Skocz do zawartości
Lady Green

xxno name, 1x1, lumatek attis pro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie obeszło się dziś bez urwanego szczyta przy poprawianiu lst w duzej donicy... 🤦‍♀️ Wydaje mi sie trzeba je juz przełączać, jak mowicie? Wszystkie mają juz skonczone 3 tygodnie.

No i lałam im za duzo wody, teraz bedzie trzeba je troche przesuszyc. 

112.thumb.jpg.b0c242b11db96dbff1217613b2b9e52d.jpg

2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green Chyba  i tak za długo.. Będzie z czym walczyć na indukcji 😛

Nie wyglądają na mega przelane to nie przesadzaj z przesuszeniem bo teraz zaczną więcej pić na indukcji. 

Mała rada.. tego w rogu co tak rośnie to daj ja środek żeby go stłamsić. Jak go będziesz chować po rogach to on będzie miał niedosyt światła i będzie przerastał resztę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Mr.Green napisał:

Będzie z czym walczyć na indukcji 😛

Oj nawet nie chce mysleć, juz jest ciężko... 👀

12 minut temu, Mr.Green napisał:

Mała rada.. tego w rogu co tak rośnie to daj ja środek żeby go stłamsić. Jak go będziesz chować po rogach to on będzie miał niedosyt światła i będzie przerastał resztę. 

Dokładnie tak dziś zrobiłam 🤍 To te 3 sztuki bez żadnych treningów, musze pomyslec nad czyms więcej co je troszke wyrowna z resztą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green no właśnie planu brak 😅 tworzy się w trakcie, po cichu nawet zaczęłam juz liczyc na to ze każda z "choinek" bedzie facetem i zrobią out... Niestety jedna z nich to panna na 100% także bedzie problem... doniczke ma 3,5litra i juz metr wysokosci 🤦‍♀️ w podstawianie czegos pod reszte raczej jednak nie będę się bawić... 🤷‍♀️🤔

No i ze względu na 20 sztuk i rozne rozmiary donic i podstawek zabawa w tetris na całego 🙈 niestety narazie wiele ustawien nie jest możlowych do wykonania. 😁

Czy na 1 zdjęciu to facet na 100%? Moge wywalac z boxa? Przydało by się troche więcej miejsca, poza tym poniżej i jedną panną reszta roślin jeszcze sie nie określiła. 

7.jpg

2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Mr.Green może ale nie musi?min🖕 sie wydaje ze kobita, mialem pisać ale czekałem najpierw na Twoja odpowiedz,ale pewny też nie jestem 😅

@Lady Green jakis mutant, na out pewnie z 4m by osiagnal 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde na moje oko facet, no ale nie znam się więc potrzymam go jeszcze... 👀 

@Mr.Green łamać tzn? 

@vego1989 az taka duża chyba nie jest, te obok gdyby nie byly ucięte nad 2-3 piętrem byly by takie same. Bardziej bym powiedziała że kilka sztuk jest skarłowaciałych - ciekawie rosną nie powiem, piętro co 1 cm albo i mniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green zakładkę w literę N i spiąć. Najlepiej to tak by go odpowiednio skrócić. Zawszę spróbujesz i nabierzesz wprawy kiedy będzie np. Niezbędne do ratowania sytuacji. Zrób sobie poligon doświadczalny 😛 roślin dostatek masz 😄 poogladaj na YouTube i spróbuj 😛

Tylko nie po podlaniu bo chrupnie jak marchewka 🥕 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi