło będzie posiadać większą moc. Również na to jak będzie działać masło konopne zależy od organizmu danego człowieka. Znaczenie ma masa ciała oraz doświadczenie w paleniu marihuany, osoby które często palą mają wyrobioną większą tolerancje na THC, a także pewne indywidualne predyspozycje w jakimś stopniu mają wpływ na działanie. Masło konopne z topów potrzebne składniki: - kwiatostany marihuany w ilości 5g-10g, zależy od odmiany konopi ich zawartości THC - jedna kostka masła 82% tłuszczu - 4 szklanki wody Kwiatostany marihuany trzeba oczyścić z chlorofilu wygotowując je w wodzie. Masło konopne z topów przepis: - nalej do garnka 4 szklanki wody - doprowadź do zagotowania wody - do wody która jest zagotowana dodaj masło - kiedy masło się rozpuści w wodzie to dodaj do niej topy - najlepiej aby topy były rozdrobnione - wymieszaj wszystko dokładnie łyżką drewnianą - zmniejsz na mały płomień aby jedynie lekko woda bulgotała - gotuj wszystko przez 60 minut pilnując aby nie doszło do zbrązowienia - kiedy wszystko ugotujesz odcedź masło konopne przez gazę - całość niech ostygnie w temperaturze pokojowej - kiedy masło ostygnie to wstaw je do lodówki Życzymy udanych wypieków !!! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kometa 6 Napisano 24 Września 2019 Mam trochę topów i spróbuje zrobić masło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palacz 3 Napisano 24 Września 2019 jak chcesz robić wypieki jakieś to masło konopne polecam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dekiel 5 Napisano 24 Września 2019 a można dać z 15g topów ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 24 Września 2019 @Dekiel Można będziesz miał mocne masło jeśli dasz więcej topów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dekiel 5 Napisano 24 Września 2019 i oto chodzi ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 16 Sierpnia 2020 już w którymś wpisie czytam o wygotowywaniu - pozbywaniu się chlorofilu. skoro mleko, albo masło jest zielone, to raczej się chlorofilu nie pozbyto. może jakiejś goryczki i nieprzyjemnego posmaczku się można pozbyć, ale to nie chlorofil. a moje pytanie jest następujące: czy jak mi nie przeszkadza smaczek, to można sobie pominąć to gotowanie w wodzie? czy to obowiązkowy etap? bo gdzieś dawno temu czytałem, że to cośtam daje. zamienia kanabinole na inne czy jakoś tak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Sierpnia 2020 @mjrTOMMY możesz pominąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaczyHS 0 Napisano 10 Grudnia 2021 Masło można zrobić również z suszu czy musza być to żywe kwiatostany, łodygi czy liście? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Grudnia 2021 @KaczyHS przecież susz to kwiatostany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Czerwca 2022 Szukam doświadczenia :) ile kostek masła dać na taką ilość liści żeby to miało sens?Liście są wyjęte z zamrazarki.Właśnie je rozmrażam a potem mam w planie dekarboksylacje w piekarniku.Dajcie jakąś radę bo tego jeszcze nie robiłem. Pomyliłem tematy...ale to nic.Napiszcie coś. ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Czerwca 2022 @Zielone krainy halo halo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Czerwca 2022 @Lasir Kostkę, ja robiłem z topów nie z liści, liści trzeba sporo na masło, ale jak to wszystko wleci na jedną kostkę to coś klepać powinno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Czerwca 2022 W takim razie 1kostka ;) Jeszcze mnie coastko nie klepło w życiu. Jadłem kilka razy a raz podobno mocne Z samych lisci...? ...może kopać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) @Lasir Jak liście pochodzą z zaawansowanego kwitnienia i mają na sobie trii, a do tego dasz ich sporo, to masło klepało będzie. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Czerwca 2022 @Zielone krainy właśnie nie.Stare wiatraki i te z golenia po drodze...dorzucam trochę małych, świeżych topków z wczorajszej kosy i symbolicznie 1g suchego AK47 ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Czerwca 2022 @Lasir To nie wiem, ale jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz, może będzie klepało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 16 Czerwca 2022 Sprawdze na przyjaciołach ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @Tester Zajebiście to wygląda, muszę kiedyś spróbować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lipca 2022 Świetny poradnik jak zrobić masło na pewno kiedyś skorzystam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach