Lasir 644 Napisano 31 Października 2023 Te krawędzie na liściach to nadmiar albo niedobór.W którą stronę się skręcają? @Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @Lasir w dół delikatnie końcówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,346 Napisano 31 Października 2023 U mnie od nadmiaru azotu prawdopodobnie się takie porobiły.nie żałowałem haha. Na forum też mordy tak stwierdziły😁. Ciemnozielona+popalone końcówki=dużo azotu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 31 Października 2023 @WymiataczMega @Prepers Właśnie czytam moją ściągę i też mi wychodzi, że nadmiar azotu. Biohumus tu pomoże standardowo.Albo woda z dojrzałego akwarium. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @WymiataczMegaI wszystko mogłoby się zgadzac,miały na nabitą ziemię Terra profesional, i dostały bio bizza chyba 80% w 2 tyg, potem dostawały dużo nawozu prawie co podlanie, dopiero teraz im będę drugie lanie odpuszczał i tylko cal-mag z wodą pH 6.2/6.6. Kur.. te nawożenie to jakaś porażka jest, szukam od kilku dni jak rozrobić, ile podlać, jakie dawki, co jeżeli roślina nie pije całego litra jak wtedy nawozić, i chyba będę musiał następna plante sam poeksperymentować, bo nic nie znalazłem prócz tej zjebanej tabeli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 31 Października 2023 Godzinę temu, Prepers napisał: potrzebuje dobrego linka o niedoborach, i prze nawozeniach https://dutch-passion.com/pl/blog/wizualny-przewodnik-po-niedoborach-składników-odżywczych-w-konopiach-n987 I teraz będziesz jeszcze mniej wiedział bo znajdziesz niedobory/nadmiary wszystkiego 🙂 2 minuty temu, Prepers napisał: i chyba będę musiał następna plante sam poeksperymentować No cały czas Ci próbuje to mówić 🙂 Tam przez 2-3 tygodnie nawozów nie będziesz dawał i nic się nie stanie bo nabite jak moje 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @WBB To co radzisz? Od dziś policzyć 5/6 dni, i lać sam cal-mag z wodą? Regulować pH deszczówki jak leje z cal magiem?@Lasir @WymiataczMega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 31 Października 2023 Lej samą wodę.Albo skołuj biohumus. @Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @Lasir Bez regulacji pH? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 31 Października 2023 Deszczówka jest gotowa podobno do lania.Zobacz ile zmieniają nawozy następnym razem i będziesz wiedział czy regulować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @Lasir deszczówka ma pH 7.0/7.1 Po dodaniu nawozów, to nie będzie czysta woda xd, a jak nawoze to wącham pH od 6.2 do 6.5, pytanie moje to czy jak teraz będę podlewać samą deszczówką to czy jest sens regulować pH? Czy lać odrazu jak leci? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 31 Października 2023 Ja bym 7 zostawił... @Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,346 Napisano 31 Października 2023 Ja bym dalej lał nawozy. Tylko te co mają dużo azotu pół dawki dawał i obserwował. Naturalnie calmag nie zaszkodzi. pH bym sprawdzał nawet deszczówki po dodaniu nawozów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @WymiataczMega @Lasir @WBB Jakby ktoś pytał jak poszła płukanka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,346 Napisano 31 Października 2023 Dobrze idą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 A tu mój mały mutant mam nadzieję że się mu popierdoli, i zacznie nad produkcję THC zd@WymiataczMega @Lasir @Prepers @WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,346 Napisano 31 Października 2023 Wkręcasz z tym liściem 🤔? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 (edytowane) @WymiataczMega nie, tak wyrósła Lejdi że jej się ilość palcy pojebala Edytowane 31 Października 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 31 Października 2023 @Prepers a co z nim? Ile tych palcy? To nie jakaś Indica? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @WBB Przewaga indici, ale 12 liści to chyba nigdzie normalne nie jest xd, jutro wstawię lepszą fotkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach