mateo 968 Napisano 12 Listopada 2023 Ciekawe jak będzie u mnie liczę na fart początkującego 🤞🤞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 Dodajmy że to RQS które wedle różnych opinii jest chujowym seed bankiem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 12 Listopada 2023 @mateo Ta chuja ja też tak liczyłem, i kilka dni później 🍄 xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 @mateo tak wyglądała za życia. Cudowny lukier. Do dziś wspominam i powrócę do tej odmiany by odnaleźć ten gen. Była idealnie taka jak na zdjęciu RQS 😄 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 12 Listopada 2023 Oby nie teraz mam 50% ale jest gęsto odpaliłem mieszacz pod koroną żeby też się ruszyło powietrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 @Prepers nie ma co tak naprawdę. Sam się uczę i doskonale. Sam poszukuję wielu odpowiedzi 😉 Tak jednak na Biotabsie topy puchną. Nie ulega to wątpliwości 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 12 Listopada 2023 @mateo @Mr.Green Ja teraz 35% wilgotności trzymam, moze ususze go xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Listopada 2023 Na pewno nie ma się czegoś wstydzić 😄 jak na amatora fanatyka @Prepers może być 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 Aktualizacja: Wilgotność 35% z racji grzyba trzymam poniżej 40% 2 rośliny miały braki wapna, dostały dawkę na niedobory, i wszystko wygląda teraz raczej dobrze. Jak sam sobie radę z tym grzybem, to szykuje się niezły debiut moim zdaniem, rośliny są pełne życia, i wigoru, 🍄 postępuje powoli po zbiciu wilgotności, do tego czytałem że na tych kropkach na liściach są zarodniki więc ustawiłem wentylatory tak żeby wiały wprost na tą od której rozpoczął się problem, i może te głupie było, ale widzę mocno spowolnione rozprzestrzenianie się grzyba. Pozdro A na drugim zdjęciu widać, początki niedoboru wapnia, nazwę to rdza na liściu, poza tą braki ma jeszcze ta najwyzsza, a i nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że cal mag biobizz do wody ec bliskiej 0 lać albo górną granicę co zaleca biobizz, albo nawet lekko ponad, tak zrobię przy następnej plancie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 13 Listopada 2023 Osuszacz tam masz czy tylko grzaniem pomieszczenia tą wilgotność zbiłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 @WBB osuszacz chyba 10 albo 16l/24h, ale mocny jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 13 Listopada 2023 @Prepers ile wat i ile dałeś za niego? Ładna wilgotność... aż zazdroszczę 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 @WBB Chyba 220w, niewiem dokładnie coś ponad 100e ale mniej jak 150 Kupiłem jeszcze grzejnik olejowy 600w, ale to na grubą zimę już Mógłbym podnieść lampę skręcić na 100% lekko podnieść, i miałbym coś koło 25/26 stopni, ale jakoś ładniej idą przy 22/23 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 Wytnij te doły 😛 albo je rozsun trochę.. rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 @Mr.Green Dużo je przyciąć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @Prepers gdzieś tak o Wtedy będzie o wiele lepsza cyrkulacja i te topy u góry będą lepiej puchnąć bo roślina nie będzie tracić energii i pożywki na te doły ktore walczą o światło. To jednak musi być twoja decyzja. Przemyśl to czy tego chcesz.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 @Mr.Green zrobiłbyś to na raz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 @Prepers lub na dwa. Z racji że nie lubię "okaleczać" roślin 😄 Tak jednak usunięcie dołów nie powinno mieć negatywnego wpływu na pracę rośliny u góry. Jeżeli robić to na dwa razy.. to po to by po 1 razie poczekać i zobaczyć czy nic jej nie sakodzi. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 13 Listopada 2023 @Mr.Green Ale okaz piękny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Listopada 2023 Jak dobrze pójdzie to ta główna to będzie jeden wielki top 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach