Dudasz666 111 Napisano 24 Sierpnia Witam. Dawno mnie nie było. Dużo roboty miałem przy domu i dopiero znalazłem czas na drugą próbę. Liczę, że teraz pójdzie lepiej. 😉 Box 30x30 nic się nie zmieniło. Żyrandoledy X4. 17W. Ziemia czarna z ogrodu z dżdżownicami do tego odrobina kompostu ciekłego własnej roboty i ziemia kwiatowa. Ciekawa mieszanka. Pomidory na tej ziemi rosną. 🤷🏻♂️ Taką samą miałem poprzednio. Rośnie całkiem szybko, przynajmniej w porównaniu do poprzedniej. 😆 O to co tam rośnie. Tutaj fota z 13 sierpnia. 2 dni kiełkowania i to jest drugi dzień w ziemi. Następne foty są z 19 sierpnia. Zdjęcia robione w dzień. A tutaj już z 23. Zdjecia robione późnym wieczorem, po wyłączeniu lamp. Zobaczymy co z tego wyrośnie. 😁 Pozdrawiam, Dudasz. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 25 Sierpnia Kulfon Kulfon co z tego wyrośnie..... 😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 27 Sierpnia (edytowane) Aktualizacja. Zdjęcie z dzisiaj. Pozdrawiam, Dudasz. P.S. Lekko ciemniejsze końcówki liści się zrobiły. Nie przez nadmiar składników przypadkiem? Podlałem samą wodą dzisiaj. Zobaczymy efekt. 😉 Edytowane 27 Sierpnia przez Dudasz666 P.S. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 27 Sierpnia @Dudasz666 dobrze jest, ziemi mogłeś trochę więcej dać, podlej ją po całości 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 27 Sierpnia 4 godziny temu, Kibic napisał: @Dudasz666 dobrze jest, ziemi mogłeś trochę więcej dać, podlej ją po całości Jeszcze ją zleję. 😉 Ziemi w sumie mogłem dać ciut więcej... Jakoś myślałem, że wystarczy. 🤷🏻♂️ Dzięki za radę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 28 Sierpnia @Dudasz666 ziemi zawsze sypiemy full doniczke. Z czasem od podlewania i tak troche siada. Nic nie stoi na przeszkodze abys dosypal jej teraz🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 28 Sierpnia @moonka trochę ciężko będzie. Ona ledwo nad ziemię wystaje. 😆 No kilka centymetrów co prawda, ale nie ma miejsca już za bardzo. Jak się trochę wyciągnie, to będzie można. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 28 Sierpnia @Dudasz666 Który to jej dzień od wyjścia z ziemi i na jakiej wysokości masz lampę? Podsypywałeś ją już raz, czy od początku taka niska? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 28 Sierpnia @MiraiiNikki pi razy oko roślinka wykiełkowała 9. 11. trafiła do ziemi, a z 13. jest to pierwsze zdjęcie. Więc teoretycznie roślinka ma 2 tygodnie. Może trochę za nisko lampę miałem. Nie mierzyłem... Wrócę po robocie to sprawdzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 28 Sierpnia Zmierzyłem I lampa teraz jest 53cm nad roślinką. Była z 10cm niżej wcześniej. Wrzucam fotki. Rośnie szalona. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Aktualizacja. Zdjęcia z dzisiaj. Łamanie zakończone. 🤪 Trzeba było ją trochę przydusić bo się nie słuchała. 😆 Pozdrawiam, Dudasz. P.S. Czemu końcówki liści ciemnieją i zawijają się w dół? Czy olać? Edytowane 31 Sierpnia przez Dudasz666 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,322 Napisano 31 Sierpnia Może tak po treningu reagować 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 31 Sierpnia @Dudasz666 azot. Juz na poprzednich zdjeciach widac, ze maja go duzo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 1 Września @WymiataczMega @moonka już wcześniej (przed treningiem) tak miały. Przejmować się czy olać? Sama się ustabilizuje? Samą wodą podlewam od dwóch czy trzech podlań. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 1 Września @Dudasz666 lej narazie sama wode az troche zejda z kolorem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Września Nie słuchaj się @moonka kobiecie się leje wino, lub szampana jeszcze cię za jakiegoś wieśniaka weźmie i nie zakwitnie, jak samą wodą będziesz lał, ewentualnie woda z wkładką najlepiej spirytus 😉@Dudasz666 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 1 Września @Prepers a czy podlewanie wodą z wkładką nie podpada pod "nasączanie" 🤪 To już nie będzie sama natura. Hehe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 7 Września Przydusiłem i od razu zaczęła się słuchać. 😉 Podlewanie wodą pomogło. Trochę jaśniejsza się zrobiła mam wrażenie. Rośnie ładnie. Oby tak dalej. Tylko się boje, że miejsca mi zabraknie!? 😱 Co wtedy robić? Jakiś pomysł? Czy liście normalnie ścian mogą dotykać? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,129 Napisano 8 Września @Dudasz666 mogą narazie dotykać, nic strasznego się nie stanie, ewentualnie rosa będzie się na nich zbierać. Jeśli nie mam racji to niech mnie proszę ktoś poprawi. 👍🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dudasz666 111 Napisano 10 Września Robi się niedobrze. Moja mała robi się za duża. Co jak przestanie mi się mieścić? Można jakoś automat zmusić światłem, tak jak sezona, żeby kwitł? 🤣 Tak w razie co pytam, bo idzie do góry jak szalony 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach