Prepers 1,406 Napisano 8 Listopada 2023 @WBB Ufff dobrze że jutro ten osuszacz przychodzi xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 8 Listopada 2023 (edytowane) @WBB wiatr nie pomaga plesni. Poprostu gdy jest duza wilgotnosc nawet duzy wentylator nie pomogl aby nie powstala plesn. Kedyne wyjscie to wymiana powietrza na swierze. Przekonalem sie o tym na kilku roslinach w tym sezonie i do sklarni na nastepny sezon wleca wentylatory kanalowe Edytowane 8 Listopada 2023 przez moonkagliwicee @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 8 Listopada 2023 @moonkagliwicee podsunąłeś mi pomysł... ustawię czujnik przed wentylem i zobaczę z ciekawości jak wtedy wilgotność przy samym czujniku 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 8 Listopada 2023 @moonkagliwicee Czytam że osuszacze też robią robotę, a świeże powietrze nie gra tu roli jak masz zapas CO2, a ile w tym prawdy po kilku plantach stwierdze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 8 Listopada 2023 @Prepers mam tego Mozano.Taki sam zdaje się.Działa.Nie tak szybko jak piszą ale działa.Drogo wychodzi eksploatacja i musi iść ciągle żeby poprawnie działał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 8 Listopada 2023 @Lasir ja nie potrzebuje dużo zbić 15%-20% tylko, i cieszy mnie co napisałeś ja mam dookoła sklejkę drewnianą, raczej suche pomieszczenie więc chyba będzie luz, a nie liczę ile mnie koszta wyjdą, i tak na całą planetę zużyje może maksymalnie 550kwh, a dla mnie to luz, jak przeliczyc ile na trawę wydaje. @Lasir masz go w boxie czy poza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 8 Listopada 2023 20% chwile zajmie ale podoła jak pomieszczenie nieduże.Ja używałem poza boxem ale najlepiej u mnie zbija wilgotność przewietrzenie pokoju w którym mam ogród plus mocny mieszający.@Prepers P.s z tą ekologią nie przesadzajmy.Ja nie wyznaję tej religii.Chodziło mi o Twój konkretnie portfel. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 8 Listopada 2023 @Lasir Hahaha zastanawiam się o chuj ci chodzi, chodziło plante, a nie planetę xd Ja mam byku obieg powietrza zamknięty, wietrzenie wchodzi w grę, ale ciepło ucieka, stawiam wiadro szlaufik do wiaderka, i niech se ciągnie, ile potrzeba. Ogólnie u mnie niema problemu z wilgotnością, a wręcz trzeba nawilżać więc jak do 6 donic wleje po litrze wody myślę max litr w ciągu dnia odparuje, ale niemam jeszcze żadnych obliczeń, ale jestem dobrej myśli, i myślę że w moim przypadku będzie hasał tylko kilka godzin dziennie. Ogólnie mam projekt zajebisty do zrealizowania, mam starą klimatyzację nawet nie dużą do naprawy, zakres temperatury do ustawienia 15-30 stopni, jak mi się uda naprawić to montuje do pokoju, a wtedy zrobię też panel sterujący, o ile się uda naprawić jeszcze nie wiadomo dlaczego nie chodzi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 8 Listopada 2023 @Prepers swierze powietrze nie ma w sobie tyle wilgoci wiec jak moze nie grac roli😉 to wlasnie wymiana powietrza ewentualnie osuszacz powoduje obnizeniem wilgotnosci. Nawet jak dasz 5 mieszajacych do srodka to nadal beda tylko mieszaly te mokre powietrze. Ja juz sie nauczylem i wiecej nie popelnie tego bledu bo kosztowal mnie kilkaset gramow w tym sezonie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 8 Listopada 2023 @moonkagliwicee byku ale to do wbb pisz, ja postawiłem na osuszacz z głupoty 1 min otwartych drzwi i wilgotność ,40% a temperatura spadła 0.5 stopnia xd osuszacz już zostawię, bo wydaje mnie się że zazegna na amen problem wilgotnośći 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) Aktualizacja: Trafiłem auto Herme xd U Mutantowi kuśka zaczęła rosnąć na listkach 🤣🤣🤣 Reszta roślin trzyma się git popalilem końcówki u jeden, ale najważniejsze że świadomie, bo nie chce mi się mieszać dla każdej z osobna, wszystkie były podobne, ale jedna miała za dużo azotu, w sumie 2, ale purple banana punch znosi to bardzo dobrze, gorilliki są bardziej na azot wrażliwe. Nie znam się dobrze, ale wydaje mi się że idzie na duży plon, też zeszło mi ciśnienie co do nawozów, oczytalem się porzadnie, encyklopedię niedoborów mam obok boxa, i teraz wiedzę wyczytana przenoszę na kobitki, i jak narazie 👊👊👊👊 Pozdro, i miłego dnia Edytowane 9 Listopada 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers dobry busz się robi💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @WymiataczMega Calkowicie innaczej bym to zrobił następnym razem, ale moim zdaniem cieszy oko @WymiataczMega następnym razem będą koszyczki, i po 2 w rzędzie na innej lampie już, a przy tej nie pchałbym 6 na metr kwadratowy po 0.4 stoi puste A 6 się zasłaniają już nawzajem, lampę pod metr mogę na kwitnienie ustawić maksymalnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers jaka lampa w planach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @WymiataczMega Pod ten ekonomiczna, bo nie widzę dobrej planty w 1.44m2 spider farmera full spectrum chyba 3000, bo wygląda jak moja w sensie jeden panel, albo mars hydro 3000, i to zostawię na Wega pod sezony, na wegu sąsiad z sąsiadka będą mi rośliny trzymać, i dalej mam legal, a u siebie bloom 2m2 w pokoju co na relacji lumatek 600w pro 2.9, jeszcze jedna próba automatów na nowej lampie, później chce sezony, a lampa nowa pod ten metr specjalnie dla automatów kupowana, bo nie chce całkiem z nich rezygnować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers lumatek dobry wybór 👍. Jesteś patenciarz. Też planuje wymianę lampy. Tyle że u mnie box w kuchni stoi. Do dyspozycji mam 80x80. Na następny grow Attis 200w zakupie 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @WymiataczMegana tych 2m2 nie będę oszczędzał chce go zrobić picobello, myślę grudzień i styczeń założę relacje, zrobię projekt przebuduje pokój, zrobię wentylację, ocieplenie, wszystko wszystko, ale tam planuje minerał i raczej autopoty, bo hydro nie przekonują mnie, i chce panel sterujący albo kupię, albo zrobię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 9 Listopada 2023 7 minut temu, Prepers napisał: chce panel sterujący albo kupię, albo zrobię taki co pod przyciskiem będzie wodę podawał, odpowiedni nawóz i od razu sam podlewał 🙂 Do fryzjera by się jeszcze jakiś robot przydał 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 Kwitnie to już..? Daj jakąś fotkę z bliska topka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @Mr.Green @Mr.Green Są w różnych etapach jak na obrazku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach