WBB 2,124 Napisano 10 Listopada 2023 Ja termometra mam na wysokości szczytów żeby ich przypadkiem nie przyjarało za mocno. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WBB No ale wtedy nie będę miał termometru w spektrum światła, i wynik będzie zakłamany, mam 22 w połowie, na szczytach będzie max 24/25 myślę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers ja to w pewnym momencie miałem 3 termometry do testów jak się temp rozkłada w boxie 🙂 Ja muszę mię dokładne pomiary bo HPS ostro i szybko daje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WBB Ledem ciężko przypalić chyba 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 55% wilgotności to dalej ryzyko pleśni, czy już gitara będzie? Mam jeszcze kilka opcji mogę zainwestować w lepsze mieszające , wyciągający, mogę wstawić osuszacz do boxa, choć zalecają na minimum 4m2, poza namiotem jest około 45% wilgotności @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 1 godzinę temu, Prepers napisał: @WBB Ledem ciężko przypalić chyba LED nie przypala, Jednak zbyt mocny.. niszczy komórkowa strukturę liści i potrafi je uszkodzić. Nie temperatura a ciśnienie fotonowe 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green A co myślisz o wilgotności na teraz? Te 55% przy ziemi suchej, więc sam niewiem. Mam nadzieję że nie splesnieja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 10 Listopada 2023 8 minut temu, Mr.Green napisał: niszczy komórkowa strukturę liści i potrafi je uszkodzić a foxtaile to też od światła są? Bo zapomniałem 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 10 Listopada 2023 Teoretycznie podczas kwitnienia wilgotność nie powinna przekraczać 40 % @Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Resi666 o kurwa, boje się trochę ten osuszacz do boxa wjebac, niby minimum 4m2, ale jak go tam wstawię to niema opcji że będzie więcej jak 40 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) Możesz też rozsypać keramzyt po powierzchni doniczek... skutecznie zredukuje parowanie i zbije wilgotność o kilka procent... możesz też przyciąć trochę liści ... Dodać jeszcze wentylatory mieszający, ewentualnie dojebac mocniejszy wentylator wyciągający Edytowane 10 Listopada 2023 przez Resi666 Dodanie informacji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,171 Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) 11 minut temu, WBB napisał: a foxtaile to też od światła są? Bo zapomniałem 🙂 Chyba od temperatury ale glowy sobie nie dam uciąć... @Prepers narazie wilgotnosc jest ok, w 2 fazie kwitnienia trzeba pilnowac aby była koło 45 max 50% (powtarzam za @Zielone krainy) Edytowane 10 Listopada 2023 przez Lady Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @WBB tak. Roślina dziczeje od zbyt dużego natężenia. @Prepers na tak wczesnym etapie kwitnienia nie powinno nic się stać jeżeli cyrkulacja jest ok. Nie zmienia to faktu że tak jak kolega @Resi666 napisał.. jak topy się już uformują.. a nastąpi ich puchnięcie to najlepiej mieć 40% bo wtedy jest praktycznie zerowa szansa na pleche. @Resi666 keramzyt na powierzchni to chujowy pomysł. Bez urazy. Robi się bloto i nie oczyszczony porządnie keramzyt może zaburzać pH co sprawi problemy zodzywianiem. Nie warto oszukiwać naturę. Woda musi parować. Jak ta z lisci tak i ta z ziemi musi znajdować ujście by korzenie nie gniły i były dobrze dotlenione. 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Lady Green To samo wyczytałem, bardziej mi chodziło o doświadczenia z lekko wyższa, ale nie ważne zbije tą wilgotność do 40, a myślę że jakbym wtlaczajacy wentylator ogarnął to byłaby gitara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers teraz 55% jest optymalnie. Po podlaniu pewnie wzrośnie. Z mieszającymi będzie ok na moje oko👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green Dzięki green, ogarnę 40% tak jak mówisz, może zaryzykuję wstawienie tego osuszacza do boxa, pracuje na zimno, ustawić mogę 30%, i osusza 10l/24h, a jak nie jadę po 18/24h jutro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green Ok rozumiem dziękuję za konstruktywną krytykę ❤️ cały czas się uczę 😌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 10 Listopada 2023 Z wtłaczajacym będzie miodzio @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WymiataczMega No już lecę na grubo chyba, i nie liczę $, co trzeba to kupie, a mam nadzieję że top się odwdzięczy jak wiadro przydupie @WymiataczMega 0.65Kwhx24h dziennie mi prądu zżera to ustrojstwo już 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,171 Napisano 10 Listopada 2023 5 minut temu, Mr.Green napisał: jak topy się już uformują @Mr.Green mógłbyś sprecyzowac? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach