IridiumXan 81 Napisano 22 Grudnia 2023 @Mr.Green z litr co 2-3 dni ? wiecej myslisz? doniczki sa mega ciezkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Grudnia 2023 (edytowane) @IridiumXan mega mega..? To przelane w takim razie..? Roślina jest ciągle taka oklapnieta? Czy po podlaniu się poprawia..? Zdjecie jest z przed po czy zaraz po..? Edytowane 22 Grudnia 2023 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 668 Napisano 22 Grudnia 2023 Cyt. "Powodów usychania i opadania liści marihuany może być kilka. Przyczyn takiego stanu rzeczy można upatrywać zarówno w niewłaściwej podaży składników odżywczych, niewłaściwych warunkach na uprawie (temperatura, wilgotność, oświetlenie), jak również w działalności szkodników. Często jednoznaczne określenie przyczyny będzie bardzo trudne lub wręcz niemożliwe, dlatego niezbędna jest bezwzględna poprawa warunków uprawy i obserwacja zmian" może coś z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Grudnia 2023 @Resio666 jak dla mnie na tym zdjęciu to roślinie brakuję wody Jakby było za goraco i by były przesuszone :)! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 23 Grudnia 2023 @Mr.Green Generalnie to pierwszy raz tak wygląda, Liście są mokre i miękkie. Wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałem. Teraz doniczka jest lekka to moze jednak za sucho? @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Grudnia 2023 @IridiumXan jak na moje oko to litr dla takiej rośliny w szczycie produkcji to zdecydowanie za mało. Rośliny nawadnia się stopniowo coraz więcej do szczytowego momentu. Potem roślina piję już mniej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 23 Grudnia 2023 (edytowane) @Mr.Green Okej... Mam 4 tydzien flo wiec kurde nie wiem . postaram sie wiecj podlewac. Automat znowu na szczycie jednej odnogi pokazal zolte suche liscie. Na samym szczycie. TO to samo moze byc? Edytowane 23 Grudnia 2023 przez IridiumXan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Grudnia 2023 Automat wyglada lepiej jeżeli mowa o wodzie. Te kolory to zaburzenia które ciągle u Ciebie występują Ciężko mi stwierdzić bo wygląda jakby cały czas walczyły z nieprawidłowym pH Mogą to też być niedobory Ogólnie to w relacji Mike jest widziane dokładne podawanie papu i jakaś rozpiska z której można coś wywnioskować. Jest łatwiej whioskiwac jak się wie co roślina i kiedy dostała do jedzenia. Taka rada na następną uprawę 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 23 Grudnia 2023 @Mr.Green znaczy ilość nawozów podaje mi zielony, doczniki 8L z tego co czytałem w necie nawadniane są odpowiednią ilością. Używam miernika pH ADWA do tego. Ewidentnie na którymś etapie coś jest nie tak ale nie wiem na którym. Spróbuję więcej wody, poczekam też, zobaczymy co zielony powie z nawozami Zdjęcie update: 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Grudnia 2023 Nie widzę sensu bym się tu wypowiadał 😄 skoro należysz do herszty Zielonego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 23 Grudnia 2023 @Mr.Green Ja słucham wszystkich porad. Po prostu zielony mi mówił wcześniej jak nawozić ale nie ma go już jakiś czas. Porada każda się przyda teraz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Grudnia 2023 @IridiumXan nie mam kompetencji by podważać jego rady 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 23 Grudnia 2023 @Mr.Green a ja w ogóle ale jeśli jego nie ma od tygodnia to przydała by mi się pomoc 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 23 Grudnia 2023 @IridiumXan rozumiem 😉 Jak mogłem to już pomogłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 26 Grudnia 2023 @Mr.Green podlane bardziej, martwia mnie tylko te liscie. Automat jutro zaczyna 8 tydzień, kiedy ścinać? Acapulco 6 tydzień 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @IridiumXan te liście to znaczy? Ścinać można kiedy się chce 🙂 Jeszcze trochę tam trzeba 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 668 Napisano 26 Grudnia 2023 @Mr.Green Chodzi mu zapewne o tą niską w prawym dolnym rogu ostatnie zdjęcie po prawej ( czegoś niedobór ? ) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @Resio666 zaryzykuje i rzucę że się psuję.. ta odnoga. Umiera i będzie z tego plecha..? @IridiumXan zrób zdjęcie tego automata z tymi dwoma topkami obok siebie ale bez lampy. W naturalnym świetle najlepiej 😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IridiumXan 81 Napisano 26 Grudnia 2023 @Mr.Green w świetle dziennym czy lampa z tel może być? Bo zakładam że chodzi o tą nie z boxa. Jak normalne to moze byc ciezko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Grudnia 2023 @IridiumXan no najlepiej zdjęcie poza boxem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach