Tester 1,408 Napisano 29 Września 2019 @Dominika3 ja bym się wstrzymał ta roślinka chyba ma lekko żółte końcówki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 @Tester Tak końcówki są lekko żółtawe, czyli na razie nie dawać nic na flo? Te żółte końcówki to oznaka jakiegoś nadmiaru? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Września 2019 @Dominika3 wydaje mi się że azotu bo liście ciemne są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 @Tester Właśnie zastanawiam się skąd ona tyle azotu ciągnie? ? Bo tak jak przeglądałam fotorelki jak i ogólnie fotki automatów na forum to chyba żadna nie była taka ciemna jak moja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 30 Września 2019 szkoda że nic oprócz fioletu nie widać i nie wiadomo co z Twą roślinką jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 5 minut temu, Pan napisał: szkoda że nic oprócz fioletu nie widać i nie wiadomo co z Twą roślinką jest ? @Pan Wieczorkiem wrzucę foteczki bez lampy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 30 Września 2019 to dobrze ? bo zapowiada się najdłuższy growlog jaki widziałem od kąd na nie pacze 2013 ? 22 str juz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Września 2019 hehe niech się ciągnie, a skąd cięgnie azot? możliwe że w ziemi gdzieś się skumulował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 @Pan To fakt trochę długa ta fotorelacja ? Ale wychodzę z założenia że lepiej częściej sięgać porady doświadczonych ogrodników i działać według zaleceń niż samej kombinować co często kończy się fiaskiem. Kto pyta nie błądzi - jak to mówią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 12 minut temu, Tester napisał: hehe niech się ciągnie, a skąd cięgnie azot? możliwe że w ziemi gdzieś się skumulował @Tester Zastanawiam się czy nie będzie problemu z tym azotem podczas nawożenia typowo na kwitnienie, a konkretnie czy zbyt duże naładowanie azotem nie wpłynie na wzrost topów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pan 79 Napisano 30 Września 2019 2 godziny temu, Dominika3 napisał: @Pan To fakt trochę długa ta fotorelacja ? Ale wychodzę z założenia że lepiej częściej sięgać porady doświadczonych ogrodników i działać według zaleceń niż samej kombinować co często kończy się fiaskiem. Kto pyta nie błądzi - jak to mówią Kto pyta nie grypsuje ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Września 2019 3 godziny temu, Dominika3 napisał: @Tester Zastanawiam się czy nie będzie problemu z tym azotem podczas nawożenia typowo na kwitnienie, a konkretnie czy zbyt duże naładowanie azotem nie wpłynie na wzrost topów? Nadmiar azotu moze jedynie wydluzyc fazie flo, ale na wielkosc topow wplywu nie ma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Września 2019 3 godziny temu, Dominika3 napisał: Zastanawiam się czy nie będzie problemu z tym azotem podczas nawożenia typowo na kwitnienie, a konkretnie czy zbyt duże naładowanie azotem nie wpłynie na wzrost topów? azot jest nawet zalecany na fazę kwitnienia bo często szybko topy wysysają go z liści przez co robią się zbyt szybko żółte ale w nadmiarze nic nie jest zalecane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 @Tester @CheMsKuN Oki to ogólnie nie przejmować się? A kiedy zacząć nawozić na flo powiedzcie mi moi kochani ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Września 2019 @Dominika3 ja bym nie lał na razie jeśli tak liście są mocno zielone za dużo w tej ziemi siedzi tych pierwiastków @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Września 2019 Przeplucz ziemie sama woda (podlewaj sama woda), zobaczymy jak plant bedzie wygladal za tydzien. Ps Daj fotke z wylonczonym panelem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 @Tester Oki, tylko że na kwitnienie potrzebny jest też między innymi fosfor, którego może jej zabraknąć... Nie wiem czy jak nie będę lała nawozów na flo czy "pąki" urosną jak trzeba? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Września 2019 @Dominika3 urosną urosną bo możliwe że ten fosfor już siedzi w tej ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 2 minuty temu, CheMsKuN napisał: Przeplucz ziemie sama woda (podlewaj sama woda), zobaczymy jak plant bedzie wygladal za tydzien. Ps Daj fotke z wylonczonym panelem. @CheMsKuN Oki za około 40 min będę w domu to zapodam fotki bez światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 30 Września 2019 @Tester Oki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach