WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 Box: 80x80x140, Lampa: Lumatek 250/400W żarówka Osram HPS 400W Plantastar. Odbłyśnik Adjust-A-Wings Medium. Ziemia: BioBizz AllMix. 4xDonice 10L Wentylacja: Mixed-Flo 125 EU-V 220/280 mh3 fi 125, wloty pasywne albo podłączona rura z wyciągu mniejszego namiotu. Nasiona: 3xWhite Widow XXL + 1xGorilla Zkittlez z Barney's Farm Box: 40x60x80, Lampa: 100W HPS jakis Noname Ziemia: BioBizz AllMix. 3xDonice 5L Wentylacja: AxialFlo 125 Turbo na wyciągu, wloty pasywne Nasiona: 3xGirl Scout Cookies Nawozy: BioBizz BioGrow, TopMax, Bloom, BioHeaven, CalMag, RootJuice.... Bloombastic PK 8/12. Zobaczymy co to wyjdzie bo wymyśliłem sobie takie combo... z jednego namiotu rury do drugiego itp 🙂 Wczoraj wyszło 7/7 nasion, świeci już 250W 18/6... zobaczymy czy wszystkie przeżyją i pewnie dzisiaj wlecą do plastikowych kubków. Tym razem ma być króciutki weg, treningi chciałbym FIM bo jeszcze tego nie próbowałem i nie wiem jak. Może będzie mniej roboty niż przy LST a w tym małym namiocie muszą być extremalnie niskie 🙂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Września 2023 Po fimie daj minimum tydzień odpoczynku a dopiero przełącz. Dałbym nawet 2tyg. Każda cięta roślina będzie rozkraczona, nie powinna wystrzelić zbytnio w górę. Jak za szybko przełączysz to będą karakany. Powodzenia 🖐️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 @grolsch3 będę zadawał pytania niegodne rangi Mistrza konopnego 🙂 Bo to nie jedno a kilka cięć tych szczytów się robi? Poprzedni weg był 34 dni i teraz chciałbym go skrócić maksymalnie jak się da... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Września 2023 @WBB pierdol rangi, kto nie próbował to skąd ma wiedzieć. Z zasady to nie pamiętam po którym piętrze, ja po prostu jak widzę że roslina jest rozwinięta to tnę nie całą 'głowę' szczytu, nie ucinam łodygi, tylko mniej więcej 2/3 tego szczytu -nowego odrostu. Mozesz po prostu dać jej się rozwinąć i uciąć łodygę (nie wiem jak fachowo się to nazywa żeby nie szły 2 główne odrosty tylko więcej). Cięcie łodygi nazywam topingiem albo wujkiem benem, a cięcie 2/3 szczytu fimem. Są tu dobre poradniki, cały internet stoi otworem. Ale i tak do tego trzeba nabrać wprawy (fim). Więc nie ma co załamywać rąk, tylko ćwiczyć i uczyć sie na swoich błędach 😉 fim czy topping na minimum 4 szczyty to raczej wyjdzie weg dłuższy niż krótszy :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 @grolsch3 powinienem zacząć od zadania innego pytania.... to co i jak żeby roślina była niska a miała krótki weg? Mogą być też inny trening w małym a inny w dużym namiocie.... ps.. a mi się wogóle topping z fim pomieszał... że to jest to samo 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Września 2023 32 minuty temu, WBB napisał: powinienem zacząć od zadania innego pytania.... to co i jak żeby roślina była niska a miała krótki weg? Niska roślina = mało plonu. Chyba najlepiej cięcie szczytu na lodydze, topping. I wiązanie na sznurki żeby szła na boki, nie w górę. Ale ja bym robił na 4 szczyty, 2 to szkoda i czasu i prądu. Ja tak to widzę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 2 minuty temu, grolsch3 napisał: Niska roślina = mało plonu. Chyba najlepiej cięcie szczytu na lodydze, topping. I wiązanie na sznurki żeby szła na boki, nie w górę. Ale ja bym robił na 4 szczyty, 2 to szkoda i czasu i prądu. Ja tak to widzę. No to pierwsze koty za płoty... zrobimy ten topping. Ale i tak będę musiał pytać co i jak żeby nie przegapić momentu 🙂 Właśnie się szybko szkolę w robocie na temat toppingu na yt 🙂 Czy przy tym toppingu potrzebuję jakiś magiczny specyfik do podlewania, zraszania? Bo typ psika widzę jakimś boosterem... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 6 Września 2023 Jak masz biobizz aloe vera albo algamic to możesz. Ale wystarczy w korzeń bioheaven i tez wspomoże proces regeneracji 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 @grolsch3 akurat tych dwóch activera i algamic nie mam.... Bioheaven mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 Jezuuuuu.... wyłączyłem sobie zdalnie wyciąg jak zgasła lampa i nie wlaczałem no bo co tam 250W może narobić. Mam nadzieję, że 37 stopni niecałą godzinę było.... Wyszło 7/7 sztuk. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Przy hps chyba wyłączanie wentyla nie wchodzi w grę, nawet przy ledach bez potencjometru raczej ciężko bez wentyla, ale tu jeszcze jako tako sama fizyka wyciągnie gorące powietrze górą przy otwartym wylocie Edytowane 6 Września 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 Teraz się troszkę przelało 🙂 Kiedy tego RootJuica lać? Mam tu AllMix.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Września 2023 pamietasz moze ile ci wyszedl rachunek za prad przy poprzednim zbiorze? ile miales kwh? masz moze oddzielny licznik ?miernik ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 6 Września 2023 @dziurawy a idź w chuj z tymi rachunkami. Ja się poddałem z analizą tego bo mi się nie chce. 🙂 Nie mam już nawet 100% pewności, że tu idzie tylko mój box. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Września 2023 @WBB 1400 za pół roku to nie jest tak źle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 8 Września 2023 (edytowane) 12 minut temu, Mr.Green napisał: @WBB 1400 za pół roku to nie jest tak źle Ale na początku roku był jeszcze jeden za chyba 1000 🙂 Edytowane 8 Września 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Września 2023 @WBB mi też ostatnio wyszło ok 1600za pół roku, ale w tym grzanie wody,box,Klimą...teraz mam panele i zobaczę jak to wyjdzie, zawsze te 10godz jak jest słońce darmowynprad mam 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 8 Września 2023 Jak widzicie taki grzejnik do boxa? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 8 Września 2023 Ale już zdążyłem doczytać, że to taka gówniana farelka a nie żadna rewelacja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Września 2023 @WBB ile to ma watt @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach