moonka 3,688 Napisano 27 Maja Tea time🙃 roslinki dostaly po 600ml compost tea z domieszka orgatrexu i zaczelo wyplywac dolem. Stwierdzilem, ze skoro juz praktycznie nie rosna to popodkladam cos pod doniczki i wyrownam szczyty. Teraz czekamy na efekty dzialania herbatki🙂 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 595 Napisano 27 Maja @moonka ile herbatke napowietrzasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 27 Maja @moonka pozno im ta pierwsza herbatke zapodales @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 28 Maja (edytowane) @Boczelli drugi tydzien flo wiec raczej w czas. Przez pierwsze dwa tygodnie podlewam tylko herbatka a pozniej na przemian z bio bloombastic . Blumat nie bedzie mial duzo roboty podczas flo🙃 @Adi_ejol minimum 24h. Raz przetrzymalem ok 36h ale wtedy juz zaczyna smierdziec Edytowane 28 Maja przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 28 Maja @moonka ja tez zaczynałem w 2tyg, ale@Mr.Green mowil zeby lac hetbatke juz na indukcji i chyba sprobuje na tej uprawie tak zrobic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 28 Maja @Boczelli pamietam co pisal ale ja jednak czekam do wczesnego drugiego tygodnia gdy cos juz zaczyna sie tworzyc na topach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,312 Napisano 28 Maja @Boczelli wszystko zależy jak idą. Jak są dobrze rozkręcone i do tego miały treningi typu cięcia głów itd to zapotrzebowanie na PK może być wysokie już od samego startu. Jak ma mało papu to może się już trochę wygłodzic w pierwszych tygodniach flo a i później ciężko by się odrodziły bez strat jak już wjedzie Pacman 🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 29 Maja Mala powodz w boxie. Jeden blumat cos poswirowal i od wczoraj musialo sie z niego lac a nie kapac🙈 teraz zona mi powiedziala, ze zeszlej nocy wyciag wlaczal sie co chwile na max czyli probowal zbic wilgotnosc🙈🙈 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 29 Maja @Mooshrom ja wlasnie nie mam doswiadczenia😅 boxa mam od wrzesnia i mozna powiedziec, ze dopiero sie ucze🙂 Internety mowia, ze mozna pryskac we wczesnym flo wiec poszlo pol litra roztworu. Posprzatalem od razu wode z boxa i uzbieraly sie dobre 2 litry. Zaczalem rozkminiac te blumat i w sumie maja ona najwiekszy sens na wegu. Dobrze przyrzadzona ziemia nie bedzie potrzebowala duzych ilosci nawozow o ile wogole bedzie cos potrzebowala wiec blumat ma sens. Na flo ciagle cos lejemy i blumat nie ma okazji sie wykazac. Mysle wiec nad usunieciem go ale musi to poczekac jeszcze 3 tygodnie bo lece na dluzszy weekend do Rzymu i "ktos" musi mi podlewac roslinki. Po powrocie od razu tego samego dnia przyjezdzaja moi rodzice wiec nie bede mogl tak czesto zagladac do boxa. Gdy tylko wyjada pozbywam sie go i bede lal tylko z reki 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 30 Maja Poranne zakupy zrobione🙃 zrobilo sie cieplo i mam duzy problem z utrzymaniem wilgotnosci na pozadanym poziomie. Suszymy pranie na poddaszu obok boxa i w pomieszczeniu jest wilgotno. Zamowilem wiec osuszacz powietrza. Czy sie sprawdzi? Okaze sie na dniach🙂 w gre wchodzi jeszcze zakup klimatyzacji ale to musze jeszcze przemyslec😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 30 Maja @moonka jak juz myslisz o klimie to trzeba było brac klimatyzator. Mialbys 2 w 1 bo klimatyzacja sama w sobie osusza powietrze. Do tego czesto maja osobna opcje DRY. Ja sam zanim zalozylem splita uzywalem na poddaszu klimatyzator z lidla za chyba 180e i spoko dawal rade @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 30 Maja (edytowane) @Boczelli klimatyzator kiedys mialem i nie ma podejcia do klimy. No chyba, ze myslimy o czyms innym. Klima rowniez osusza powietrze ale jej zakup to troche wiekszy wydatek i narazie wpadnie tylko osuszacz. Zobacze jak bedzie sie sprawdzal i wtedy bede myslal dalej Edytowane 30 Maja przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 30 Maja @moonka moze miales klimatyzer? Mi chodzi o takie urzadzonko podobne do tego osuszacza tylko z rura wylotowa na zewnatrz, no i trzeba odpowiednio dobrac moc pod metraz. Teraz mam klimatyzacje stacjonarna split i jest duzo duzo lepsza no ale to duzy wydatek. https://www.lidl.nl/p/silvercrest-smart-mobiele-airco-9-000-btu/p100374350?mktc=shopping&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=sho-sea_shop_cid-17929960788&utm_content&utm_term&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Nf3fOwSC70qfq09ymZ8VlPq2DU7Y4kJ41gjQ8NWHfyyDGYmHzFAD8aAsa3EALw_wcB O cos takiego mialem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 30 Maja 14 godzin temu, Leniwiec napisał: Co jest powodem ? No jezeli wypala moje plany to bede musial skonczyc z tym hobby 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 30 Maja Jak np zajrzec do boxa czy nie ma ponownie powodzi oraz czy rosliny calkiem nie wyblakly😅 szkoda, ze organika tak powoli wchodzi bo nie wiem czy wystarczajaco je napoilem zeby nabraly koloru 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,582 Napisano 30 Maja @moonka wracajac wlasnie do Blumatow to u mnie zalewaly wszystkie po kolei. Doszedlem do wniosku ze jak chce sie cos przestawic to trzeba wszystkie ustawiac na nowo, bo jak w jednym cos pokrecilem to inny zalewal 😅 dla mnie sa teraz spoko bo czesto wyjezdzam w okresie wakacyjnym, a pozniej zostana jako dodatek ale bede tez dokarmial z reki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,688 Napisano 30 Maja @Boczelli u mnie podobna sytuacja. Rusze jednego i reszta swiruje😅 widac trzeba je ustawic raz i nic przy nich pozniej nie kombinowac. U mnie tez teraz sie sprawdza bo wyjazd, goscie itp... ale nastepne grow bede je uzywal tylko na wegu I kolejne 80€ poszlooo. Kilka dni temu podlaczylem stary filtr. Dzisiaj okazalo sie, ze kompletnie nie przerabia ilosci powietrza jaka dmucha wylot. Zamowilem wiec filtr z zapasem🙃 krotki a pekaty zeby zmiescil sie w boxie😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wladimir 276 Napisano 31 Maja Najbardziej lubię growerów na allegro robiących zakupy xD może jak legal będzie, ale nie teraz... @Boczelli Wracając do blumatow to jest kilka zasad żeby to dobrze działało. Powiem że kilka upraw i wskazówek od kolegów potrzebowałem żeby nie zawieszało się w pozycji otwartej, bo to jest najgorsze. Zwłaszcza jak twój rezerwuar to 250l. 1. Nigdy nie zamykamy zaworu od rezerwuaru 2. Nigdy nie zmieniamy miejsca marchewki w donicy 2. Przy starcie systemu musi być doniczka dobrze nawodniona 3. Nie może być bąbelków powietrza w tubie 4. Namaczamy marchewki przed uruchomieniem systemu co najmniej pół godziny. 5. No i podstawa na rezerwuar od marchewki 40cm do góry... 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,429 Napisano 31 Maja @Wladimir@moonka@Boczelli@Lady Green na czacie mam do was wiadomość nie wiem czy wszystkich oznaczyłem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,604 Napisano 31 Maja @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach