Jump to content

Recommended Posts

Masło konopne z topów 

masło-konopne-z-topów.jpg

Masło konopne z topów może być wykorzystywane do przyrządzenia różnego rodzaju potraw, wypieków i innych smakołyków jak np. sosy, budynie, ciasta, ciasteczka, czekolada i wiele innych rzeczy. Masło konopne nie jest wykorzystywane do smarowania pieczywa. Takie masło można zrobić z kwiatostanów konopi indyjskiej oraz z liści i łodyg. Każda część konopi może być spożytkowana, chyba tylko oprócz korzeni, chociaż pomysłowi rolnicy i na nie mogli by znaleźć sposób aby coś z nimi zrobić. 

masło-konopne-z-topów.jpg

To jak mocne będzie masło konopne zależy w jakich proporcjach zostaną wykorzystane topy do normalnego masła oraz jakiej jakości użyjesz marihuany, wiadomo czym mocniejsza odmiana tym nasze masło będzie posiadać większą moc. 

masło-konopne-z-marihuany.jpg

Również na to jak będzie działać masło konopne zależy od organizmu danego człowieka. Znaczenie ma masa ciała oraz doświadczenie w paleniu marihuany, osoby które często palą mają wyrobioną większą tolerancje na THC, a także pewne indywidualne predyspozycje w jakimś stopniu mają wpływ na działanie. 

masło-konopne-z-marihuany.jpg

Masło konopne z topów potrzebne składniki:

- kwiatostany marihuany w ilości 5g-10g, zależy od odmiany konopi ich zawartości THC

- jedna kostka masła 82% tłuszczu

- 4 szklanki wody 

Kwiatostany marihuany trzeba oczyścić z chlorofilu wygotowując je w wodzie.

masło-z-marihuany.jpg

masło-konopne-z-topów.jpg

masło-konopne-z-marihuany.jpg

Masło konopne z topów przepis: 

- nalej do garnka 4 szklanki wody

- doprowadź do zagotowania wody 

- do wody która jest zagotowana dodaj masło 

- kiedy masło się rozpuści w wodzie to dodaj do niej topy 

- najlepiej aby topy były rozdrobnione

- wymieszaj wszystko dokładnie łyżką drewnianą

- zmniejsz na mały płomień aby jedynie lekko woda bulgotała

- gotuj wszystko przez 60 minut pilnując aby nie doszło do zbrązowienia 

- kiedy wszystko ugotujesz odcedź masło konopne przez gazę

- całość niech ostygnie w temperaturze pokojowej 

- kiedy masło ostygnie to wstaw je do lodówki

Życzymy udanych wypieków !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...