Tester 1,408 Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Wasze dyskusje o różnego rodzaju winach, sposobu wytwarzania, jakie preferujecie wino, itp Edytowane 16 Lutego 2019 przez Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 22 Lipca 2019 ja lubię wino półsłodkie czasem do obiadu spożywam, a teraz będę robił swoje własne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 22 Lipca 2019 są wina i wina niektóre to siara a niektóre bardzo dobre, ja wole te z wyższej półki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominika3 102 Napisano 20 Września 2019 Ogólnie rzadko pijam alkohol, ale jak już sięgam to po winko, półsłodkie najlepiej, ale nie może być to typowy "marketowy siekacz" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 20 Września 2019 Jesli wino to tylko Porto ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 31 Marca 2020 Ja winko robię swoje. Polecam kwiat bzu, bardzo dobre. Mlecz też jest bardzo ciekawy (tylko ono smaku nabiera dopiero po 2-3 latach) i oczywiście klasyk czyli winogrono aczkolwiek robiłem też i z hibiskusa i wyszedł również bardzo ciekawy smak ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Kwietnia 2020 Musujące z jabłek było kosmicznie dobre Z malin- do teraz się oblizuje Z czereśni to samo tylko drylowanie 2lata schodzi A tak to z gruszek, winogrona białe,czerwone, mniszek, kwiaty lipy i coś tam jeszcze ale kto by to pamiętał ? jeszcze mam do zlania coś koło 100l bo prawie 3lata stoją i wołają "wypij mnie, wypij" 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 11 Kwietnia 2020 Mojego kumpla wujaszek pędzi 50 lat winko kurwa że wszystkiego napierdala z dzikiej róży, czarnego bzu wyjebane jest kiedyś chory grypa złapała zajaralrm wyjebalem chyba 0.70 wina z czarnego a na drugi dzień zdrów jak rybka, dobrze że więcej nie miałem bo też pewnie bym czopowal co dzień te winsko hahaah @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Kwietnia 2020 Piłem wino z orzechów włoskich. Mocy miało od chuja ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 11 Kwietnia 2020 A pierdzielicie jak zrobicie wino z skarpety i zapalicie jointa to zobaczycie 5 kilo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Kwietnia 2020 @HolenderskiGrower Skarpeta nie ma cukru więc może być ciężko. Chyba że ta różowa zakolanówka co typ szukał, ona była słodka ;D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 12 Kwietnia 2020 @Bimbrownik haha ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad 0 Napisano 26 Marca 2021 Moim ulubionym winem jest słodki Mogen David, Carlo Rossi też jest bardzo smaczne. Ostatnim moim odkryciem jest Portada. Oczywiście też zależy co jemy, np do pizzy wino czerwone pasuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 26 Marca 2021 Lepiej samemu robić wino. Dobierasz sobie ile chcesz % poprzez wyliczenie tzw. BLG. Tak jak u Marii masz wybór ile czasu im dasz na weg. tak tutaj sobie wybierasz słodkie, półsłodkie, wytrawne. Robisz praktycznie z czego chcesz i z jakimi dodatkami chcesz. Przy 100l wychodzi około 1 zł za butelkę. A jakościowo bez porównania nawet z najdroższymi wianami. Polecam spróbować z hibiskusa z dodatkiem rodzynek i wywaru z czarnej herbaty (aby dodać tiamin). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Maja 2021 MICHEL z Biedronki, polecam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Sierpnia 2022 @Tester Wino Włoskie jest dobre. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach