Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) @Hulk to że kwitnie i nie potrzebuje azotu to nie jest prawdą. Teraz również sporo go zużywa. Dla mnie to raczej może być magnez Jak masz tylko blooma to podlej mieszanką nawet z 5ml. Krzywdy jej nie zrobi Jakakolwiek forma calmagu przy uprawie to poniekąd podstawa Ja używam Silicum Flash.. wsypujesz 3-4 łyżki do ziemi z początkiem uprawy i zapominasz o problemach. Edytowane 10 Listopada 2023 przez Mr.Green 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green oki zrobione.. podlałem ją 4 ml w szklance wody bo wczoraj dostałam 1 ml bo się zakręciłem 😅 Niedziela albo poniedziałek będzie podlewanie ogólne, jak mam lać? Tamte 5 szt po 3 ml a tą 5? Czy wszystkie walić po 5 skoro nie zaszkodzi taka dawka.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 Problem polega na tym że samym bloomem świata konopi nie zwojujesz. Nie zastąpi to dawki magnezu o który rośliny zaczną wołać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green jaki magnez byś polecił? A do momentu ogarnięcia magnezu jak mam podlewać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk już Ci poleciłem magnez i nie tylko. Silicium Flash Ewentualnie możesz standardowo kupić cal mag od Biobizz. Dość powszechnie ludzie go używają. Wszystko zależy jak leży 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green no teraz będę musiał ogarnąć cal mag bo silicium jest od samego początku uprawy to już nie będę robił bałaganu 😅 @Mr.Green cal mag zamówiony 😊 będzie po niedzieli. Jak przez ten czas podawać biobloom? 😊 Nie wiem czy nie opuścić trochę oświetlenia bo jak zaczęło się kwitnienie to wyciąga je. Chyba że to normalne i nic nie zmieniać. Jak uważacie? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulka jak świeci obecnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Greenokolo 55-60 cm od szczytów. Od tych najwyższych pewnie mniej Zamówiłem BAC CalMag 2.0 500ml - wapń, magnez i żelazo bo w biobizz nie było dodatku żelaza. Dobrze zrobiłem? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk nie używałem ale powinno być ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green jak wyślą w poniedziałek to na wtorek powinno być. W takim razie będzie tylko jedno podlanie bloomem niedziela/poniedziałek i już później dodam calmag. Powiedz mi Byku, ile teraz dać tego blooma? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk daj tej jednej 5ml a tamtym samą wodę możesz dać. Wyglądają na nabite. Ewentualnie delikatna dawka typu 2-3 ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green okejka szafie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk nie jestem żadnym szefem 😄 co prawda mam swoją działalność gospodarczą.. tak jednak bez przesady. Nie pracujesz u mnie 😄 Ty masz tam lampę czy na tych żarówkach lecisz co od początku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green @Mr.Green w takim razie kierowniku😁 lecę na żarówkach które mają odpowiednią ilość lumenów i jakoś dają radę 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk to obniż trochę ten klosz. Bo się wyciągają do światła. Możesz je tam dogiac jeszcze by wyrównać szczyty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green automaty kwitnące można doginać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk no nie że jakoś brutalnie ale można delikatnie ściągnąć na dół @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 Obniżyłem około 15 cm @Mr.Green nie przeszkadza mi że je trochę wyciągnęło bo mam miejsce. Ale teraz jak obniżyłem może wyhamują. Mam zapas miejsca więc na spokojnie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Listopada 2023 @Hulk fryzjera nie robisz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 10 Listopada 2023 @Pablo 1988 wyczytałem że na automatach lepiej nie robić bo ryzyko że nie zdążą odrosnąć, bałem się.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach