Bubble 86 Napisano 2 Sierpnia 2021 @Szym Tutaj lepszym rozwiązaniem chyba byłby Zeus 600W, a to jest tak z głowy ok. 6000,00 zł/szt na powierzchnie 1,5*1,5= 2,25 m2 czyli 9 szt. przy tej ilości ceny trochę wynegocjuje zapewne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) W takim budżecie ciężko będzie o ledach myśleć, a jeszcze inny sprzęt będziesz musiał kupić. Lumatek 600 albo lumatek 1000. X9 Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez KlausKörner 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świeżak86 0 Napisano 4 Sierpnia 2021 @KlausKörner 20 na same lampy ale faktycznie albo trzeba bd o połowę zmniejszyć metraż albo wrzucić hps najprościej, przeliczyłem się z ledami.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Marca 2022 mam pytanie mogłby mi ktos podac nazwe typ miernika do kontroli PH wody jaki najlepiej kupic?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Marca 2022 @ŁukaszB_NMS poszukaj coś firmy Adwa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 29 Marca 2022 Bardzo świetny poradnik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Dość przydatne wskazówki, warto było przeczytać. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 6 Lutego 2023 @Tester a to lampa leć jest zła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 6 Lutego 2023 @hubert2020 nie wiem o co ci chodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 6 Lutego 2023 @Tester chodziło mi czy lampa led jest zła na sadzonki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Lutego 2023 @hubert2020 lamp led jest mnóstwo modeli i praktycznie wszystkie te tanie to straszna lipa. Na pierwsze tygodnie jako tako, ale dalej to szkoda czasu i pieniędzy. Dobre ledy niestety kosztują. Dobry stosunek ceny do jakości ma mars hydro czy spider farmer. Ja osobiście zainwestowałem w lumatek zeus pro i zestawy migro aray i tak, zakup zabolał, ale za to mam teraz rezultaty. Uprawa zioła to inwestycja-jak za bardzo przydrutujesz to będziesz zbierał popkorn, a do tego stracisz sporo nerwów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 6 Lutego 2023 @doominik ja zakupiłem Mars hydro bo tak polecali tutaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Lutego 2023 @hubert2020 który? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 6 Lutego 2023 @doominik Panel Mars Hydro Ts 1000 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Lutego 2023 @hubert2020 no i będziesz zadowolony. Ja używałem swojego czasu ts2000 i miałem niezłe wyniki. ten ts1000 powinien pociągnąć 60cm/60cm chyba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 6 Lutego 2023 @doominik takiego box zakupiłem 60/60 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujny87 16 Napisano 7 Marca 2023 @Tester mam pytanie kiedy liczymy dni wegetacji od momentu jak będą pierwsze liście rozwinięte ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Marca 2023 @Czujny87 jak roślina pokaże listki pierwsze to można liczyć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 4 Lipca 2023 (edytowane) @CheMsKuN @CheMsKuN czy 6500k czy lepiej zmieszasz z 6000 i dać 6500k i ile lumenów potrzeba ? 60/60 na tylko proces wegetacji i czy nagrzewają się zimne ? Edytowane 4 Lipca 2023 przez Monako @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Proy_18 40 Napisano 10 Lipca 2023 @CheMsKuN A jaką byś polecał do fazy wegetatywnej ? Myślisz że taka będzie dobra ? (Lampa MH Phytolite 250W) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach