mateo 968 Napisano 17 Grudnia 2023 @Mr.Green też tak myślę, dobrze idą ,wystarcza im tyle to i dadzą radę dalej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 21 Grudnia 2023 Roślinki rozwinięte miały po 6 pięter.dziewczyny mają dziś 1wszy raz 4 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Grudnia 2023 Ihaaaa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 Tydzień 4 rośliny dostają pełna dawkę co 2 podlanie grow i roost lampa 40% 50cm wilgotność ok 55 do 60 . W tym tygodniu będzie 2 raz topping aktualnie 4 szczyty. z pierwsza uprawa złamałem ok 10 do 15 szczytów nie do odratowania🫣 ok 5 odratowalem😉 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 26 Grudnia 2023 Przy pierwszym toppingu zostawiles 2 najnizsze odrosty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 Zostawiłem pierwsze wszystkie inne usuwam żeby szło w główne gałęzie żeby nabierały na objętość może dobrze ,może nie ostatnio fajnie się spr teraz będę chciał zostawić więcej odrostów i może trochę dłuższy topping ostatnio było 50 dni Wega bez pierwszych 3 tygodni teraz by by chidzilo że to 1 tydzień Wega w porównaniu do ostatniej uprawy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 26 Grudnia 2023 @mateo Zaś będzie kozak ? 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @mateo zostawiasz ostatnie piętro i przedostatnie..? Próbowałeś innej kombinacji? Npm odpuścić daw pierwsze piętra i je usunąć a zostawić trzecie i czwarte piętro np? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 26 Grudnia 2023 @Mr.Green no wlasnie ja mysle aby tak zrobic. Poczekac na 5/6 pieter, ciachnac nad 3 i usunac 1 zostawiajac 2 i 3 a pozniej znowu topping tak jak mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 Było 6 pięter żeby korzenie się rozwinęły dobrze przy 1x odciąłem aż do 3 piętra wtedy lepiej roślina to znosi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @mateo z mojego doświadczenia wiem że te rośliny wszystko zniosą 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 @Resio666 zobaczymy bo z 2 str boję się zostawiać za dużo dla rośliny też obciążenie. 30 szczytów głównych myślę wystarczy plus parę exstra 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 Sam ciałem kiedyś na Mainline i wszystko szło tylko z jednego piętra czyli na dwa odrosty tylko. Zastanawiam się czy ma znaczenie które odrosty obdarować mianem głównych. Czy pierwsze.. drugie.. trzecie.. W przyszłym roku będę powtarzał Mainline i się właśnie zastanawiam jak ciąć i które piętro zostawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 @Mr.Green ogólnie tak dobrze przechodzą wszystko tylko nie przenawożenie 🤣 Dla mnie liczy się żeby miały grube gałęzie też bo w tedy nie martwię się ciezarem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @mateo no i właśnie mi też gdzieś o to chodzi. Jak zrobić żeby sama proca Y była większa. Czekać dłużej z wegiem i dać roślinie więcej czasu na wsrost niech urodzi więcej pięter żeby lodyga była grubsza i dopiero wtedy odciąć większą część? Albo zostawic nie pierwsze piętro tylko np. 3 albo i 4 Niby zostawienie tylko jednego piętra i potem dalej ciąć te dwie odnogi na 4 i 8.. jest lepszą opcją niż zostawianie dwóch pięter i 4 odnóg. Ja ciałem też przy 6 piętrach i jak dla mnie to potem trzon rośliny się wydaje za mały i jakby był ograniczony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 Druty i do ziemi naciągają będzie szła na szerokość i znowu 3 piętra liści i topping i wszystkie odrosty do wywalenia żeby energii nie zabieraly Od 3 piętra tnij jak są nowe szczyty znowu 3 piętra i kolejne cięcie i w międzyczasie naciągam drutami @Mr.Green ja tnę trochę niżej żeby nie była taka łodyga jak roślina jest większa to zrośnięcie jest wchloniete 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @mateo wrzuć fotkę bliżej cięcia jak możesz 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 Na ostatnim foto widać jest lewe dolne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @mateo Mało zadowalające zbliżenie 😄 lubię szczegóły 😉 Jednak spoko mam bujną fantazje, resztę sobie domaluje 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 26 Grudnia 2023 Podeślę jak będę w domu👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach