Mooshrom 249 Napisano 6 Maja (edytowane) Witam. Chciałbym przedstawić moja pierwsza uprawę w Niemczech. postanowiłem wysadzić dwa nasionka jak w temacie (Zkittlez oraz Purple Punch). Roślinki wykiełkowały dnia 28.04.24 Na chwile obecna maja 8 dni wzrostu, myślę, ze jak na moje male doświadczenie to prezentują się ok. liczę na porady i sugestie. temperatura jest utrzymywana miedzy 20-25 stopni wilgotność w okolicy 50-55% staram sie z tym walczyc aby byla wieksza. Edytowane 6 Maja przez Mooshrom 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,210 Napisano 6 Maja Siema. Podaj więcej informacji. Jaki box,lampa itd.pozdro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,205 Napisano 6 Maja @Mooshrom daj więcej info jakie nasiona jaki sprzet, nawozy itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Maja @Mooshrom mam właśnie obie odmiany w namiotach (nie razem) Obie szybko kwitną i dają duży plon, purple punch jest bardziej wrażliwa na pleśń, a gorilla znacznie bardziej się wyciąga-rośnie bardzo szybko-ja używam rox w 3 tygodniu, żeby je zatrzymać. Obie nie będą kwitły dłużej niż 8 tygodni, a mogą dojść i w 7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,210 Napisano 6 Maja Mam obydwie odmiany z Barney's Farm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 6 Maja Ziemia biobiz light mix oraz terra professional. Ten pierwszy tydzien nie dodwawalem niczego sama woda. Oswietlenie na chwile obecna 70W led ale w krotce bedzie 280W ktore zaprezentowałem w innym temacie. Świece 20/4. Purple Punch rosnie szybciej niz zkittlez i przegania ja. @WymiataczMega pestki z tej samej firmy Barney's Farm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 7 Maja Wymiary boxa 60x60x120. Myślę że w następnym roku będzie coś większego np. 80x80 3 roślinki na dłuzszym wegu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 9 Maja Mała aktualizacja. 11 dzień, dalej rośnie. Podlewane sama woda. Purple Punch przegoniła zkittelz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 9 Maja (edytowane) @Mooshrom Ale cię ładnie proszą o więcej wilgotności ^^ Powieś im tam mokry biały ręcznik na długość boxa, czy cuś. ta lampa Dżinna się chyba nie sprawdza za bardzo xd Edytowane 9 Maja przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 9 Maja (edytowane) @MiraiiNikki wywieszalem być może trochę za mały 🙂 zaraz znajdę coś lepszego 😉 lampa jest na razie przejściowa 🙂 nawilżacz powietrza też muszę kupić jakiś większy bo na dłuższą metę to prowizorka 😄 Edytowane 9 Maja przez Mooshrom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 11 Maja @MiraiiNikki wywieszalem być może trochę za mały 🙂 zaraz znajdę coś lepszego 😉 lampa jest na razie przejściowa 🙂 Dzień 13 Dostały nowe doniczki 10L Dzisiaj pierwszy raz dostały nawozu biobizz Fisch Mix. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 12 Maja @Mooshrom za szybko z tym fish mixem, i na razie odstaw, fish mixa podaje tylko raz na wegu tydzień przed kwitnieniem, jak go podałeś teraz zgaś za 4/5 dni światło zobaczysz jak ciemne liście będą, to nadmiar azotu nic im nie będzie, ale odstaw fish mix +/- 20 dnia życia automata w zależności od wielkości rowniez @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 12 Maja Hej dzięki za informacje podałem tak jak w tabelce od biobizz. Dałem 1ml na 1L i podlalem tym 500ml. Myślę że nie zaszkodzi. Ale tak jak mówisz podleje tym znowu za jakieś 2tyg. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 15 Maja Dzień 17 weg Mała aktualizacja. Wleciał trening LST. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,271 Napisano 15 Maja Nie wiem czemu wszystki sie tak spieszy ze zrobieniem lst🤔 poczekal bym jeszcze kilka dni aby doly troche podrosly i wtedy konkterne giecie wyrownujace wszyskie szczyty. Teraz glowa pojdzie Ci dalej przodem do gory zanim doly dobrze wyrosna 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 15 Maja Może i masz rację wina początkującego i trochę nadgorliwość 😅 będę starał się szczyt uginać tak aby nie zasłaniał dolnych partii. Już w domu mam ładny zapach ☺️ ale niebawem będę musiał zamontować filtr węglowy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 17 Maja Dzień 19 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 21 Maja Dzień 23. Jakby sie zatrzymały trochę 😕 dostały na chwilę obecną tylko wodę. Dzisiaj podmienilem im lampę i ustawiłem ppfd na około 500. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 249 Napisano 22 Maja (edytowane) Dzisiaj pokazała włosy... Czy to pierwsze oznaki kwitnienia? Czy mam zacząć dawkować top max i Bio Bloom? Edytowane 22 Maja przez Mooshrom 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,210 Napisano 22 Maja Zaczęła kwitnąć.Bloom powoli jak najbardziej. Natomiast z topmaxem bym się wstrzymał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach