moonka 3,389 Napisano 18 Stycznia Namiot 60x60. Budzet hmmm... szukam czegos lekko uzywanego na aukcjach w "promocyjnej" cenie gdyz ostatnio staram sie oszczedniej zyc😅 Znalazlem viparspectra p2000 (obecnie mam p1000). Gosc ma 2szt za 250€. W opisie pisze o jednej za 125€ ale musze go dopytac. Lampy z 2023 wiec jak nowe. Maja wymiary 60x28cm i weszla by na styk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 19 Stycznia Spoko wtedy fajnie boki doświetlone teoretycznie moje jak bym przełączył to na boxa 120x120 by była na styk a tak to muszę coś wymyślić u chce spr z doświetleniem zewnętrznej strefy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Stycznia (edytowane) tydzień 8 grow 5 Rośliny pokazały pierwsze plamy tydzień temu ,podlane extra calmagiem, w dniu podlanie sama woda. Sytuacja plamy już nie wychodzą ładny zielony kolor, robactwa aż dziwne brak nic nie lata nic nie ma na lepach a byly. Wilgotność ok 65 Lampa cały czas staram się utrzymać ok 35cm 40%mocy ostatnio była ok 50cm Ec 1400-1500 rośliny dobrze rosną nie ma oznak przenawożenia powoli chce zacząć zwiększać dawki W porównaniu do pierwszej uprawy jest duży progres. Aktualna w 5 tygodniu wygląda lepiej niż ostatnia w 7-8😅. Ale co się dziwić nieumiejętne podlewanie robi swoje🫣🤫 Wszystkie nowe odrosty już są usuwane z 3 węzła zostawiłem po 1 na każdej łodydze reszta usuwam będzie extra top ,w planach może jeszcze 1 topping i zostawiam rośliny tylko siatka bedzie. W planach mam podstawki, wygodniej będzie Moja 1sza uprawa tak wyglądała ostatnio w 7 tygodniu, pewnie dla tego tak zwolniły Edytowane 21 Stycznia przez mateo 3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia (edytowane) @mateo widać na dolnych liściach duży niedobór wapnia 🙂 Pamiętaj że przy takich cięciach roślina potrzebuję dużo PK już w fazie weg 🙂 Edytowane 21 Stycznia przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Stycznia (edytowane) To w 1wszej uprawie😝 teraz już wiem na co zwracać uwagę .każda relacja na tym forum to extra wiedza Edytowane 21 Stycznia przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @mateo wiem. Przeczytałem. Moja uwaga była do tego co było.. w pierwszej uprawie właśnie. Nie obecnej 😛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Stycznia Dla tego chciałem przedłużyć grow o 2 tygodnie w porównaniu do ostatniej ale chyba nie będzie trzeba🤞🤞 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @mateo to już wedle uznania 🙂 sam widzisz najwięcej w swoim boxie i sam musisz decydować co będzie odpowiednie 😛 tak się buduję doświadczenie właśnie 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 21 Stycznia @mateo Juz widzę że będzie piekny dywan 🙂 ładnie to wygląda ( no ale tyle lat wprawy robi swoje prawda ziomeczku 😄 ) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Stycznia @Mr.Green wszystko zależy od dziewczyn jak będą rosły jedzenie i światełko mają teraz ich ruch😅 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joahim99 8 Napisano 21 Stycznia Fajne krzaczki 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 21 Stycznia @mateo sam będę robił scroga bo mnie zaszczepiłes 😄 ale nie teraz jeszcze.. po wakacjach mam w planie zrobić jedną wielką roślinę z taka różnica że będę stosował mainline i wszystko będzie wychodziło tylko z jednego węzła a nie z dwóch węzłów od głównej łodygi 😛 troszkę innej techniki będę używał 😛 i będę próbował przyspieszyć cały proces Wega poprzez mniejsze nękanie rośliny. Nie będę upinal na bieżąco a bardziej będę dawał jej odrosnąć i wtedy będę ją jebał do parteru 🙂 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 25 Stycznia (edytowane) Rośliny coraz bliżej siatki jeszcze kilka dni i zaczynamy, rośliny ładne zielone po ostatnim podlaniu wszystkie braki uzupełnione Edytowane 25 Stycznia przez mateo 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 28 Stycznia (edytowane) tydzień 9 6 Grow wilgotność 55 Wysokość lampy 35 cm 45% Nawozy grow 1.5ml i korzeń 1ml na litr i co 5 podlanie monotrace ok 5ml na 10l (roślina niczego nie brakuje ale nie chcę dopuścić do braków dla tego pierwiastki co jakiś czas ) Krzaki dostały dużą dawkę światła przez co zwolniły i zrobiły się krzaczaste z mojej winy nie zauważyłem kiedy dystans między lampa a roślinami spadł do 20cm rosły szybko teraz staram spr kiedy mogę ,myślę zrobić jeszcze raz topping żeby sprawdzić ile można wycisnąć z roślin i sprzetu nie tracąc na jakości.Nie podnoszę poziomu światła tak szybko jak ostatnio wystarczy im 45 procent ostatnio były już ok 55procent. Staram się natężenie regulować wysokością .Reszte mocy chce zostawić na kwitnienie. Jeszcze mogą śmiało rosnąć, chce spróbować z większymi krzakami teraz zabawy Za pierwszym razem bardziej rozciągałem pierwsze odrosty przez co ładniej ir ówniej były oświetlone nie wiem czy teraz tak bedzie😑zobaczymy co czas pokaze Edytowane 28 Stycznia przez mateo 5 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 28 Stycznia @mateo elegancko to wyglada🙂👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 29 Stycznia Powrót do glebienia na drutach bo rośliny zbiły się za bardzo. Plus wycięcie 2 wiader lisci najbliżej z przodu i po lewej chwast rośnie pięknie jak by wszystkie takie były mógł bym przełączył 12/12 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 30 Stycznia Do tygodnia będzie 2🤞🤞 box co myślicie o nasionach Bruce bannera fast od AKS 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Stycznia @mateo miałem na celowniku Bruce Bannera.. jednak nie doszło do skutku 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 31 Stycznia (edytowane) @mateo Bruce banner stara dobra odmiana, duzo crossow z nia jest. Sam mam u siebie 3.0 w crosie Edytowane 31 Stycznia przez Boczelli 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 31 Stycznia A coś więcej może ktoś bo nie wiem czy warto je brac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach