felev 0 Posted June 10, 2024 (edited) Witam mam swoja roślinke pierwsza i tak czytam po forach szukam i musze zapytac czy warto teraz obciac te duze liscie czy zostawic niech rosnie i zroobic to pozniej roslinka ma 18 dni Edited June 10, 2024 by felev Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 3,027 Posted June 10, 2024 Brak zdjęć. Nie klikamy w nieznane załączniki😉 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
felev 0 Posted June 10, 2024 @WymiataczMega juz poprawione sorki Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 3,027 Posted June 10, 2024 @felev jeżeli nie zasłaniają szczytów to jeszcze nie wycinaj Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
doominik 937 Posted June 11, 2024 @felev ja u siebie wywalam dużo liści, ale na pewno mnie na tym etapie. Przeważnie kilka dni przezed przełączeniem na flo i potem około 3 tygodnia flo robię dużego fryzjera, potem prdzed końcem upewniam się, że nie ma za dużp tego liścia w namiocie jeśli to automat, to nie ruszaj aż dobrze zakwitnie 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cykacz 315 Posted June 11, 2024 3 godziny temu, doominik napisał: @felev ja u siebie wywalam dużo liści, ale na pewno mnie na tym etapie. Przeważnie kilka dni przezed przełączeniem na flo i potem około 3 tygodnia flo robię dużego fryzjera, potem prdzed końcem upewniam się, że nie ma za dużp tego liścia w namiocie jeśli to automat, to nie ruszaj aż dobrze zakwitnie w sumie to podepne się do pytania mam 3x gorilki automaty, teraz już są w około 3 tygodniu kwitnu i zaczynają być widoczne formowane topki jeżeli główne topki będą już większe i odsłonie inne szczyty wywalając liście to nic się nie stanie? aktualnie co większe liście staram się podwiązywać drucikiem ogrodniczym. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
doominik 937 Posted June 11, 2024 @Cykacz ja wywalam zawsze i to za każdym razem poprawia końcowy ekekt. Auto są delikatniejsze, wiec mozesz usuwać te liście stopniowo. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cykacz 315 Posted June 11, 2024 12 minut temu, doominik napisał: @Cykacz ja wywalam zawsze i to za każdym razem poprawia końcowy ekekt. Auto są delikatniejsze, wiec mozesz usuwać te liście stopniowo. zdaje sobię z tego sprawę przy sezonach też wywalałem ale przy auto wiem że są podatniejsze na hermienie stąd wole zapytać, na razie podwiązuje drucikiem co bardziej zasłaniające wzdłuż łodygi Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
felev 0 Posted July 9, 2024 @doominik Witaj Chciałem sie dopytac zaczalem 3 tydzien flo liscie mi zolkna i nie wiem czy jest czas juz an usinmiecie paru lisci oto pare fotek Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 867 Posted July 9, 2024 @felev ja bym nie usuwał nie ma co zbytnio, roślina wyjada się możesz dać azotu trochę 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
doominik 937 Posted July 11, 2024 @felev ja w okolicach 3go tygodnia robie dosyć agresywne strzy zenie-jeśli rośliny są zdrowe i dobrze odżywione, to tylko na tym zyskuję. Te żółte wywaliłbym pierwsze i potem te, które coś zasłaniają, generalnie te, które mają długie łodyżki juz szukały światła, więc wylatują zazwyczaj. Te twoje rośliny wyglądają, na docyć liściastą odmianę i ja bym tam wywalił zdecydowaną większość witraków. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites