Gość Napisano 25 Lutego 2023 22 godziny temu, Zielone krainy napisał: @Handzimir Za małe dawki dalej, za jasna, jak na wega, więcej azotu musisz dawać, roślina jest głodna , jak na wega to co dajesz roślinie to dawki na jakich głoduje, jakby to była kobieta to miałaby anoreksje. Może to nie automat, ale fotoperiod i wymaga przełączenia światłem, by zaczęła kwitnąć, ale teraz bym jej nie przełączał, najpierw ja dożyw. dzięki wielkie 💪 jestem bardzo wdzięczna za info 💚 za jakiś czas pewnie znowu się odezwie :) dzieki jeszcze raz bless @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Lutego 2023 @Handzimir Nie ma sprawy, powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Maja 2023 jakis SZPEC mogl by rzucic fachowym okiem na liscie ? to brak fosforu ? Magnez (MG) - W przypadku niedoborów magnezu możesz łatwo rozpoznać jego braki w swojej roślince. Na liściach tworzą się żółte lub brązowo-rdzawe plamki, a żyłki liści zostają zielone. Końcówki liści są skręcone, a krawędzie uniesione. brak magnezuu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Maja 2023 (edytowane) @dziurawy według mnie tak, głównie calmag daje takie objawy. Ale to w przypadku jak roślina siedzi ciągle w jednej doniczce i jednej ziemi, jak jest dużo przesadzania to cholera wie co może być nie halo W teorii jak przesadzisz roślinę, to ona grzebie wtedy korzeniami w glebie która ma idealne proporcje nawozów, więc jak jej dowalisz np mimo wszystko dalej nawozy, to ona zacznie pokazywać nadmiary a nie niedobory Edytowane 6 Maja 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja 2023 @Bob drzewny huj w roslinki gdzie byles caly tydzien ?? 😄 ludzie tu czekali szukali cie a tu nie ma boba ? cos budujeee co do roslinek przedawkowalem z ukorzeniaczem , lalem go z woda a nie pomyslalem ze bedzie nadmiar , zobaczymy co bedzie dalej , dzis byl kolejny topping 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Maja 2023 @dziurawy zapomniałem że już nie te lata na młodzieńcze picie i jakoś tak się potoczyło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Maja 2023 @Bob drzewny to gitara !!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 14 Sierpnia 2023 Jak myślicie brak potasu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 14 Sierpnia 2023 A tutaj ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 14 Sierpnia 2023 @Lysy007 pokaż całą, tak to jak wróżenie z dusów🤣😂 Jak była ostatnio podlewana( trzy podlania) Fusów Bo ten pierwszy liść to wygląda na wodę prosto z kranu nie odstaną, a ten drugi to zżółkł ze starości 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 15 Sierpnia 2023 @Glut78 caly czas lana deszczówka była. Ostatnio cały miesiąc padało to może wyplukalo nawozy outdoor. Ostatnio dawałem 1 garść na krzaka azofoske ,potem Plagron Alga Grow ,Dolomit podsypywalem 2Garsci na krzaka(nie wiem czy nie za dużo) ostatnio też przygotowałem drozdze piekarskie jako stymulant. pH około 5.5 sprawdzałem paskami(masz może jakiś sprawdzony elektroniczny miernik?)ziemia w dolkach torf odkwaszony 6.5 z fimala 80l dolek ,chyba dawałem jeszcze kurzy gnoj ale już nie jestem pewny. Trochę wermikulitu wymieszalem ,krążek włókna kokosowego na dolek i trochę perlitu . Nie chce wrzucać zdjęć bo do końca nie jestem przekonany 😅 A i ostatnio tak naginalem ,ze 2razy mi galaz pekla i już więcej nie mam zamiaru naginać. Jedna wisiala "na skórce "ze tak to okresle .Wziąłem ja scisnelem taśma, ale raczej wątpię żeby się zrosla, bo na drugi dzień gałąź byla zwiednieta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 15 Sierpnia 2023 @Lysy007 trudno cokolwiek doradzić jak się nie widzi, to tak jak wizyta u lekarza przez telefon. Jak roślinka kwitnie to nie dawaj azofoski bo azot zblokuje fosfor i potas, a teraz tego potrzebuje najwięcej i to może być przyczyna tych plam na liściach. W ziemi ph też bym zrobił na kwitnienie 6,5-6,8 , to ułatwi pobieranie fosforu i potasu, a utrudni pobieranie azotu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 15 Sierpnia 2023 Prawdopodobnie te kropki na liściach to jest grzyb(miesiąc padało u nas ) ,ale też widziałem jedno nagranie w którym jest problem z manganem i chyba jego dużą ilością. Ale stawiam na grzyba ,i go spryskam woda utleniania w stosunku 1:4 https://duckduckgo.com/?q=hemp+leaf+spots&iax=images&ia=images Myślisz, że sam dolomit wystarczy na obniżenie pH ? Ostatnio rzuciłem po 2garsci na krzaka . A masz jakiś sprawdzony miernik do ph ? Bo jak jadę na paskach z fimala ,i tak nie dokonać w nie wierzę. Na temat grzybów na cannabis Niedobory i choroby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 15 Sierpnia 2023 @Lysy007 ja mierniki ph i ec mam dwa, jeden najtańszy jaki był na amazonie, drugi 4 w 1( ph, ec, ppm, temperatura) za jakieś 35-37€. Pokazują tak samo. Tylko trzeba pamiętać co jakiś czas kalibrować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 15 Sierpnia 2023 Dzięki, powoli się "naumiem"z czasem bo wbrew pozorom to nie takie łatwe w określeniu niedoborów,chorob itp. Nawet w nagraniu powyzej wspomina ,że nawet w książkach są błędne informacje na temat cannabis . No cóż czytać i czytać ,praktykować i wyciągać wnioski . Z roku na rok człowiek podchodzi coraz bardzie profesjonalnie . Z fartem👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) Siema co to może być?? pomożecie? Cos z liściami zaczęło się nie dobrego dziać czy to czegoś jest za duzo? Edytowane 22 Listopada 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 22 Listopada 2023 @Pablo 1988 naturalnie będą usychały liście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 @Wiesiu jesteś pewny?wszystkie koncowki praktycznie czarne się zrobiły i tak jakby nie miały siły dopiero co zaczela kwitnac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 22 Listopada 2023 @Pablo 1988 a za mokro niema? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Listopada 2023 @Wiesiu no właśnie miałem w doniczkach i sporo ważyła w tej 2 był 1cm wody wylałem z niej i juuz nie wkładałem z powrotem myslisz ze to oznaka przelania?cz moze bardziej brak jakis pierwiastków?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach