Ginju33 0 Posted November 17 Siema ostatnio pisałem o poprawienie warunków w szafie i pisaliście żebym wklejił w szafę koc termiczny. Ale przypadkiem znałem na śmietniku growbox kogoś okazało się że nie ma żadnych uszkodzeń więc pytanie co mam dokupić wentylacja mam kupić jak nie przeszkadza mi zapach bo i tak pracuję z domu więc nie ma z tym problemu. Czy lampa 100 watt wystarczy mi do takiego czy jakąś dokupić. Box ma 150 wysokości na 60 długości. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 4,434 Posted November 17 (edited) @Ginju33 Parametry panelu podaj, 100 wat chińczyka to pewnie będzie nic niewarte w uprawie. Wentylacja potrzebna jest tak czy inaczej, a nie potrzebujesz ewentualnie filtra węglowego, jak nie boisz się przypału, że rośliną będzie pachniał dom i zapach może cię zdradzić, że uprawiasz. Edited November 17 by Zielone krainy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ginju33 0 Posted November 17 @Zielone krainy dzięki za odpowiedź Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mateo 96 Posted November 18 Went zawsze spoko na wymianę powietrza jakiś mieszajacy też dobrze miec Wymyk dobrze i spryskaj środkiem dezynfekującym jakimś żeby nie mieć problemów z dziwnymi chorobami Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 456 Posted November 18 Nie wiem czy to wazne ale box na zdjeciu jest do gory nogami😅 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Resi666 206 Posted November 18 @moonka Ty kurwa rzeczywiście 😄 hahahah jebłem na plecy 😂😂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 348 Posted November 18 @Ginju33 słaba raczej będzie ta lampa. Dobrze by było jakbyś coś dorzucił 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hulk 147 Posted November 18 No i ta lampa max w dół 😊 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ginju33 0 Posted November 19 @Resi666 muszę was niestety zaskoczyć po prostu na dole jest ta część co powinna być na górze bo zastąpiłem ją inną dlatego tak to wygląda ale + za spostrzegawczość Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 456 Posted November 20 @Ginju33 tak czy inaczej powinien stac prawidlowo bo teraz nie masz wlotu swiezego powietrza na dole bo wlot ten znajduje sie obecnie ma 3/4 wysokosci boxa🙂. No chyba, ze planujesz zrobic ten otwor w jakis sposob to wtedy jestem w stanie zrozumiec Twoj zamysl 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ginju33 0 Posted November 20 Mam jeszcze pytanko do was bo byli u mnie rodzice ostatnio i poczuli chodź w mój dom jest duży to widzę że coraz bardziej dom chłonie zapach więc jaki zestaw polecacie kupić do tego growboxa znalazłem taki zestaw będzie git ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 348 Posted November 20 @Ginju33 będzie dobry. Pamiętaj żeby filtr miał większą przepustowość od wentylatora. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites