Prepers 1,405 Napisano 16 Października 2023 @Mr.Green jakbym dołożył drugą taką samą 300w to nie było by za dużo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Października 2023 @Prepers nie musi chodzić na 100% przecież. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 16 Października 2023 Mam problem na stronie mars hydro od mojej lampy w ustawieniach lampy jest podana odległość w różnych fazach wzrostu, a ja chcę się nauczyć liczyć ile światła potrzebują dziewczyny, i ile % mocy ma mieć lampa i jaką wysokość, chce też ustawić doniczki w +/- idealnej pozycji, pomoże mi to w następnej plancie gdzie dokupuje druga mars hydro 2000 300w i lece 600w 1.44m2 🙂 Pomoże mi ktoś? Ciężko mi to na necie znaleźć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Października 2023 @Prepers no i w czym problem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 16 Października 2023 @Mr.Green to na sadzonki 100% 61cm, a 50% 122cm, i w drugą 30cm 50%? Czy jak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Października 2023 @Prepers 1640 zł to przepłacona cena. Można tą lampę wyrwac za 260euro a u producenta jest za 280euro @Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 16 Października 2023 @Mr.Green mam rozumieć że moje teraz 30 cm 75% mocy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Października 2023 No co Ty.. za wcześnie. Dobrze jest.. czego się doszukujesz by nagle magiczne przyspieszyć X2 🙂 To tak nie działa. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Daj im rosnąć 😉 pamiętaj że jak za bardzo chcesz.. to zaraz się coś spierdoli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Października 2023 @Mr.Green o to to to to,znam to, jak sie chce cos przyspieszyc 😃zawsze wychodzi z tego wileki ch... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 17 Października 2023 Chuj z przyspieszaniem ma być wszystko na tip-top, a topy mają być grube, i pachnące. Aktualizacja na dziś 11 dzień 3 rośliny dostały Biobizz: Root juice 75% dawki zalecanej Bio grow 75% dawki Cal-mag też około 75% dawki Wrzuciłem nawozy na te gorsze, chciałem zobaczyć jak zachowają się kobitki, wrzucę zdjecie jak coś podjedza. @Mr.Green Jakiś przyjebany jestem, nie mogłem tego wczoraj ogarnąć, ale już gitara. Lampę zbliżyłem spowrotem na 30cm a lampa 50% z zaleceniem producenta, zasunalem też trochę doniczki. Pod koniec miesiąca wjedzie drugą taką sama 600w na powierzchnię 1.44m2 z moich wyliczeń na luzie styknie, a lampy pokryją 80% powierzchni więc spektrum będzie myślę na 100% git. Zużycie prądu przy bloomie jeżeli lampy 300w i bloom na 75% to mam to liczyć 300x2=700-25%=525 wat 0.52 kWh? Tu zdj 2l wody na kolejne dwie kobitki bez calmagu (zapomniałem doleje jeszcze) odczyt z miernika pH celuje 6.3-6.5 z zaleceniem do odmiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) 2,3,6 było podlane z rana po litrze z 75% zalecanej dawki nawozów po litrze wody dostały jest to moje drugie, albo 3 podlanie l nie za często? Dzień 11 1,3,4 Dostały dopiero podane mgiełką po około 300ml w planie jest podanie każdej po litrze z +/- 75% zalecanej dawki nawozów, druga dawka wieczorem, resztę z rana nie za dużo? Jakieś porady, może jak wy to widzicie? Zamówiłem siatkę scrog, i chce zrobić lst. Woda przed podlaniem Edytowane 17 Października 2023 przez Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Października 2023 Litr to może być dość sporo. Ile wlewałes ostatnio? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 17 Października 2023 @Mr.Green Niewiem na wyczucie, ale teraz poszlo 3l na 2/3/6 i się trzymają posłałem rano wokół już sucho trochę, a ze spodu wyciekło tylko trochę, resztę podlewalem mgiełką powoli zjadły jak narazie po około 300 ml, do jutra chce wlać resztę mieszanki nawozu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Października 2023 @Prepers krzywdy im raczej nie zrobi 😉 Wydaję mi się że lampę niepotrzebnie obniżyłes. Będą się kapusty robić. Zauważ że dałeś trochę do góry na 50cm i odrazu odskoczyły od ziemi. Jak teraz je docisniesz światłem to pójdą w szerz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) @Mr.Green to dać lampę wyżej, bez podnoszenia mocy, czy moc zwiekszyc +/- 10% i podwyższyć 7cm? Edytowane 17 Października 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Października 2023 Więcej niż 50% to bez sensu raczej. Jeszcze za wczesna faza wega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 18 Października 2023 @Mr.Green Przez noc po pierwszym nawożeniu zaliczyły największy skok wzrostowy, rozwinęły się pięknie do góry i na boki, myślę że zalecenia producenta +/- z wysokością lampy są trafione, podwyzszylem +/- 5cm bo szczyty przez noc skoczyły o min 1cm, i obserwuje co się dzieje. Napewno nawozy od biobizza w 11 dniu trafione, wszystkie kobitki znoszą to rewelacyjnie. Jest to moja pierwsza uprawa indoor pisze tu wszystkie przeróbki, drobne problemy, i większe jak się komuś nie podoba to pozdrawiam xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 18 Października 2023 @Prepers a jakbyś chciał doświadczyć efektu "WOW" to spróbuj nie zaglądać do boxa przez 48h 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,405 Napisano 18 Października 2023 @WBB chcesz mi odebrać fun xd Mają min 2x dziennie spadki 15 min po 2/3 stopnie i wilgoci koło 15% bo muszę zaglądnąć xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,070 Napisano 18 Października 2023 @Prepers wiem o co chodzi.... czasami żonie też mówię, że idę sobie na słońce popatrzeć 🙂 Wiem, że to jest trudne ale ja miałem taką okazję 2-3 razy bo coś wyskoczyło i nie chciało mi się o północy lecieć do boxa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach