WBB 2,119 Napisano 10 Października 2023 (edytowane) @moonkagliwicee ja moje przez nieogar po lufie prawie zagotowałem 🙂 Lekka deformacja liści była widoczna.... ale były ciut większe od Twoich Wtyczkę od HPS zamiast w programator, który 2 razy sprawdzałem czy aby napewno się nie jebnąłem, wcisnąłem obok w złodziejkę 🙂 Edytowane 10 Października 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Października 2023 @WBB wystarczy nakryć kubkiem by ułatwić sobię życie 😛 Lub większą butelką 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 10 Października 2023 @Mr.Green ok a jak ustawic lampe? 18-6? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Października 2023 @moonkagliwicee 18/6 lub 20/4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 10 Października 2023 @Mr.Green ustawie 18/6 i lampe okolo 55cm na 60%. Tak podaje producent wiec wstepnie bede sie tego trzymal a w razie czego bede kombinowal 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 Po niecalych 24h trzecie nasionko trafilo do ziemi a wiec mamy komplet do mojej imprezy😂 przyszly rowniez zamowione wentylatory oraz reszta niezbednego osprzetu wiec dzisiaj bede uzbrajal boxa🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Października 2023 @moonkagliwicee powodzenia !🤘🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 Box poskladany w 99%😁 99% bo zapomnieli mi wyslac lacznika filtra z rura jednak filtr narazie nie bedzie potrzebny wiec jest ok. Do zamocowanie mam jeszcze 2 ledy 20W ale na nie przyjdzie odpowiedni moment🙂 z ciekawosci wlaczylem wszystkie wentylatory zeby sprawdzic halas i juz wiem, ze bede szukal jakis cichych wersji. Siatex zrobilem sam bo wszystkie dostepne mialy oczka 10mm, ktore i tak musial bym przerabiac na 5x5mm. Gdzies mam nawilzacz powietrza ale musze go znalezc stad pojelniczek z woda😅 mam nadzieje, ze chociaz troche podniesie wilgotnosc. Temperatura wydaje sie byc ok i przy wlaczonej lampie utrzymuje sie w granicach 26-27 stopni a nocy spada do 20-21. Z niecierpliwoscia czekam az pokaza lby i zacznie sie magia😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 Jaki tam masz patent za mocowanie tych rurek od siatki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 @WBB masz na mysli mocowanie calej siatki do stelazu boxa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 @moonkagliwicee tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 @WBB mialo byc poprostu na trytytki ale ostatecznie wydrukowalem sobie odpowiednie mocowania. Okazalo sie rowniez, ze karabinczyki od lamp sa za male w stosunku do srednicy rurek stelazu wiec i tutaj posilkowalem sie drukiem🙂 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 11 Października 2023 @moonkagliwicee k.... drukarka 3D.... ale i tak nie mam dostępu do takiej zabawki 🙂 Podoba mi się patent... nawet bardzo 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 @WBB kilka razy w roku przydaje sie do wydrukowania czegos praktycznego😂 bede drukowal jeszcze dodatkowe laczniki do rurek do chce dodac 2 poprzeczne oraz mocowania lamp zeby na flo polaczyc 3 lampy "w calosc" tworzac wiekszy powierzchniowo panel. Zamiast regulowac wysokosc 3 lamp bede to robil tylko na jednej glownej 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Października 2023 @moonkagliwicee żeby zwiększyć wilgotność to skieruj wiatrak centralnie w pojemnik. Najlepiej blisko pojemnika żeby woda szybciej parowała. Zawsze to coś 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 @Mr.Green juz jest nawilzacz i poszlo ciut w gore 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Października 2023 @moonkagliwicee to ultradźwiękowy jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 11 Października 2023 Zwykly nawilzacz a wlasciwie aromatyzer ale dziala podobnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,402 Napisano 12 Października 2023 Ok nawilzacz dziala jak dziala... max co naprodukowal to 65% wilgotnosci i za nic w swiecie nie chce wiecej. Wiem, ze na pewnym etapie rosliny same z siebie beda zapewniac wysoka wilgotnosc i bede musial ja zbijac ale do tego czasu musze ja jakos podbic. No chyba, ze narazie sie nie przejmowac i utrzymywac te 65% i czekac na rozwoj wydarzen? Mam rowniez pytanie o co2. Namiot stoi na poddaszu gdzie nikt raczej nie zaglada. Co za tym idzie stezenie co2 w powietrzu jest bardzo male a roslinki lubia go duzo. Czy jest sens inwestowac np w worek co2 lub np wykonac generator co2 napedzany drozdzami? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2023 @moonkagliwicee 65% jak utrzymasz bedzie ok. Co do worka nie podpowiem bo nie mam doswiadczenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach