Tester 1,408 Napisano 23 Października 2019 @Dominika3 możesz spróbować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Właśnie podlana w proporcji: 2ml bio-bloom + top-max 1ml na litr wody a poszły na całą prawie że dwa, także dawka prawie podwójna ? A więc... "Kto nie ryzykuje szampana nie pije" ? Ps: Mimo wyboru i tak będę w razie czego pytała o poradę, choć mam nadzieję że przyjmie tą dawkę tak jak myślę, czyli pozytywnie ? Edytowane 23 Października 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Października 2019 Mały update ? Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale coś chyba wolno idzie. Za dwa dni minie równe 10 tygodni więc "bukiety" powinny być chyba bardziej rozwinięte. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Października 2019 Azot znacznie opuznia proces kwitnienia, a jak widac na zdjeciach Twoja roslina jest napompowana azotem (ciemno-zielone liscie). Dlatego ciezko bedzie ocenic kiedy plant dojdzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Października 2019 @CheMsKuN pierwsza myśl nasunęła mi się podobna że jest za dużo azotu sądząc po liściach co utrudnia kwitnienie, azot jest potrzebny podczas fazy kwitnienia ale nie zbyt dużo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Października 2019 @CheMsKuN @Tester a idzie jakoś zbić nadmiar tego azotu? No i skąd ona go tyle bierze? - z powietrza to wiem ? ale jak patrzyłam na różne fotorelki tutaj to ja chyba jako jedyna mam Pannę tak napompowaną azotem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Października 2019 @Dominika3 z tej ziemi musi brać, lać wodą czystą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Października 2019 @Tester @CheMsKuN a gdybym jej flusha zrobiła to dałoby to coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Października 2019 29 minutes ago, Dominika3 said: @Tester @CheMsKuN a gdybym jej flusha zrobiła to dałoby to coś? To chyba najlepsza opcja w tej chwili @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Października 2019 @Dominika3 możliwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Października 2019 3 godziny temu, Dominika3 napisał: @Tester @CheMsKuN a gdybym jej flusha zrobiła to dałoby to coś? Jesli dobrze wypluczesz medium to powinno pomoc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Października 2019 @CheMsKuN @Tester @doominik ok dziękuję Wam za radę ? Także jutro zrobię jej płukanki bo gleba jest delikatnie wilgotna ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 1 Listopada 2019 Ok flushing zrobiony, łącznie poszło 3 L wody - oczywiście z odpowiednim PH 6.0 ? No jestem ciekawa czy to coś da i poziom azotu spadnie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Listopada 2019 18 hours ago, Dominika3 said: Ok flushing zrobiony, łącznie poszło 3 L wody - oczywiście z odpowiednim PH 6.0 ? No jestem ciekawa czy to coś da i poziom azotu spadnie ? J ostatnio trochę na uk420 i ktoś miał tak jak Ty, że topy powoli puchną, a potem nagle następuje eksplozja i rosną w oczach. Każdy krzak jest inny i chyba tylko trzeba poczekać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 2 Listopada 2019 @doominik Fajnie by było jakby i w moim przypadku tak było ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 2 Listopada 2019 Update - Dzień 78. Niby zima zbliża się małym krokami ale na większy szron coś się nie zapowiada, za to w boxie z dnia na dzień jest go co raz więcej ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Listopada 2019 Wsadziłam do boxa pochłaniacz wilgoci - może obniżenie coś pomoże w szybszym rozwoju bo aktualnie wilgoć jest na poziomie 55-60 przy włączonym panelu a przy ciemni sięga między 65-75 więc trochę za dużo. Co myślicie @CheMsKuN @Tester ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Listopada 2019 @Dominika3 wilgoć raczej tu tak nie ma znaczenia jeśli chodzi o tempo kwitnienia według mnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Listopada 2019 @Dominika3 Na Twoim etapie powinnas trzymac wilgotnosc na poziomie 40 max 50%, tak ze zakup pochlaniacza wilgoci jak najbardziej na plus. Jeszcze zrobimy z Ciebie Pro Growerke ? Ps. spizgalem sie i zamowilem w chuj pestek. Miedzy innymi 10 x Desfrán Wczoraj tez sie spizgalem i zamowilem masywny stół dębowy do pokoju goscinnego, mysle ze nie powinienem wchodzic do sieci jak jestem spizgany ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 5 Listopada 2019 (edytowane) @CheMsKuN do pro growerki to jeszcze sporo nauki i upraw mnie czeka ? ? czyli ogólnie mniejsza wilgotność powinna poprawić puchnięcie topów, czy raczej nie ma to na to większego wpływu? Hehehe no jeśli masz na fazie częste skłonności do zakupów w sieci to faktycznie rzadziej powinieneś wtedy tam zaglądać ? Edytowane 5 Listopada 2019 przez Dominika3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach