Mr.Green 4,309 Napisano 26 Listopada 2023 @Lady Green nie można po ludzku 😄 czy mierzyć też będziemy w lokciacu :)))) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 26 Listopada 2023 @Mr.Green a po co sie rozdrabniać 😉 (większa skala blędu 🤫 ) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 27 Listopada 2023 (edytowane) Mamy finalny wynik, fakt suszone krótko ale wysuszyły się aż za bardzo, dwa wentylatory mieszające, wentylator wpychający i wyciągający to jednak za dużo. Później będzie o efektach. Lemon haze: 40 gram White widow: 60gram + 2-3 gramy podkradzione wczesniej. Wszystko łącznie daje nam wynik ponad 100gramów palenia! Edytowane 27 Listopada 2023 przez cejerowski21 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 27 Listopada 2023 @cejerowski21 no i pięknie 👍 smacznego 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Listopada 2023 3 dni suszenia 😄 i na wagę? Uważaj z zamykaniem zioła bo zapewne w środku będzie jeszcze mokre. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 27 Listopada 2023 @Mr.Green sprawdzalem, wilgotnosc jest okej, w boxie podczas suszenia było 18-20* 42-45% wilgotności, dwa wentylatory wiejące na topy. Niektóre topki są idealnie wysuszone niektóre za suche, podczas trymowania poobcinałem topki na mniejsze tak żeby była mniejsza szansa na to że wejdzie plecha. Oczywiście słoiki będę odkręcał i wietrzył co kilka godzin a materiał w środku będę “mieszał”. W każdym pojemniku znajduje się integra na 15g suszu, pojemników mam 4 albo 5 z suszem po ok 15-25g każdy. W większych są dwie integry w mniejszych jedna. Będzie dobrze. Nie mam niestety takich małych mierników wilgotności żeby wrzucić do pojemnika z materiałem ale wietrzenie częste myślę że zapobiegnie w większym stopniu powstawaniu plechy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 27 Listopada 2023 Nie ustawia sie wentylatorów na topy ( tym bardziej dwóch ) Palonko im schnie dłużej tym lepiej ( 10 dni ) + / - Co do odkręcania słoików bardzo dobrze ziomek ale zainwestuj w saszetki utrzymujące wilgotność ( ewentualnie kup te małe mierniki ) są tanie i będziesz miał 100 % pewności .... Gdzie będziesz trzymał słoiki ? @cejerowski21 I czy będziesz przeprowadzał Curing ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Listopada 2023 @cejerowski21 daj je jeszcze na dzień/dwa do suszenia. Po tych zielonych listkach widać ze jest tam jeszcze sporo wody. Nie warto całego poświęconego czasu na uprawę zmarnować niedokładnym wysuszeniem końcowego materiału ✌️ 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 27 Listopada 2023 @Resi666 saszetki utrzymujące wilgoc są już wrzucone słoiki w ciemnym miejscu o temperaturze pokojowej/ trochę niższej @Udyr w jaki sposób to teraz zrobić? Wysypać susz na karton i do boxa? Jutro wrzucę wszystko do dwóch pudełek i zostawię w boxie na jeden/dwa dni żeby się podsuszyło mocniej. Czy jedna noc w słoikach wszystko wytrzyma czy zajdzie już plecha? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Listopada 2023 @cejerowski21 możesz i na karton, w zależności od możliwości czasowych przewrócić można raz czy dwa razy dziennie. Najlepiej sobie higrometr do słoika wrzucić i wtedy widać czy wilgotność rośnie czy jest stabilna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 27 Listopada 2023 @Udyr nie mam żadnego tak małego żeby wszedł do słoika. Jutro je jeszcze podsuszę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 28 Listopada 2023 Wyrzucam ze środka wiatraki mieszające, zostawiam wyciągający i wtłaczający chyba tak powinienem zrobić od poczatku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 28 Listopada 2023 (edytowane) Dokładnie tak powinieneś zrobić ziomek 🙂 ( mieszający może tez byc na wolnych obrotach ale dmuchający w ziemię , chodz teraz topy na ziemi 😄 to w ścianke boxa ) zawsze to lepsza cyrkulacja powietrza ... ps. Ładne palonko ❤️ Edytowane 28 Listopada 2023 przez Resi666 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 28 Listopada 2023 Właśnie nie dałem specjalnie mieszającego, naszła mnie rozkmina czemu niektóre topki u innych osób po wysuszeniu są takie zbite np tu moje wyglądają inaczej może tu będzie widać: Czy jest to kwestia zbyt szybkiego suszenia? Topki aż się robią luźniejsze od wentylatora wiejącego na nie? Czy jest to bardziej kwestia curringu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 28 Listopada 2023 @cejerowski21 sporo zależy od odmiany. Po curringu powinno się to poprawić 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 28 Listopada 2023 Takie ładne "kulki" to chyba z trymera wychodzą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach