moonka 4,000 Napisano 20 Lutego 2024 @Boczelli narazie w ten sposob chce "odgrodzic" jeden skos. Schowam tam boxa i wszystkie graty, ktore nie koniecznie musza sie walac na widoku. Docelowo mysle nad postawieniem scianki tak jak jest zaslona ale to tylko plany a te ciagle sie zmieniaja🙂 Musze kupic jakies ciche wentylatory bo obecne budzetowe okropnie szumia. Ewentualnie tlumiki co bedzie tanszym rozwiazaniem😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,857 Napisano 20 Lutego 2024 @moonka mozesz sprobowac tez je nasmarowac. U mnie wgl nie slychac wentylatorow dopoki nie otworze boxa 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 20 Lutego 2024 @Boczelli u mnie wtlaczajacy jest na zewnatrz i stad szum a poza tym same wentylatory sa slabej jakosci. Sprobuje go jutro wsadzic do boxa i zobacze czy bedzie roznica. Dzisiaj udalo mi sie jeszcze ogarnac kwestie podwieszenia leda i juz jest ok. Mozna podnosic pod sam sufit😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,857 Napisano 20 Lutego 2024 @moonka a po co ci wtlaczajacy do takiego malego boxa? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 715 Napisano 20 Lutego 2024 @Boczelli Żeby wtłaczał na małym biegu 😄 też mam kupionego wtłaczającego do boxa 1x1 ( dobra cyrkulacja wręcz idealna 😄 ) @moonka Pięknie to wygląda 🙂 ❤️ aż miło 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 20 Lutego 2024 @Boczelli zbijam tak temperature. Wczoraj wylaczylem go na chwile i zapmnialem wlaczyc. W ciagu 5 minut mialem 33stopnie @Resio666 no teraz mozna dzialac🙂 juz obmyslam plan dzialan na nastepnego growa😂 zastanawiam sie rowniez czy jest sens przedziepac boxa. Miale plan jechac weg i flo jednoczesnie po dokupieniu dodatkowych lamp. Teraz mysle, ze jednak zostawie bixa bez scianki, wywale ten "ruszt" z malej czesci i pojade na calym m2😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 21 Lutego 2024 44/12/14 Za nami pierwsza noc w wiekszym boxie. Wczoraj wieczorem nie wytrzymalem i poszedlem odlaczyc wtlaczajacy i zrobila sie cisza. Balem sie o duzy wzrost wilgotnosci w nocy ale nie bylo tragedii (65%). W dzien temperatura tez nie podnosi sie tak jak w mniejszym boxie. Stabilne 25 stopni i 50% wilgotnosci🙂 Wstawilem rowniez herbatke na jutrzejsze podlanie. Tym razem robie 4,5 litra na 4 doniczki zwiekszajac delikatnie dawke bo ostatnio dostaly 4 litry. Koncowki lisci lekko popalone od lampy ale rosliny fajnie obrastaja a w szczegolnosci master kush wiec nic nie ruszam. Caly czas 40% i 40cm 4 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,429 Napisano 21 Lutego 2024 @moonka u ciebie ładnie, czysto schludnie xd U mnie dżungla, syf, i teraz muchy xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,928 Napisano 21 Lutego 2024 @Prepers byku klepatka w dłoń i walcz haha 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,429 Napisano 21 Lutego 2024 @WymiataczMega przez mikroby nie zauważyłem żeby coś z ziemi wylatywało, a mam lep może da radę 🤣 Te mikroby mają dużo plusów, na ziemi się robi taki placek, i woda nie paruje, tak samo przed larwami zimorodków broni chyba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,928 Napisano 21 Lutego 2024 @Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 21 Lutego 2024 @Prepers male 4 roslinki to i schludnie😅 zobaczymy przy nastepnym grow czy bedzie podobnie. Smiem watpic😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 21 Lutego 2024 Gdy dziecko juz spi i masz chwile dla siebie🙃 W nowym boxie brakuje mi otworow wentylacyjnych a wlasciwie oryginalne sa kiepsko umiejscowione wiec w ruch po raz kolejny poszla drukarka 3d. Tym razem cos prostszego czyli otwor z kolnierzem do zamocowania wentylacji o srednicy 125mm. Dwa takie same skrecam ze soba. Jeden w srodku w drugi na zewnatrz a nastepnie wycinam otwor i mam elegancki wlot/wylot gdzie mi sie tylko zechce🙂 Dodatkowo bede robil do nich dekielki do zamykania gdy nie beda potrzebne. Koszt okolo 5€😂 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,313 Napisano 21 Lutego 2024 @moonka te liście tak sterczą do góry bo one chcą więcej światła. Daj 60% 😉 Na jeden dzień i zobaczysz wieczorem czy jest różnica. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 22 Lutego 2024 @Mr.Green to bylo raczej od wody a nie z braku swiatla🙂 sterczaly tylko po podlaniu a nastepnego dnia wszystko wrocilo do normy. Zobacze czy dzisiaj zareaguja tak samo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 22 Lutego 2024 Custom wlot na swoim miejscu🙂 Teraz nic nie sterczy mi z boku boxa i nie denerwuje. Narazie spadam do pracy na cale 4h😅 a wieczorkiem zajme sie zrobieniem dekielka 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 23 Lutego 2024 Mial byc dekielek ale przy okazji... Zrobilem zatyczke uniemozliwiajaca wpadanie swiatla przez otwor i wyszlo calkiem profesjonalnie😂 rownie dobrze moglem jechac do budowlanego i kupic takie kolnierze ale trzeba sie wykazac inwencja tworcza zeby nie bylo, ze czlowiek tylko jara😂 Zastanawiam sie czy przy nastepnym podlaniu w niedziele nie dac im juz troche atami bio bloombastic. Producent podaje informacje o laniu w 4-6 tygodniu a mam 28 dzien od przelaczenia i 16 kwitnienia. Czy to juz czas? Od wczoraj zdecydowanie przybylo szronu wszystkich na purple bud. Kush ma go zdecydowanie mniej ale jest ladniej rozbudowany. Podkrecilem rowniez troche lampe. Wczoraj @Mr.Green pisal o 60% wiec po namysleniach dalem ja z 40% na 50% a dzisiaj na 55% 3 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 715 Napisano 23 Lutego 2024 @moonka Mordo drukuj i sprzedawaj takie bajery 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 4,000 Napisano 23 Lutego 2024 @Resio666 mam za mala drukarke zeby robic to na sprzedaz w odpowiedniej jakosci. Wszystko musze drukowac w kilku kawalkach i laczyc ze soba co jest w jakims stopniu widoczne i nie mial bym serca sprzedawac czegos co nie jest w 100% ok😅 dla siebie czy kogos znajomego ok ale nie na handel🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,313 Napisano 23 Lutego 2024 @moonka pierdol handel bo po handlu tych plastików dojdą do Boxa 😄 Pilnujcie się bo na moim przykładzie widać że chwila nieuwagi i zbyt pewność siebie kończy się wtopą 😛 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach