moonka 3,391 Napisano 7 Kwietnia @czanczanek nie ryzykowal bym lat tym srodkiem w takiej fazie ale zaryzykowal bym oprysk z czosnku... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Kwietnia @moonka ok czytałem właśnie też, ze cebula i czosnek tylko nie wiem jak mieszankę zrobić co ile czego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,329 Napisano 7 Kwietnia @czanczanek wpłynie bo to środek owadobójczy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Kwietnia @WymiataczMega nie rozumiem co w płynie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,329 Napisano 7 Kwietnia 30 minut temu, czanczanek napisał: @WymiataczMega tylko właśnie czy na zbiory to niewplynie jakos jak tym popryskam Na zbiory wpłynie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Kwietnia @WymiataczMega aaaaa dobra czaje hehe zawiesiłem się no to jadę z czosnkiem zawiesiłem ząbek rozgnieciony a jutro zrobię może jakaś mieszankę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 7 Kwietnia (edytowane) @czanczanek na tym etapie nie pryskaj ani nie dawaj juz zadnej chemi. Mozesz sprobowac naturalnymi sposobami jak ci radza czosnek, cebula, woda utleniona, mydlo itd. Daj tez lepy na insekty do boxa i wybijaj recznie ile sie da. Do konca uprawy powinienies tak be problemu doleciec. Przed kolejnym grow zdenzynfekuj boxa i po sprawie. Edytowane 7 Kwietnia przez Boczelli 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 7 Kwietnia @czanczanek "Oprysk wyciągiem z czosnku: 30 gramów czosnku moczyć przez dobę w 1 litrze ciepłej wody. Odcedzoną cieczą należy opryskać dokładnie roślinę. Oprysk naparem z czosnku - rozgniecioną główkę czosnku należy zalać szklanką gorącej wody. Gdy napar ostygnie, rozcieńczyć go dodatkowym litrem wody i opryskać roślinę" Ewentualnie mozesz sprobowac tego 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 7 Kwietnia @Boczelli @moonka @WymiataczMega ok, dziekuje wam za rady i za pomoc jutro ogarnę mieszankę z tego czosnku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 10 Kwietnia Powiem wam, że ten roztwór z czosnku robi robotę spryskalem dwa razy trochę usunąłem ręcznie i po robactwie 🙂 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 10 Kwietnia @czanczanek dobrze wiedziec. Kiedys robilem go na mszyce ale w sumie nie pamietam czy cos pomogl😅 Za duzo razy walczylem z roznego rodzaju robactwem roznymi srodkami, ze juz nie wiem co na co lalem i kiedy🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 27 Kwietnia Siema, używa ktoś z was lampy Hydro Mars ts 1000 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,329 Napisano 27 Kwietnia @czanczanek dwie uprawy na takiej leciałem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 27 Kwietnia @czanczanek ja tez uzywalem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 28 Kwietnia @WymiataczMega @Boczelli w porzadku, pytanie moje jest takie: na jakiej wysokości mieliście lampę i na jakim procencie mocy jak tylko wyszła wam roslina z doniczki chodzi o pierwsze dni To jest moja największa roslina od początku 🤣🤣🤣 nasiono było uszkodzone ale jak widać coś wyszło, ale tak się zastanawiam bo jak widać doniczka ma tylko 2,5 l podejrzewam też, że nie miały miejsca korzenie aby się rozejść na swoje miejsca, bo jak będzie z tego 5 tka to będzie dobrze hehe ale puchnie ładnie jak widać:) Tutaj też, było nasionko uszkodzone i patrzcie tylko, że donica była już taka jak powinna być i miałem po wysuszeniu prawie 110g 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,317 Napisano 28 Kwietnia @czanczanek nie pamietam dokladnie, jakies ~20% i ~50cm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 28 Kwietnia @Boczelli ok, bo zawesze lecialem na pale a po jakim czasie zwiększałes wysokości i moc ? @Boczelli a jeszcze mam pytanko, ta mala rosline jak bym dał do dużej doniczki to już to nic chyba nie da ? Bo ona za jakieś 2 tyg będzie się nadawać do ścięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,329 Napisano 28 Kwietnia @czanczanek jak kwitnie to bym już nie przesadzał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 28 Kwietnia @WymiataczMega tak myślałem, to zostawiam dzieki 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czanczanek 278 Napisano 30 Kwietnia A ile świecicie na sezon na początku 18/6 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach