Boczelli 3,313 Napisano 6 Maja @lunatyk44 ladnie rosna. A ta miska to po co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 6 Maja @Boczelli juz takie przyzwyczajenie na flo co do wilgotnisci 😉. Ten typ juz tak ma 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 9 Maja hmm.. ma ktos pomysl ? tylko jedna z trzech sie tak zachowuje 🤔. Dostaja tak samo i to samo. Mi pomysly sie juz skonczyly prawie 😊. juz nawet myslalem o spektrum swiatla .. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Maja @lunatyk44 wilgotność, temperatura? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 9 Maja (edytowane) @lunatyk44Jeżeli palce zginają się od połowy w dół to nadmiar światła. Edytowane 9 Maja przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 9 Maja @Mr.Green i tak caly czas od flo.@MiraiiNikki za nia jest taka sama, tej samej wielkosci i bez problemu - to mnie irytuje 🤔. przestawie troche i obadam jutro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 9 Maja Siema wariaty ! Mam wlasnie chwile czasu dla panieniek, dla was i dla siebie. Na pierwszym planie pozdrawiam w majowy dlugi weekendzik 😃 (szwaby) . O moim zdrowiu gadac nie bedziemy, ale juz jest lepiej - chodze 🤣. Co do panienek wedlug mojego toku rozumowania i doswiadczenia, jedyna opcja chyba zostaje genetyka. Szkodniki, niedobory, swiatlo 🤔 - sugerujac po tym iz jest to fat banana i tylko jedna jest opozniona. No chyba ze ktos ma jakies rady, albo pomysly ? Postaram sie pokazac jak to wyglada w swietle dziennym jak tylko bede mial opcje. Pierwszy raz spotykam sie z taka opcja uprawiajac ta sama odmiane. I teraz - i co kurwa sebix, czlowiek uczy sie cale zycie ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja @lunatyk44 różne rośliny z tej samej odmiany mogą się różnie zachowywać i wykazywać inne zapotrzebowania na warunki lub żywienie czy podlewanie. Nie ma ona za sucho albo za mokro? Lub nie dmucha na nią wiatrak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 10 Maja @Mr.Green na zadna nie dmucha bezposrednio, strumien powietrza odbija sie od sciany w boxie ( wiatraki delikatnie poruszaja sie) . Jeszcze nie przesuszylem, ani nie daje tez papu zbyt nadgorliwie. Wszystkie panny dostaja po 0,5 l na dwa/trzy dni ( doniczka 11l ) . Przed podlaniem sprawdzam wilgotnosc ziemi. Co do papu dostaja mieszanke - na 5l wody 4ml power roots, 20 ml terra flo od plagrona no i ostatnio dalem tez 2,5 ml calmagu od biobizz. Ph tego roztworu 6,6 - 6 ,8 , +/- 330 ppm. Juz nawet myslalem o szkodnikach, ale jak narazie nie dostrzeglem nic niepokojacego. 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 10 Maja Na takich etapie w 10l donice to ja już walę 1,5-1,75l wody co 2/3 dni... 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 10 Maja @WBB jak tyle wleje to przeleje ... a nie chce zeby zatrzymaly sie w tym momencie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 10 Maja @lunatyk44 ale litra to powinieneś wcisnąć bez przelania.... nie na raz, tylko po ćwiartce co kilka minut np. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 10 Maja @lunatyk44 Lejesz wody, aż zobaczysz malutki runoff z doniczki. Podnosisz sobie doniczkę, aby sprawdzić ile aktualnie waży. Następnie czekasz 2-3 dni i doprowadzasz do tego aby ziemia była już dobrze sucha, Podnosisz doniczkę, robisz Save'a w głowie ile aktualnie waży. Następnie za każdym razem jak u nich jesteś, to podnosisz doniczkę, aby sprawdzić wagę. Jest lekko - podlewasz. Zerknij sobie na ten materiał, ja tak robię: 6:10 minuta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 10 Maja @lunatyk44 też moim zawsze żydzę wody... no ale Ty chyba ciut przesadzasz. 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja Dołożę swoję 5 groszy i jak reszta rzucę się o teorię że ta jedna potrzebuję więcej wodye. Przy tworzeniu się topów musisz zwiększać ilość dostarczanej wody bo roślina się rozrasta. Jak stoisz z podlewaniem niezmiennie przy 0.5 litra to z pewnością jest to za mało. Ja przy 8L doniczkach wlewam w takiej fazie wzrostu już od jakiegoś czasu około 1.5L tak jak to @WBB napisał. Roślinę musisz uczyć pić i zwiększać dawki. Wtedy nie przelewasz i uczysz się wyczucia w podlewaniu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Maja @lunatyk44 Czasem liście zaczynają wyglądać nieco inaczej, niż te które znamy z popularnych grafik. W tym konkretnym przypadku krawędzie liści podwijają się – a czasem nawet przypominają z wyglądu pazura, szpon. Co oznaczają takie zwinięte końce liści? Dziś poszukamy przyczyny i potencjalnych rozwiązań na skręcanie liści konopi. Tradycyjnie, jak w przypadku niemal każdego problemu napotkanego w uprawie, najpierw należy się upewnić, że zachowane są odpowiednie warunki: temperatura, wilgotność, oświetlenie. Skręcone liście konopi to często wynik stresu cieplnego i zbyt blisko ustawionych lamp od szczytu konopi, przez co rośliny cierpią od nadmiernej temperatury i dużego natężenia oświetlenia. @lunatyk44 0,5 L na 3 dni ?? troszke duzo za malo ? ogolnie przyjete jest 30% doniczki ok 3 L/11 L powinno wejsc ? podlewasz do momentu az woda wyplynie spod doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 10 Maja @WBB ok stestujemy, zawsze tak lalem w 2 - 3 tyg flo i bylo git 🤷♂️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 10 Maja @Lady Green robilem tak wiele razy i wcale nie wychodzilem na tym zle 🤷♂️. No ale dostaly dzis solidna porcje i zobaczymy. Jestem otwarty na wszystko ( bez skojarzen) , czemu nie .. Robilem fim i lst na automatach, hst na auto. Kiedys sasiad podpierdalacz mnie wkurwil wiec posadzilem 6szt przemyslowej na balkonie - jego ambicje przerosly forme nad trescia 🤷♂️🤣🤣. Jak zwykle powiem - czlowiek uczy sie cale zycie 🤗✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 15 Maja siemaneczko, ok mam chwile w tygodniu i udalo sie wyciagnac z puszki. "pazurasta" dalej pazurasta.. no coz zycie 😅. 17.05 zaczna 4 tydzien jak zaczely pokazywac paczki. Wieczorem dopisze na spokojnie reszte przemyslen i warunkow ✌️ 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 28 Maja Siema siema ✌️. Jak tam zdrowko u forumowiczow ? Wczoraj troszke pudelko sprzatalem wiec panny na wolnosci. Prezentuja sie tak. Jeszcze kilka tyg i zbiory. PS leje dalej po swojemu 🤷♂️😉. Aktualnie dostaja 1l na glowe co 2 dni 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach