doominik 933 Napisano 29 Grudnia 2019 @Scatman tylko 30W? To może być przyczyna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 29 Grudnia 2019 no to trafil Ci sie nie automat i sproboj 12 12 bywa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 30 Grudnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Pan napisał: no to trafil Ci sie nie automat i sproboj 12 12 bywa To już bym bardziej obstawiał że problemem jest światło. Pestka była w oryginalnym opakowaniu. Zamówiłem jeszcze jeden LED z chin niby 50W. Wrzucę zdjęcie po południu może warto dołożyć do boxa bo już niewiem co jest problemem. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Scatman @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 30 Grudnia 2019 @Scatman to że orginał nic nie oznacza, producenci obecnie robią na odpierdol nasiona 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 30 Grudnia 2019 Niewiem przetrzymam jeszcze do tego 22 stycznia zobaczę co się będzie działo. Nie jestem taki wybredny zjaram i to ?. Może zainwestuje w coś nowego jakieś nasionka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 30 Grudnia 2019 ze pestka w org opakowaniu to nie naczy ze musi byc auto pamietacie jakis czas temu pestki od dutch passion ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 30 Grudnia 2019 @Pan no @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Grudnia 2019 Krzak zakwitl, czyli z pestka wszystko jest ok. Problemem jest slabe oswietlenie, 32W to smiech na sali, to juz w pcboxach daja podwojna/potrojna ilosc swiatla. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Fotorelacje można zamknąć. Ściąłem ją 3 stycznia przed czasem bo domyślam się że by już nic więcej nie urosło. Coś tam zebrałem nie wiem ile z powodu braku wagi. Wyszedł jeden większy top i reszta takich malutkich. Po wysuszeniu tego spróbowałem tych małych topków i jestem pod wrażeniem. Nie mam mocnej bani do buszka a ten wchodzi tak milutko i spokojnie ? Wcześniej po paleniu z niewiadomych żródeł doświadczałem badtripow, tutaj tak nie mam. Ogólnie jestem zadowolony nawet z takiej małej ilości nie spodziewałem się że tak mi się spodoba Już zamówiłem nowe nasiona pewnie jutro przyjdą więc założę nową fotorelacje ( do nowej dokupiłem ziemie plagrona i dokupię jeszcze nawiozy od biobizz. Dziękuję wszystkim za uwagę ? Trzymajcie się do następnego ! Jeszcze co do smaku: Palę sobie z fifki. Zauważyłem że te palenie nie podrażnia mi gardła. Nie kaszlę po nim. Smak jest fajny taki nie intensywny ale wyczuwa się że to ziółko. Coś takiego lubię na samotne wieczory ? Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Scatman 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 7 Stycznia 2020 @Pan Te pestki co ja miałem to są z Barneys Farm. Tylko to jest dziwne bo z 3 pestek wyszła tylko jedna. Więcej tych nasion nie zamówię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 7 Stycznia 2020 @CheMsKuN Myślę że jakbym ją trenował to by nie bylo takiego problemu. Za póżno zacząłem ją trenować i pięła się w górę. Teraz tego błędu nie popełnię zobaczę co z tego wyjdzie. Mam jeszcze chiński panelek LED 50W ma ponoć ale nie jestem w 100% do niego przekonany ( to taki typowy panel ponoć pod uprawę w feedbackach ludzie wstawiali swoje rośliny jak przy tym rosną) W nowej fotorelacji dodam zdjęcie tego panelu chińskiego i może ktoś się wypowie na jego temat 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 8 Stycznia 2020 @Scatman to twoja pierwsza roślina ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) 11 godzin temu, Tester napisał: @Scatman to twoja pierwsza roślina ? Tak pierwsza udana dzisiaj zakładam nowa fotorelacje bo nasiona mi przyszły ? Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Scatman 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Stycznia 2020 @Scatman Dawaj śmiało. Ja teraz zapisuję dokładnie ile wody używam, ile dokładnie jakich nawozów i codziennie odczyty pH i EC. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 8 Stycznia 2020 @Scatman Ile roslin chcesz uprawiac i jaka powierzchnie ma Twoj box ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) 27 minut temu, CheMsKuN napisał: @Scatman Ile roslin chcesz uprawiac i jaka powierzchnie ma Twoj box ? Tylko 1 roślinę. Na własne potrzeby więcej nie potrzebuje stad taki mały box 30x60 czyli 0.18 Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Scatman @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 8 Stycznia 2020 Ok. Daj fotke tego panelu, moze akurat cos taniego ale dobrego tam masz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 9 Stycznia 2020 @CheMsKuN jest dodana w nowej fotorelacji. Tester pisze że nie nadaje się . Trudno panel zawsze mogę kupić nowy a tego użyć do growboxa którego zamierzam zrobić sam w przyszłości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 15 Grudnia 2020 Aż miło wspomnieć 1 uprawę która przelałem plagronem ( sypnalem z 2 szczypty na 300ml wody) 😁😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach