Juras80 273 Napisano 5 Sierpnia 2023 U was tez po defoliacja rośliny stresują się ? 2 dni temu usunąłem wiatraki i nie rokujące dolne odrosty. po 2 dniach rośliny wyglądają wciąż mizernie. jak było u was ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Juras80 Ja auto zawsze traktowałem delikatniej, ale normalnie robiłem lollipopping i stopniowo wywalałem wiatraki i efekt za każdym razem był pozytywny Daj jakieś fotki może 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 5 Sierpnia 2023 @doominik Warunki szklarniowe tydzień 6 65% wilgotność lampa na 50% Dziś dam Cannazym i rhizotonic może się poprawi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Sierpnia 2023 @Juras80 one nie mają za mokro? Jakieś takie smutne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Juras80 nie powinny tak długo dochodzić do siebie, masz zdrowo wyglądające liście, to w zasadzie nawet jakbyś obciął 1/4 rośliny, to w 2 dni by się dźwignęła bez problemu. Albo za sucho/mokro albo coś(ktoś) uszkodził korzenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Juras80 teraz widzę, że ty masz to w autopotach One stoją w wodzie cały czas, czy masz jakiś timer, żeby podlewały się cyklicnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 6 Sierpnia 2023 @doominik u mnie stoją w wodzie cały czas. Ale nigdy nie było problemów u mnie z tym. To już , któraś z kolei uprawa w tym systemie. Choć 1 bez AirDome. Mam jedynie pompkę powietrza zanurzaną w zbiorniku na wodę. Wczoraj wieczorem rośliny wyglądały dużo lepiej. Dałem im cannazym i rhizotonic a dziś wieczorem sprawdzę jak to wyglada. Ja jednak skłaniam się nad teorią że to moje trenowanie było powodem tego złego stanu. Mogłem użyć nożyczek , zamiast skubać je i wyrywać liście uszkadzając trochę. Wieczorem tam zajrzę to się okaże czy się cieszę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Juras80 my z kolegą mieliśmy autopoty i jak roślkiny stały w wodzie, to były właśnie takie problemy. Dołożyliśmy timer do podlewania na zbiornik i jak rośliny dostawały wodę powiedzmy 2x dziennie to problemy się skończyły. Hozelock-my używaliśmy takich, ale jest spory wybór w centrach ogrodowych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 6 Sierpnia 2023 @doominik kto wie będę obserwował jak problem nie zniknie założę timer do podlewań @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) @Juras80 my w takim systemie co drugi tydzien laliśmy enzymy tak w razie czego, bo tak ryzyko, że coś gnije na dole jest spore sprawdź pH wody w podstawkach i będziesz wiedział. Jak jest niższe niż w zbiorniku to na 100%co podgniwa Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez doominik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 6 Sierpnia 2023 @doominik to musiał być stres bo pH mam 6 a wczoraj nim podałem enzymy już wyglądamy na pełne wigoru. Inna akcja to , że jednej krzak nie jest auto. Trochę się wkurzyłem ale nie ma tego złego. Kupię lampę na obszar 40x40 i tam dojdzie i już będę miał żłobek gotowy dla przyszłych chwastów i miesiąc zaoszczędzony 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 6 Sierpnia 2023 @Juras80 tam i tak nie zrobiłeś jakiejś agresywnej akcji, maja jeszcze dużo liści. ja co prawda tylko sezony teraz uprawiam, ale obchodzę się z nimi o wiele ostrzej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 6 Sierpnia 2023 @doominik czy ja wiem ? Ja je serio mocno rwałam aż włókna się ciągnęły po łodydze gdzie nie gdzie. Jedna łodyga złamana ale dojdzie do siebie i tez wyglada mizernie. Jest Ok jak było wcześniej bez przerwy a zaraz po szoka załapały. Tak z innej beczki . Tam mam zesonowke jedynie po lst,która niedługo przeniosę do innej dziupli 50x50. Myślisz ze zrobić jej hst teraz jest to sens ? Orientujesz się może czy do marshydro ts600 starczy na ten format? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 7 Sierpnia 2023 (edytowane) @Juras80 Jak chcesz tą mocno przyciąć to zrób to teraz i daj jej chociaż z tydzień zanim zrobisz jej 12/12. Ja jedną rośline ts 600 ci wystarczy. PS te panele duże to mixibright? Edytowane 7 Sierpnia 2023 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 7 Sierpnia 2023 4 godziny temu, doominik napisał: @Juras80 Jak chcesz tą mocno przyciąć to zrób to teraz i daj jej chociaż z tydzień zanim zrobisz jej 12/12. Ja jedną rośline ts 600 ci wystarczy. PS te panele duże to mixibright? Tak dokładnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 7 Sierpnia 2023 @Juras80 od dołu tak do 1/3, 1/2 wysokości zostaw gole łodygi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 9 Sierpnia 2023 W dniu 06/08/2023 o 11:06, doominik napisał: @Juras80 my z kolegą mieliśmy autopoty i jak roślkiny stały w wodzie, to były właśnie takie problemy. Dołożyliśmy timer do podlewania na zbiornik i jak rośliny dostawały wodę powiedzmy 2x dziennie to problemy się skończyły. Hozelock-my używaliśmy takich, ale jest spory wybór w centrach ogrodowych Miałeś reduktor do tego ? jak to podłączyłeś ze zbiornikiem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Sierpnia 2023 @Juras80 My mielimy zbiorniki po 400l i tam była normalnie złączka na wąż 15mm i takim wężem było to rozprowadzone dalej i na tym węży były złączki na 8mm do podstawek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 9 Sierpnia 2023 @doominik Ok miałem pisać już wyszukałem co trzeba. Chyba masz racje , tam w wodzie za długo siedzą. Znów jakieś ciężkie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras80 273 Napisano 12 Sierpnia 2023 W dniu 07/08/2023 o 10:24, doominik napisał: @Juras80 Jak chcesz tą mocno przyciąć to zrób to teraz i daj jej chociaż z tydzień zanim zrobisz jej 12/12. Ja jedną rośline ts 600 ci wystarczy. PS te panele duże to mixibright? Będę sił próbować w mineralnych na tej jednej. Zobaczymy jak mi pójdzie. xl auto pot z airdome idzie w coco karmazyt i nawozy od caana. Zamierzam po przesadzeniu dać mu z 3 tyg nim przełączę. Przez te 3 tyg będę dawał Coco a i b 1.5ml/l ,Rhizotonic 2ml/l ,Cannazym 2ml/l calmag 0.5ml/l przy ec1.5. PH 5.8 co ty na to ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach