Boczelli 3,315 Napisano 21 Stycznia @moonka @moonkaa jak tak to spoko, ale moim zdaniem i tak wyciales juz za duzo lisci. Roslina czerpie z nich skladniki odzywcze, zachodzi fotosynteza itd. Szkoda ze nikt nie porzadkuje tego forum na bierzaco @Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Stycznia (edytowane) To sezon da radę lepiej się operuje bez nich jak jest blisko przy ziemi jak później zostawi na tydzień w spokoju to urosną nowe później siata i będzie git Teraz chce scroga zrobić z siatki s przyczepy mniejsze oczka trochę i będzie lepiej można prowadzic Edytowane 21 Stycznia przez mateo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 21 Stycznia No jak to sezony to na spokojnie wystrzela do gory i sie rozkrzacza jak je juz zostawisz w spokoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 21 Stycznia @mateo taki wlasnie mam plan. Zostawic je w spokoju na okolo tydzien zeby urosly. Pozniej siatka i rozlozenie ich sensownie a po kilku dniach zmiana oswietlenia i niech dzieje sie magia😂@Boczelli wycialem tylko to co przeszkadzalo abym mogl je ukladac i zeby szczyty byly doswietlone. Gdybym tego nie zrobil to czesc lisci by zgnila gdyz lezaly na ziemi a pozostale odciete tworzyly parasol nad roslinami. Od teraz leca tak jak sa i nic juz nie ruszam bo nie ma sensu. Ewentualne poprawki gdy beda juz na siatce tudziez dopiero po przejsciu na flo @Boczelli posalem do testera aby zmienil tytul fr ale odpisal, ze nie ma takiej potrzeby a kto bedzie chcial ten doczyta o co chodzi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @Boczelli to są sezony.. tak jak kolega napisał 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 21 Stycznia @Mr.Green tytul troche mylacy, nie czytalem calego tematu po prostu . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @Boczelli sam się nie raz na to łapie tutaj bo zmieniają rośliny, lampy itd. I czasem ciężko nadgonic za dzisiejszą młodzieżą 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 21 Stycznia @Mr.Green chcial bym byc "mlodzieza"😅 mlodosc odeszla jakies 20 lat temu...😂 stary pierdziel ze mnie🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @moonka ojjj tam.. w każdym z nas siedzi dalej ten 16 letni smarkacz 😉 A młodzież to było bardziej do doświadczenia i stażu niż do realnego wieku bo tego nie jestem w stanie zdefiniować. Za to doświadczenie i pojęcie w uprawie już tak.. w jakimś stopniu 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 21 Stycznia @Mr.Green wiem wiem🙂 smieje sie tylko. Czasami patrzac na swoje zachowania mam wrazenie, ze ten 16 latek ma wyjatkowo najebane w glowie😂 Poczekaj do wiosny az zaczne z outem i wtedy nazwij mnie nastolatkiem😎😎🤣🤣🤣 oczywiscie chodzi o doswiadczenie i staz🙂 totaj spokojnie mozna nazwac mnie mlokosem bo nie doroslem jeszcze do miana nastolatka🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 21 Stycznia Jaja ogolic i do przedszkola 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 21 Stycznia @Boczelli codziennie tam jestem😁😁 po dziecko rzecz jasna😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @moonka życie zatacza koło 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 21 Stycznia @Mr.Green i to nie jedno🙂@Boczelli czy one wygladaja jak bym im wycial czegos za duzo?🙂 4 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 21 Stycznia @moonka ladnie wygladaja 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 23 Stycznia Dzien 39. Dzisiaj dzien podlewania a wiec szybkie foto i wpis przy okazji🙂 jak widac rosna... mogly by szybciej ale rosna😅 dostaly dzisiaj po 700ml czystej odstanej wody z mojej konewkowezownicy🤣 ciezko dojsc do ziemi przy tak porozkladanych roslinach wiec cos trzeba bylo wymyslec. Patent z poprzedniego grow gdzie w sumie uzylem go moze raz😅 Jako, ze rozrastaja sie bardziej na boki niz bym chcial to podnioslem leda ale rowniez zwiekszylem jego moc. Zobacze czy cos to zmieni. Ogolnie na ta chwile jestem zadowolony ale przedemna jeszcze dluuuuga droga🙂 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,327 Napisano 23 Stycznia @moonka dobrze to wygląda 👍 prowadź je tak dalej a czeka cię obfity plon. Już widzę jak namiot będzie rozjebany 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 23 Stycznia @WymiataczMega narazie poza swiatlem nic im nie robie🙂Niech ida jak jak ida teraz. Chce, zeby osiagnely przynajmniej te 15-20cm aby uzyc siatki i przalaczam na flo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,327 Napisano 23 Stycznia @moonka kumam czacze😉. Jednej czy dwóch siatek będziesz używał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 23 Stycznia @WymiataczMega jedna. W razie gdyby rosliny chcialy przerosnac siatke to bede ja delikatnie podnosil. Ewentualnie w razie koniecznosci zrobie druga siatke i zaloze wyzej. Nie wiem jak zachowaja sie po zmianie swiatla. Nie wiem ile jeszcze podrosna przed zmiana swiatla... Ta uprawa to jedna wielka niewiadoma😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach