CheMsKuN 683 Napisano 5 Listopada 2019 Ja z doswiadczenia wiem ze przy nizszej wilgotnosci kwiaty bardziej sie lepia, wytwarzaja wiecej zywicy. No i dodatkowo trzymajac nizej wilgotnosc powietrza zapobiegasz plesni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Listopada 2019 No to czyli ogólnie tak jak już wyczytałam wcześniej że mniejsza wilgotność wpływa ogólnie na większe ilości żywicy na topach jak i wpływa na zapobieganie przed ewentualną pleśnią, ale nigdzie właśnie nie było konkretnego potwierdzonego info o tym by miałoby to wpływać również na szybsze puchnięcie dlatego też wolałam zapytać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) @CheMsKuN @Tester Kurde jestem w kropce i nie wiem co zrobić... Jakieś pół godziny temu dowiedziałam się że przyjeżdżają do mnie rodzice 20 listopada i zostaną u mnie trochę czasu (prawdopodobnie do samych świąt jak to miało miejsce 2 lata temu) i nie wiem co zrobić z koleżankami ? Nie mam gdzie umieścić growboxa - piwnica odpada bo tam kompletnie nie ma miejsca no i w dodatku ze względu na dość słyszalna wentylację nie chciałabym go tam umieszczać bo wiadomo że mógłby się ktoś doczepić o ciągły hałas itp a w mieszkaniu nie mam gdzie bo wolny pokój w którym aktualnie jest box będzie potrzebny dla rodziców. Macie może jakieś pomysły? Tylko proszę nie piszcie że jedyną opcją to je wyrzucić bo chyba prędzej serce by mi pękło niż bym to zrobiła ? Edytowane 6 Listopada 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 6 Listopada 2019 ile ona już ma ? może ścinki się już doczeka ,też musiałem na parę chwil złożyć boxa akurat mnie się fartnelo ze doszły do końca .Z młodszymi na pewno będzie problem... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Listopada 2019 Chuj bombki strzelił, choinki nie będzie. Masz dwa wyjscia, albo nie chowasz sie z uprawa przed rodzicami i na luzie doprowadzasz grow do konca, albo krzaki wywalasz do kosza i nie masz przypalu z rodzicami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 @wielkitopek jutro stuknie jej 11 tydzień ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 6 Listopada 2019 @Dominika3 no to co 2 tygodnie bedzie miala 13 tyg tak patrze po foto ze może już będzie okej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 @CheMsKuN Nie mogę nie chować się przed rodzicami bo co do tego tematu nie są kompletnie tolerancyjni - mama może by jeszcze to jakoś zrozumiała jakbym z nią pogadała ale z ojcem nie da rady, za raz by pisał sobie najgorsze i najciemniejsze scenariusze ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 @wielkitopek tak za dwa tyg będzie miała 13 tygodni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 Myślicie że jakbym ja ścięła to coś by jeszcze z niej było? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 Za chwilę dodam fotki jak wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 6 Listopada 2019 13 tygodni to juz sporo,wiem ze u ciebie trochę przeżyła wiec może trochę przyhamowała ale 13 tygodni to juz kawal czasu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 Fotki: 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 @CheMsKuN @wielkitopekOgólnie mogłabym jeszcze przetrzymać ją około 5 dni bo na suszenie pewnie około 10 dni będzie potrzebne, ale czy te 5 dni coś da? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Listopada 2019 (edytowane) @Dominika3 Trzymaj je do końca... znaczy do 20go i powinny być gotowe, a potem do kolegi na suszenie? Edytowane 6 Listopada 2019 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 6 Listopada 2019 @Dominika3 mnie moje fajnie podeschły w 3 dni ,suszyłem je w pudelku kartonowym z ikea ? z masa dziurek dla przewiewu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 @doominik No właśnie nie mam nikogo kto by się zgodził na to abym mogła je u niego suszyć, po za tym nie chce aby ktoś ze znajomych o tym wiedział bo z czasem różnie to może być ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 @wielkitopek Ja bym suszyła w boxie (oczywiście bez lampy) ale czy coś to da jak przetrzymała bym ją jeszcze powiedzmy 7 dni? No bo chyba minimum 7 dni musiałabym liczyć na suszenie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkitopek 55 Napisano 6 Listopada 2019 a w piwnicy > wziąć jakieś pudło podziurawić ewentualnie owinąć mata weglowa do okapów trochę improwizuje żeby nie bylo... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 6 Listopada 2019 Właśnie w piwnicy jest bardzo duża wilgoć i bez wentylacji na pewno by się to dobrze nie zakończyło, a wentylacji nie mogę tam odpalić bo będzie to słychać no i ktoś się może doczepić i narobić bigosu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach