cejerowski21 615 Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) Siemka, kolejna fotorelacja. Tym razem stawiam na LSD i White Widow. Box: 40x40x140 Miernik pH: Milwaukee ph51 ŻarówkoLed 6 żarówkowy - 5x V-Tac 17W 2700K - 1x 18W 4000K noname Wentylatory: jeden wyciągowy, jeden wtłaczający i mieszak Nawozy to praktycznie sam BioBizz: - Bio Grow - Bio Bloom - Top Max - Root Juice - pH Minus - pH Plus - Pk 13/14 Plagron Ziemia: BiooBizz LightMix Wczoraj nasionka trafiły do nakrętek z wodą, następny update przy wsadzaniu ich do ziemi 😄 Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez cejerowski21 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 791 Napisano 26 Sierpnia 2023 @cejerowski21 i znów automaty nie szkoda ci prądu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Sierpnia 2023 @cejerowski21 siemanko,szybko wróciłeś 😀 Jedziesz z tym, powiadomienia włączone 🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 27 Sierpnia 2023 Po niecałych 24h od wrzucenia do wody pestki pokazały kły i lądują w gaźniku z wodą, na dniach będą już w ziemi 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 28 Sierpnia 2023 @cejerowski21 ja bym jakiego algamica dokupił jeszcze, bo mocy masz na 0.16m², to opryskami możnaby "leczyć" liście, a w dzień je maltretować światłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 28 Sierpnia 2023 @Bob drzewny jedną żarówkę na veg wykrecam Wsadzenie do ziemi! Dzisaj roślinki wylądowały w ziemi, każda z nich podlana 140ml wody z 1ml root juice/1L (ph:6,2-6,3). Nawilżacz włączony na 3godziny, lampa na oko ok 60cm od donic, może wyzej, bede regulował jak wyjdą z ziemi. Z żarówkoleda wykręciłem jedną 18w żarówkę cykl świecenia ustawiony bodajże na 20/4. Co do dawkowania root juice śmiało piszcie co i jak. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 28 Sierpnia 2023 @cejerowski21 ja w 1 tygodniu leciałem rootjuice 2ml/L, ale czytając potem skład i porady dotyczące kwasów humidowych itd, to myślę że od samego startu waliłbym dawkę 4ml/L @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 29 Sierpnia 2023 @Bob drzewny dzisiaj dodam jeszcze w takim razie 😉 dzieki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 29 Sierpnia 2023 Dzisaj po ok 200ml wody z 4ml root juice na 1 L wody. jeszcze nie wyszły z ziemi Macie jakiś pomysł o co może chodzić ze roztwór woda+root juice, woda wczensiej odstana z tydzień w konewce, po wczorajszym ustabilizowaniu pH, ph minus, dzisaj po ok24h ph roztworu spadło do ok 5. Musiałem dolewać ph plus az bedzie 6-6,5. Czego to kwestia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Sierpnia 2023 @cejerowski21 chyba stabilność pH minus podupadła, bo w takiej tygodniowej wodzie przy ostatnich temperaturach mogły się mikroorganizmy namnożyć i jak pH minus polezal w takiej wodzie, to coś tam nie halo się podziało. Najlepiej robić miksturę zawsze nową chwilę przed podlaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 30 Sierpnia 2023 White widow dzien 1 Lsd już wychodziło z ziemi ale zalałem je wodą i opadło, bez listków jeszcze sama pestka się zaczęła „unosić” po 200ml wody 4ml root juice/1,25L pH ok. 6 A no I obniżyłem lampę @Bob drzewny będę robił jak skończę to co mam narazie w konewce, jeszcze kilka podlan. Dzisaj musiałem walczyć znowu z ph+ i ph- 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 31 Sierpnia 2023 White widow dzien 2 Lsd jeszcze nie wyszlo Po 200ml wody/4ml root juice na litr pod ww 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 1 Września 2023 3 dzień white widow lsd jeszcze nie wyszla obie po ok 250ml wody każda roślinka po 1 ml root juice ph wody to 6.1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Września 2023 @cejerowski21 ważne że już 1 wyskoczyła, teraz sie zacznie zabawa 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 2 Września 2023 4 dzien WW 0 dzień lsd, coś nie idzie ta pestka. Wychodzi widać ją już na powierzchni ziemi ale nadal coś ją tłumi, nie chce ruszyć wyżej i pokazać listków. Obie dostają na wilgotną ziemię ok 200ml wody 4ml root juice/1L pH6,3widać na środku pestek korzonek ma puszczony, więc kwestia kilku dni zanim wyjdzie na swiat 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 3 Września 2023 Dzień 5 ww dzien 0lsd Powódź w boxie, nawilżacz coś się psuje bo cała woda z niego przeleciała do boxa na spod. Włączam wpychający i wyciag(filtr) bo w środku 32*. Podwyższam lampę i podlewam po ok 150ml z root juice. Jutro/po jutrze sprawdzę co u nich, włączę mieszak. Ciekawi mnie co z lsd, nie strzela i co teraz kiełkować kolejne? Dać tej dojść? Wyrzuciłem nawilzacz z boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Września 2023 @cejerowski21 w nawilżaczu może Ci uszczelka puściła albo pływak jak w kiblu coś nie halo. Co do nasiona wyszło z ziemi ale nie chce iść dalej? Może spróbuj ściągnąć super delikatnie łupinę nasiona, pisali o tym u nas na forum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 3 Września 2023 @Bob drzewny następnym razem spróbuję tak zrobić, jak nie wyjdzie do jutra/po jutrze to kiełkuje nowe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 4 Września 2023 Dzień 6 ww dzien ? Lsd Oklapnieta bo ciemno mają LSD raczej do wyrzucenia co myślicie? Patrzę jakby nasionko się po prostu nie przyjęło, wykiełkowało ma 1cm ogonek ale nic więcej leży w ziemi jakby za kare 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 4 Września 2023 Wrzuciłem lemon haze auto do wody, tej samej którą podlewałem, ph 6,2 i 4ml root juice na 1l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach