Hulk 274 Napisano 19 Listopada 2023 @Resi666 ogólnie podciąłem dół ale po tym podlaniu zostawiłem żeby sprawdzić czy coś ulegnie zmianie, jutro albo pojutrze podetne jeszcze.. @Mr.Green jesteś tego pewny? Wszystkie to ta sama odmiana.. Fakt faktem ta jest najbardziej rozrośnięta bo dobrze jej LST weszło.. Może faktycznie żre jak głupia teraz.. Będę obserwował i najwyżej przy kolejnym zwiększę dawkę 🤔 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 19 Listopada 2023 42 minuty temu, Hulk napisał: @Mr.Green jesteś tego pewny? Wszystkie to ta sama odmiana. To nie ma nic do tego że to ta sama odmiana. Rośliny zawszę się różnią genami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 19 Listopada 2023 @Mr.Green no ok. Ale czy według Ciebie dobrze obstawiam że azotu za mało? Żebym wiedział, który składnik podnosić.. Na razie robię tak żeby azot rósł ale czy słusznie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 19 Listopada 2023 @Hulk podobne braki na szybko uzupełniam biohumusem👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 19 Listopada 2023 @WymiataczMega uzupełniać mam czym ale muszę mieć pewność czego jest brak.. Bo teraz szukać i się zastanawiać o co kaman to lipa.. Zobaczę po tym podlaniu bo zwiększyłem dawkę i może jakimś cudem zaskoczy 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 19 Listopada 2023 @Hulk czaje mordo. Potrzebują więcej papu. Będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 19 Listopada 2023 @WymiataczMega oby tylko to 😎 będę w takim razie karmił 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 Kurczę... Do ilu podnieść azot według Was? Więcej żółtych liści na nr 1.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk no właśnie u mnie podobnie żółknie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 Podniosłem azot do 12% ale chyba jeszcze za mało.. Chciałbym żeby się wypowiedziała cała ekipa zajmująca się tematem dłuższy czas. Moje pierwsze to się gubię 😅 Albo coś z genetyką skoro na 6 tylko ta jedna tak świruje 🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk One głodują, dajesz za mało nawozów, głównie brakuje azotu, jak tak dalej pójdzie to wyjedzą się całkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Zielone krainy ile proponujesz dać azotu..??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk Jakie masz nawozy do dyspozycji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Zielone krainy Biobloom i calmag 2.0 Wczoraj dałem 12% azotu łącząc oba nawozy a teraz przed chwilą dałem 3 ml calmagu dodatkowo.. czyli 18% Dopóki nie będą wychodziły nadwyżki przekarmienia to kituje 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk To podawaj obydwa. Biobloom 7 ml na 1 l wody i calmag 0,6 ml na 1 l wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Zielone krainy w porządku. Jutro albo pojutrze kolejne lanie to zapodam damie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk Po co 3 ml calmagu ? Ona głównie azotu chce, calmag wystarczyło dać delikatnie , jak na ten etap około 0,6 ml, jak dasz za dużo calmagu to możesz zmienić prawidłowe proporcje pierwiastków w ziemi i wynikną z tego tylko problemy, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Zielone krainy 1 ml biobloom to stężenie 2% azotu 1 ml calmagu to 6% azotu.. Ponieważ napisałeś że ona głoduje postanowiłem dać jej 18 % azotu.. A od następnego będę lał według Twojego. Źle zrobiłem? Sugerowałem się też tym że wczoraj dostała 12% azotu i po dobie widzę że mało.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 20 Listopada 2023 @Hulk Może kup azotan wapnia i zastosuj go dolistnie ? ( jest to forma szybkiego reagowania na niedobory ) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 20 Listopada 2023 @Resi666 już teraz czuwam jak nad dzieckiem z kolką 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach